Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

novoten 

všechny recenze uživatele

Diváci příznivěji vnímající značku "made in Hong Kong" asi nedokážou Chow Yun-Fatovi odpustit způsob, jakým si to u nich byl ochoten rozlít, ale já zkrátka pozitivně naladěné akční podívané posílám nízko jen nerad. Výborný Scott, náznaky bullet timu, přestřelky slovní i doslovné a pocit, že špatné hodnocení plyne hlavně z toho, že kdysi všichni četli Premiere, která Mnicha odstřelila jako nesledovatelné béčko. Více než deset let po premiéře roste z Kara a spol. čistočisté guilty pleasure. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Možná se mi to bude hodit, až budu potřebovat novej držák na hajzlpapír !!" ;) Osobně řadím Chow Yun-Fata, Seanna Williama Scotta a především Karla Rodena mezi své nejoblíbenější herce, nicméně právě tohle trio bohužel zůstává jedním z mála kladů a taháků téhle učebnicové hollywoodské slátaniny, kterou sice kdykoliv moc rád zhlédnu znovu, docela mě totiž baví, ač si vlastně ani neumím dost dobře odpovědět proč !! Příběh tak naivní a pitomý, až to bolí, aby jeden pohledal, stejně jako nácka Struckera v podání Karla Rodena, který prakticky celou stopáž čeká na svůj kousek prostoru, aby ukázal, co umí, přičemž až ho dostane, veškerá jeho snaha i charisma tak nějak vyšumí do ztracena.. Scott obstarává veškeru komickou stránku filmu, tvůrci však jeho potenciálem ztvárnit neskutečně vtipné hovado trestuhodně mrhají, a tak se však v těch 100 minutách tak nějak utopí, opět si vysloužil dost bizarní roli, když hraje kapsáře Kara, který se učí bojové umění z filmů, což sice hodně zajímavě zní, nicméně filmová realita je úplně jiná.. Režisér Paul Hunter možná patří k těm lepším tvůrcům klipů, leč celovečerák pro něj znamená příliš velké sousto, což však zde natolik bije do očí, že to nezachrání ani spousta akce, která však i navzdory snaze výborného Němce Stefana Czapskyho s jeho kamerou, dík špatnému střihu i choreografii nedokáže zaujmout !! Stále totiž snímek jako kamínek v botě tlačí nedostatek nadhledu, scénáristická rádoby komiksová stylizace hraničící se silnou křečí, zde jednoduše duo scénáristů Ethan Reiff a Cyrus Voris, které má na svědomí třeba i nového Robina Hooda, šláplo vedle, a především CGI z dílny Boy Wonder Visual Effects seriálového Robina Burta Wrda slabé natolik, že by neobstály ani při promítání pro slepce, a tak mě prostě mrzí, že MGM nenabídli režii tohohle kousku právě Hunterovi, který potenciálně zajímavému příběhu nakopal prdel.. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Tenhle film potěší snad jen oddané fanoušky Karla Rodena, který se snaží a je v záporné roli dobrý. Jinak je to průser. Akční scény vykrádají honkongské akční bijáky, choreografie je odbytá, herecké výkony ostatních zůčastněných, hrůza (Yun-Fat Chow umí hrát, ale tady jeho počínání nechápu). Prý komiksová zábava, to jo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je až k pláči, jak s hereckým potenciálem a charismatem Chow Yun-Fata dokáží za oceánem plýtvat. Tentokráte hraje bezejmenného mnicha, chránícího posvátný svitek, zaručující nestárnutí. V patách mu je ale (jak jinak než) parta bezpáteřních týpků, v čele se slizkým náckem Karlem Rodenem, který by v Americe vzal asi kteroukoli roli. Avšak nastane chvíle, kdy za sebe musí vybrat zástupce. Volba padne na amerického zlodějíčka, který pochopitelně mnohé pochopí, společně se prokopou naivním příběhem a všichni budou šťastní až do smrti. Nepříliš potěšen bude ale divák, který se tuhle bezduchou slátaninu rozhodne shlédnout. Režisér je sice možná solidní klipař, ale těch Matrixů už bylo relativně dost. Příběh je děravý, dialogy přiblblé, akce je jakoby vymýšlená přímo na place - rovněž chybí napětí a především jsem dlouho neviděl tak nelogický střih, jednotlivé záběry jsou mnohdy nehorázně špatně nastříhané. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem nečekal, že by Karel Roden sáhnul po roli v tak stupidním filmu. I když mu uniforma SS sluší, celý film od začátku do konce je neuvěřitelně stupidní. S.W. Scott je stále sladký klučík, ale to je všechno. Wire kung-fu je silně cítit při každém záběru. FIlm kde by mohla být naznačená nějaká hlubší myšlenka ji totálně postrádá. Beru to jako promarněných 104 minut svého života. Snad jen to že Karel Roden sám sebe i anglicky mluví je mi satisfakcí za shlédnutí TOHOTO... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Herci, ktorí hrali mníchov, boli skutoční žiaci bojových umení školy "Sunny Tang Martial Arts Center" v Toronte. (Raccoon.city)
  • Vizuální efekty pro tento film jsou ovládané společností "Boy Wonder Visual Effects", v jejímž čele stojí americký televizní herec Burt Ward, známý jako Dick Grayson/Robin ze seriálu Batman. (Stocki)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama