Qi lin zhang

Bruce Lee and I

Unicorn Palm, The

Akční / Drama

Hong Kong, 1973, 93 min

Tak aby bylo jasno, tady Bruce Lee opravdu nehraje a stejnětak ani Jackie Chan, hledal jsem je marně, jedině snad na konci v jednom extra záběru mimo film se zdálo, že tam je Bruce Lee, ale to je tak všechno a podle toho i vypadá velká část filmu, která v sobě má sice hafo soubojů, nicméně choreograficky, trikově, kamerově i celkově stylem natočení na natolik ubohý úrovni, až je to téměř trapný. Jediná záchrana je, že bitky se s blížícím koncem mohutně zlepšujou a v úplným závěru se na to dalo celkem i koukat a nevypadalo to nějak blbě a jelikož posledních 20 minut je jedna velká bitka, tak to bylo i zábavný. Ale nadhodnocení tohohle filmu je fakt extrémní(6.11.2008)

Brutální, drsné a smutné..(16.7.2008)

• Mysantrop

Jde o špatný kung fu kousek s přehnaným hodnocením se známýmy tvářemy komparzu z filmů s Brucem Lee a se zvučnýmy jmény (ikdyž bez výrazného prostoru v choreografii) Yasaki Kurata (5. dan v karate, 3. dan v judu a 2. dan v aikidu) dále Ing Sik Whang (1O dan v Hapkido!!) nebo Michael Chan Wai-Man (mistr jihovýchodní Asie v Boxu studující i Taekwondo, Muay Thai a kung fu) měl také obrovský vliv na herce Bruce Leeho a byl jeho dobrý kamarád ale Bruce Lee zde vůbec nehraje a nevšiml jsem si ani devatenáctiletého Jackie Chana. Mimochodem v ůplném konci je jeden neznámý párvteřinový záběr kdy dotyčný Bruce Lee zřéjmě navštívil natáčení a zapózuje bez trička s dětským mrštným kolegou na place. Shlédni zde: http://www.youtube.com/watch?v=xrEk3ay83KQ&feature=fvwrel(6.5.2012)