Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Je to takový typ filmu, který napoprvé celkem pobaví, i když se u něho občas budete cítit trapně a svým kamarádům se rozhodně nebudete chlubit s tím, že jste se u toho i smáli...a že byste se na to podívali víckrát? Nemyslím si. Dětem se bude každopádně líbit, je to barevné, je to praštěné a furt se tam někdo mlátí do hlavy. Jako film vzniklý na základě knižní klasiky to je velký průser. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu závisí predovšetkým od rozpoloženia vášho tela a mysle. S očakávaním nevšedného zážitku pred 20 rokmi v kine asi pochodil iba málokto. V stave totálneho vyčerpania a potreby maximálneho vypnutia mozgu sa dá táto kvázi adaptácia možno aj relatívne previnilo užiť. Neustále sa niečo deje, lokácie sú fajn, je to farebné a nič nedáva zmysel. Aj v "off" mozgovom móde sa ale budete zamýšľať nad tým, prečo si tvorcovia nedali napríklad prácu s prekonávaním vzdialeností a prekážok typu veľhory, pretože tu sa dalo celkom originálne vyhrať. Avšak tým, čo najlepšie celý projekt charakterizuje, je až priveľká stávka na istotu vo všetkých smeroch. 50% ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Není to vtipné ani napínavé, slabá akce a nevkusně dojemný závěr, tragicky hrající Coogan a ještě tragičtější Arnie. To, co drží tenhle marnotratný pokus nad odpadní jímkou je krásně smolařský Ewen Bremner a Jackie Chan hrající si s lavičkou v ruce. Děti do 12 let by se mohly dobře bavit. Proč ale musel Willy Fogg dopadnout jako blbec a Passepartou jako Číňan? Tomu se ale říká umělecká licence :( ()

tron 

všechny recenze uživatele

No dočerta. Že je to drahé (110 miliónov), brutálne neúspešné (celosvetová tržba ani nie 50), trápne a že vizionár Jules Verne by sa za to hanbil, to je jedna vec. Že je to otravné (takú otrasnú buddy dvojicu by ste dlho hľadali), obohatené nudnou akciou a neznesiteľne dlhé (tých 115 minút mi pripadalo ako tri hodiny), to už sa dá ospravedlniť EŠTE menej. Ale že je to enormne nudné a divné, ale divné takým tým, ehm, divným, nesympatickým spôsobom (a samozrejme bezradné, malátne a blbé), to už je vrchol. A to mám Jackieho Chana rád, ale jeho hollywoodska kariéra by vystačila na jednu hrubú knihu... a nebolo by to príjemné čítanie. Táto ťažkopádna masakra je vhodná možno ešte tak maximálne na sobotu/nedeľu o siedmej ráno: v takom ospalom čase diváka pobavia aspoň vtipné cameá Arnolda Schwarzeneggera a bratov Wilsonovcov. Zaslúžený prepadák. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Taškařice, při které se pravděpodobně pobaví celá rodina. Efekty a výprava sice nic-moc, ale gagy jsou vtipné a fungují. Slabší části filmu zachraňují hlavně skvěle sehrané ústřední trio a zábavná camea. S knižní předlohou má snímek společný opravdu jen název, což zřejmě nebude vadit dětem pro které je film hlavně určen. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Se ztrátou okolo 80 milionů amerických dolarů se film stal ve své době největším propadákem nezávislé produkce v historii. Záštitu nad nezávislou společnosti tehdy poskytlo studio Disney. (Mr.Hudson)
  • Kostýmová návrhárka Anna Sheppard mala na starosti celkovú vonkajšiu podobu filmu. Bol to pre ňu nezvyčajný projekt, pretože obyčajne pracovala vo filmoch z druhej svetovej vojny. Pochvaľovala si, že nemusela prísne dodržiavať dobové reálie a mohla popustiť uzdu fantázii. (Greenpeacak)
  • Režisér mal veľký problém s výberom krajín, v ktorých sa natáčanie uskutoční. Za dva týždne prešli 18 krajín, z ktorých si mali vybrať hlavné lokality. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama