Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Recenze (325)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Východní náboženství mají dva druhy mnichů. Jedni to s úspěchem "dotáhli" (i když nevím, zda tohle je to správné sloveso) až k poučování o rozkoši, mravech a společenském chování pod souhrnným názvem Kamasutra, a ti druzí uvdivují svět svými kaskadérskými kousky, pohříchu mnohokrát na hranici únosnosti a uvěřitelnosti. Těch prvních si cením pro jistou osvětu, ty druhé moc nechápu. Pokud jde o filmy, v nichž mniši vystupují a filozofují a pokud se jedná o snímek kvalitní (Tygr a drak), nikomu jeho nadšení neberu, ovšem kalich občas prostě přeteče. Tahle nechtěná parodie, jejíž děj začal už při okupaci Tibetu (proč tam vůbec tohle vrazili?), pokračuje v ubohém dějovém a hereckém tempu (Yun-Fat Chow je sice ohebnej, ale to je vše, Sean William Scott má snad už na ty ubohý filmy, ve kterých hraje, trademark) pomalu až do bezvědomí... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $52miliónovTržby USA $23,358,708Tržby Celosvetovo $37,713,879║ Trošku od veci film. Až nechcene tupé, béčkové. /15%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohle snad nemyslíte vážně. Nečekal jsem dobrý film. Vlastně jsem nečekal nic, co bych nazýval filmem. Jenže takovouhle slátaninu bych nevygenereval ani pod vlivem LSD. Yun-Fat Chow už opravdu musí být bez peněz, protože jinak nechápu jak se mohl k takovému "mistrovskému dílu" zaprodat. S. W. Scott je podivný jako vždycky a t jehoo vystoupení s tou tyčí bych mu nevěřil ani, kdyby 100 let trénoval a měl černý pás v jakémkoliv bojovém umění. Karel Roden je v tomto iflmu asi jen proto, že jeho honorář je 100x menší než Scottův. Pro mě jeho výstup byl hodně úsměvný a jen doufám, že se mu ty peníze za roli hodili. Scénář je horší než jsem si myslel a konec filmu dokládá naprostou zbytečnost této podívané, před kterou bych všechny varoval.. Režie je tragická a kameraman se snad učil své řemeslo od tvůrců běčkových nesmyslů. Triky v tomto filmu jsou taková malá třešnička na dortu. Jsou tak špatné, že kdykoliv se nějaká triková sekvence objeví ve filmu plakal bych. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

,,Kung-fu" souboj nacisty a shaolinského mnicha v ulicích San Franciska...scénárista byl nejspíš pod drogama...ukázkový brak...shlédnout lze jen kvůli ,,hereckému" účinkování Karla Rodena... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tak tohle herci formátu Fata a Rodena opravdu, ale opravdu zapotřebí nemají. Bylo mi jich celou nudnou, nezajímavou, strašlivě natočenou, lacinými triky a zoufalým dětinským humorem přecpanou stopáž upřímně líto. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jasně byla to kravina, ale taková příjemná kravina a hlavně to byla zábava. A jak se z Rodena stal na konci "agent" to bylo super. Prostě pohled na Rodena co rozráží zeď mi zůstal v paměti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

