Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

castor 

všechny recenze uživatele

Je až k pláči, jak s hereckým potenciálem a charismatem Chow Yun-Fata dokáží za oceánem plýtvat. Tentokráte hraje bezejmenného mnicha, chránícího posvátný svitek, zaručující nestárnutí. V patách mu je ale (jak jinak než) parta bezpáteřních týpků, v čele se slizkým náckem Karlem Rodenem, který by v Americe vzal asi kteroukoli roli. Avšak nastane chvíle, kdy za sebe musí vybrat zástupce. Volba padne na amerického zlodějíčka, který pochopitelně mnohé pochopí, společně se prokopou naivním příběhem a všichni budou šťastní až do smrti. Nepříliš potěšen bude ale divák, který se tuhle bezduchou slátaninu rozhodne shlédnout. Režisér je sice možná solidní klipař, ale těch Matrixů už bylo relativně dost. Příběh je děravý, dialogy přiblblé, akce je jakoby vymýšlená přímo na place - rovněž chybí napětí a především jsem dlouho neviděl tak nelogický střih, jednotlivé záběry jsou mnohdy nehorázně špatně nastříhané. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Východní náboženství mají dva druhy mnichů. Jedni to s úspěchem "dotáhli" (i když nevím, zda tohle je to správné sloveso) až k poučování o rozkoši, mravech a společenském chování pod souhrnným názvem Kamasutra, a ti druzí uvdivují svět svými kaskadérskými kousky, pohříchu mnohokrát na hranici únosnosti a uvěřitelnosti. Těch prvních si cením pro jistou osvětu, ty druhé moc nechápu. Pokud jde o filmy, v nichž mniši vystupují a filozofují a pokud se jedná o snímek kvalitní (Tygr a drak), nikomu jeho nadšení neberu, ovšem kalich občas prostě přeteče. Tahle nechtěná parodie, jejíž děj začal už při okupaci Tibetu (proč tam vůbec tohle vrazili?), pokračuje v ubohém dějovém a hereckém tempu (Yun-Fat Chow je sice ohebnej, ale to je vše, Sean William Scott má snad už na ty ubohý filmy, ve kterých hraje, trademark) pomalu až do bezvědomí... ()

Reklama

forsberg 

všechny recenze uživatele

Umím si představit příjemný večer v obsazení: pár přátel, joint a Neprůstřelný mnich. Jsem si jistá, že nejpozději potom, co Yun-Fat Chow pronese: "You defeated an army of enemies while a flock of crane circled above" pochopíte naplno význam zkratky ROTFLOL. PS: I bez jointa jsem se pobavila náramně. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání, protože na tomhle filmu se podepsali i moji oblíbení herci a dost jim to poškodilo reputaci. Propadáky se budou točit stále, ale jsem zvyklý, že v nich účinkují neznámé tváře, které takříkajíc vzali producenti z ulice. Tohle je ale moc. Pokus o "Amerického ninju" trochu jinak? Nevím. Ale na mne to dojem neudělalo. 30% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Eric Serra: 1. Kung ,2. End of Destiny ,3. Temple of Sublime Truth ,4. The Power of the Scroll ,5. Enjoy Your Vacation ,6. My Brother Monks ,7. You are not Bulletproof ,8. Double Chase ,9. The Monk and the Thief ,10. Bloody Tourist ,11. Darklub ,12. Karmonk ,13. The Monk with No Name ,14. The Golden Palace ,15. Give Me A Report ,16. Tricked Pickpocket ,17. Eastwoo ,18. Buttertea ,19. It Is About Peace ,20. I Am Not a Hero ,21. The Noodle Soup Recipe ,22. Kojima ,23. Flytime ,24. The Responsibility of the Scroll ,25. Your Idea of a Joke ,26. A Little Test ,27. Checking the Distance ,28. Jade's Mansion ,29. Priceless ,30. Shikanelp ,31. Crazybitch ,32. Struker and the Mirror ,33. Annoyox ,34. The Last Verse ,35. Flying Tattoos, ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Natáčeno od 9.března do června 2002 v Kanadě, převážně pak v Torontu a Hamiltonu. (Stocki)
  • Herci, ktorí hrali mníchov, boli skutoční žiaci bojových umení školy "Sunny Tang Martial Arts Center" v Toronte. (Raccoon.city)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama