• kebom

Slováci nám bojujú a sabotujú, na filmovom plátne. Bratislava, Malacky, Cífer - špionážna sieť ako vyšitá. Istá staroslovenská slovenčina má vzbudiť dojem autenticity, ale príbeh je poslabší. Mimochodom J. Třísku nadaboval Slavo Záhradník, myslím, že slovenský nevedel - teda J. Tříska. L. Chudík je zase "vtipne" nadabovaný prehnaným nemeckým akcentom. Nechápem raz kvalitnej hudbe, inokedy vskutku príšernej. Vcelku sa na to ale dá pozerať, ale chýba tomu napätie aj trošku viac logiky, kvalitnejšie "nepriblblé" dialógy, dalo sa to isto natočiť lepšie a nie takto úsmevne a nezáživne. Kniec filmu ma dorazil, ale to sa už ani neoplatí rozpisovať.(18.6.2010)

• HH

Nemýlím-li se, tak role esesáka Fischera je jednou z posledních rolí Jana Třísky v Československu před rokem 1989(2.1.2004)

• Lewaso

Ten film mě nebavil, protože v té době bylo partyzánů všude dost, ale Tříska mě upoutal tak školometskou slovenčinou, že si ji dokážu vybavit do dneška. Jinak jeho poslední dva filmy (po tomto dílku) před „odchodem“ do Hollywoodu byly Na samotě u lesa a Talíře nad Velkým Malíkovem - nebe a dudy českého filmu...(28.1.2008)

• Prubner

Hrozně nezáživně vyprávěná odbojářská historka, na níž upoutá jen zajímavé herecké obsazení.(17.8.2009)