občas nezaškodí zhlédnout něco přehnanýho (co jinýho filmy kung-fu jsou). něco co nekandiduje na převratnou událost jak v dobrém slova smyslu, tak v tom špatném. já si jen chtěl vychutnat DTS. a potom to musíte brát jako pohádku. pohádku o mnichovi, který měl na těle vytetovaný nějaký znaky a o magorovi z 2. svět. války, kterej si je chtěl přečíst. proto mě nemůže překvapit, že neprůstřelnej je za chvíli každej. P.S.a taky zde učinkuje K. Roden. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Eric Serra: 1. Kung ,2. End of Destiny ,3. Temple of Sublime Truth ,4. The Power of the Scroll ,5. Enjoy Your Vacation ,6. My Brother Monks ,7. You are not Bulletproof ,8. Double Chase ,9. The Monk and the Thief ,10. Bloody Tourist ,11. Darklub ,12. Karmonk ,13. The Monk with No Name ,14. The Golden Palace ,15. Give Me A Report ,16. Tricked Pickpocket ,17. Eastwoo ,18. Buttertea ,19. It Is About Peace ,20. I Am Not a Hero ,21. The Noodle Soup Recipe ,22. Kojima ,23. Flytime ,24. The Responsibility of the Scroll ,25. Your Idea of a Joke ,26. A Little Test ,27. Checking the Distance ,28. Jade's Mansion ,29. Priceless ,30. Shikanelp ,31. Crazybitch ,32. Struker and the Mirror ,33. Annoyox ,34. The Last Verse ,35. Flying Tattoos, ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Diváci příznivěji vnímající značku "made in Hong Kong" asi nedokážou Chow Yun-Fatovi odpustit způsob, jakým si to u nich byl ochoten rozlít, ale já zkrátka pozitivně naladěné akční podívané posílám nízko jen nerad. Výborný Scott, náznaky bullet timu, přestřelky slovní i doslovné a pocit, že špatné hodnocení plyne hlavně z toho, že kdysi všichni četli Premiere, která Mnicha odstřelila jako nesledovatelné béčko. Více než deset let po premiéře roste z Kara a spol. čistočisté guilty pleasure. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pozerať sa na to, čo so sebou v Hollywoode (česť výnimkám – VOJNA POLICAJTOV) stvára hongkonská akčná legenda Chow Yun-Fat, je strašne smutné. Jeho povestné kúzelné úsmevy vyzerajú v americkej produkcii ako zúfalé úškrny pedofila v rozpakoch a v akčných scénach je jeho bojové umenie nezmyselne (ako keby ste Da Vinciho posadili za grafický počítačový program) nahradzované CGI. Kým Jackie Chan si dokázal po emigrácii z Číny do USA udržať aspoň časť svojej niekdajšej úrovne, Yun-Fat nie - a jeho nešťastný NEPRIESTREĽNÝ MNÍCH je zrejme to najhoršie z jeho americkej filmografie. Nanič príbeh o nestarnúcom mentorskom mníchovi, ktorý bojuje proti nacistickému zločincovi na vozíku (toto nemal šancu zahrať ani Roden) s pomocou "týpka na šikmej streche" (ach Stifler čo to robíš?!). Motajú sa im do toho helikoptéry s rotačným guľometom, nudné modelky a svalnatí zabijaci. Akoby to nestačilo, film (z produkcie Chowovho dvorného režiséra a kamaráta Johna Woo) je zasvinený hnusnou akciou, lacným audiovizuálnym "wachowski-štýlom" a beztak odpadový scenár je sťahovaný na dno hlúpym rozprávkovým podtextom. Keď sa „úžasne zamaskovaný“ Chow na konci "filozoficky" stráca v dave ľudí, cítim sa trápne namiesto neho. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Akční blbinka pro děcka ala hrané Želvy ninja - včetně směšného přístupu k asijským prvkům, floutkovské rozvernosti a proměny undergroundové komiksové předlohy do uslintané hollywoodské triviality. Nicméně zdejší absurdní roubovačka hollywoodského finále s ustanovením heterosexuálního páru na módní exotickou mystiku nemá ve své tvrdošíjnosti obdoby. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tenhle film jsem videl uz asi poctvrty, ale asi poprve v originalu a nemuzu si pomoct, me se to tentokrat libilo. Film sice nema kdovijak promakanej scenar, ale zapletka staci a dava prostor pro akci, ktery by tu sice mohlo bejt vic, ale ta co tu je, je v pohode. Nejvetsi slabina filmu jsou asi triky, ne ze by byly vylozene odporny, ale podprumerny jsou. Co se tyce hercu, tak Yun-Fat se tu sice tvari jako uchylacek, kdyz poucuje Scotta, nicmene je slusne charismatickej. No a Scott dela uchyla jako obvykle, akorat, ze tentokrat se umi slusne rvat. No a Roden je jako zaporak kvalitni. Proste akcni film u kteryho se nemusi premejslet, tady navic okorenenej tajemnym svitkem. Slabsi 4*. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jediné co mě na filmu zaujalo je Karel Roden v roli záporáka (svoji roli zvládl celkem dobře) a sympatické duo Yun-Fat Chow a Seann William Scott i když oba měli o dost lepší role. Jinak akční scény, scénář a režie stojí za nic..... ()

Melies 

všechny recenze uživatele

3 / 10 Hneď na začiatku mi celou silou udrela do očí brutálne 'digitálna' bitka na moste a potom to išlo len z kopca... Scenár naivný ako podomový predajca prezervatívov v penzióne pre vojnových veteránov, réžia až príliš často balansujúca na hranici s gýčovosťou a herecké výkony nevýrazné - teda až na pár svetlých momentov. Nuda, nuda a ešte raz nuda - ruky a nundžáky preč! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No teda, aby byl ve filmu Chow Yun fat a já se spíš nudil, to se mi snad ještě nestalo. Hlavní zásluhu na takový nelichitivý vizitce má stupidní scénář a málo akce, která podobný filmy, který na to nemaj dějem zachraňuje. Samozřejmě nějká akcicka se tady přece jen najde, ale je dost nezáživná a Chow Yun Fata nenechává prakticky vůbec vyniknout, mnohem víc se tady bohužel objevuje Sean William Scott a ten se svým "Kung Fu" naučeným z filmů moc neoslní. Aspoň, že se tady objevil Karel Roden i když nějakou výraznou stopu ve filmu nezanechal ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Filmy ako Nepriestrelný mních sa nedajú brať vážne a keď pristúpite na ich pravidlá hry, vo výsledku sa dočkáte pozitívnejších dojmov, ako ste pôvodne čakali. Neuveriteľne cool tváriaci sa žánrový guláš s parádnou výpravou a hudobným podkresom, obohatený o slušné akčné tempo a rádobyfilozofické hlášky, nad ktorými sa divák môže jedine pousmiať. Dvojici Chow-Yun Fat a Sean Wiilam Scott to navyše spolu sedí (asi ako párku s rožkom, že?) a Rodenovo prehrávanie v roli arcizáporáka Struckera sedí filmu určite viac ako snaha o charakterné herectvo. Hlavne to treba brať s rezervou.... ()

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama