Reklama

Reklama

VOD (1)

V roku 2050 ovládajú gigantické korporácie celé Spojené štáty. Vláda sa snaží potláčať vzbury obyvateľstva už v zárodku, ale predovšetkým im chce predchádzať, na čo slúži zábavná virtuálna realita, ktorá preventívne absorbuje nespokojnosť ľudí a upokojuje ich negatívne vášne. Výsledkom je poslušné obyvateľstvo. Vrcholom tohto procesu na odpútanie pozornosti a upokojenie davov sú každoročné automobilové preteky smrti, v ktorých hrá úlohu nielen rýchlosť, ale predovšetkým bezohľadnosť účastníkov. Bonusové body pripadnú tímom, ktoré zrazia a usmrtia čo najviac náhodných chodcov a okolostojacich divákov. Na štart sa pripravuje aj neporaziteľný víťaz všetkých doterajších pretekov, slávny Frankenstein (Manu Bennett). Tento robotický muž nemá ani tušenia, že jeho kopilot je nebezpečný špión. Vedľa neho sedí účastník tajného odboja, ktorý chce raz navždy ukončiť krvavú tradíciu zabijackých pretekov a zničiť spoločenský systém. (TV JOJ)

(více)

Recenze (27)

kingik 

všechny recenze uživatele

Roger Corman je legendární režisér a producent pokleslých snímků (v dobrém slova smyslu), který by si rád ve svém vysokém věku ještě užil ženských křivek a akční zábavy. A proto se stále vyskytují další pokračování filmu Rallye smrti, v němž svého času zářil Jason Statham, načež celá série se už dávno obejde bez účasti hvězdných jmen. Něco obdobného postihlo např. sérii Král Škorpion. Na startu jubilejního prestižního závodu roku 2050 je pět závodníků, kteří všichni pochopitelně usilují o vítězství. Do kokpitů futuristických aut usedli: Manu Bennett jako Frankestein, Burt Grinstead jako Jed Perfectus, Folake Olowofoyeku jako Minerva, Anessa Ramsey jako Tammy a jezdec umělé inteligence A.B.E. Parta přímo nehorázná a anarchistická, ostatně jako celé pojetí všech dalších příspěvků v sérii. A stejně tak USA doznaly podstatných změn na mapách. Každý z jezdců má i svého spolujezdce, v tomto ohledu dostává největší prostor sličná Marci Miller, která je bok po boku proslulého Frankesteina, do jehož přízně se infiltrovala, neb je stoupencem hnutí, které má v plánu závody, i jeho samotného, sabotovat. A v čele tohoto hnutí odporu stojí Yancy Butler. Nejznámějším hercem ze všech je řádně zhýralý Malcolm McDowell, který už snad ani nic jiného nemůže ve své kariéře hrát. A je to akční nářez, kdy se na vytyčené trase závodu krvavě kosí chodci a okolo přihlížející diváci, za něž se přičítají body, do toho se mohutně jezdci chvástají a provádějí různé hovadiny. Režie G.J. Echternkampa má své přednosti, k vidění je nejen přehlídka laciných výbuchů, také zadní projekce a laciná triková stránka si nemálo bere své hlavní slovo. Pokud jde divákovi o to strávit naprosto uvolněnou a zběsilou filmovou šílenost z nízké kategorie, tak tohle je skvostný zástupce. 10/10 ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

Původní "Death Race 2000" je můj oblíbený film, který je naprosto skvěle bizarní. Snímek "Death Race 2050" mu nesahá ani po kotníky, vlastně nedosahuje na nic, co původní film dokázal. Nový film je neskutečná slátanina, která je až moc okatě šmrncnutá sérií "Hunger Games", až se na to skoro nedá koukat. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Bez ohľadu na históriu tohto filmu a jeho predchádzajúcich častí si pozorný divák všimne, že liberálna fašistická sviňa, ktorá tento film natočila si veľmi starostlivo dala záležať na tom, aby bola teroristka biela so symbolmi kresťanských krížov na bombe, ktorú umiestnila do hľadiska a na svojom kostýme. Ďalej aby afroamerická čierna nacistka Minerva priala smrť všetkým bielym ľuďom, ale následne bola vykreslená ako vzdelaná osoba z dobrej rodiny, ktorej otec bol vysokoškolským učiteľom (chcelo sa mi zvracať). A aby všetky náboje a granáty vybuchli iba na cintoríne pokrytom kresťanskými krížmi, určite nie židovskými náhrobkami. Už viackrát som vo svojich komentároch spomenul, ako tento liberálny fašizmus a politická korektnosť decimuje Hollywood, ak však americké nacistické svine budú pokračovať v produkovaní takéhoto odpadu (zničili sme Európu a Áziu a je tu iba veľká Amerika, Washington D.C. presťahovaný do Dubaja) naše vnímanie týchto nacistických amerických dementných prasiat sa určite nezmení.Jedna hviezdička za výbornú kameru a niektoré zábery vo forme split screenu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Azog z Hobbita, teda pardon Manu Bennet uz aj v dalsom Death race ? Doprdele, a ja som mal uz 2008 zle tusenie ze tvorcovia rozkurvia /jo, aj s vulgaritou, ja viem, ze castym pouzivanim stracaju silu, ale slusne slovo tu proste nestaci/ dalsiu seriu - no, mal som pravdu, tusil som to . 5 % ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Pošpinění a zneuctění originálu a navíc strašná, ale strašná nuda a trapárna. Není to nic. Nejhorší ze všeho jsou digitální výbuchy a digitální krev. Auta mají absolutně dementní design - což měly i v originále, ale tam se to dalo ještě pochopit kvůli době vzniku. Tady se nedá pochopit nic. Odfláknuté je tam snad úplně všechno. Teoreticky je to místy i vtipné, ale jen pro zaostalé jedince. Ze začátku to vypadalo nadějně, i ten Perfectus v podání Burta Grinsteada mě chvíli bavil, ale je to jen ticho před trapnem. Dějově je to v podstatě kopie originálu. S tím, že vše, co tam bylo dobré, je tady špatné. Zaujala/pobavila mě jedině tato hláška: "I navzdory našim sterilizačním klinikám, se Američané nadále množí alarmující rychlostí. A fakt, že jsme ošetřili celou populaci proti rakovině, se ukázalo jako obrovská chyba." ()

ecceHOMMO odpad!

všechny recenze uživatele

Má to byť akože z budúcnosti, ale pôsobí to ako zo 60-70 rokov....dialógy strach a hrôza...Ale vlastne názov sedí, lebo preteky smrti to pre diváka boli len cieľ ďaleko a smrteľné pre mnohých asi tiež,, prinajlepšom s trvalými následkami. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Hrozné efekty, tupý příběh, víceméně špatné herecké výkony, auta jako z autodromu, celé je to příšerně natočené a nechybí tomu dementní dialogy. Takhle to vypadá opravdu zle, ale ve výsledku se to dá zvládnout bez ztráty příčetnosti. A dá se u toho i bavit, pokud to berete s hodně velkou nadsázkou. Protože tady se na nějakou sofistikovanost jako se Stathamem nehraje, takže se tu ani prohrát nedá. Tohle je tak špatné, že by to skoro mohlo být i dobré (aneb jak se k pěti hvězdičkám dostat z druhé strany). Není tu potřeba Statham a lidi, co z tohohle vymámí maximum navzdory potenciálu. Svou špatnsotí to je skoro i zábavné, avšak doporučit se to rozhodně nedá. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Odpad se mi dávat nechce, ale je to těsný. Udělat skoro přesný remake 40 let starého filmu i s podobně lacinými modely aut, to chce hodně odvahy. Tak za tu odvahu jedna hvězda ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Odpad tomu nedám, ale nemá k nemu ďaleko. V podstate aj Death Race z 1975teho bol lepší. Toto bola v podstate jeho novšia verzia. V sedemdesiatych rokoch toto prejsť mohlo, lebo tie boli uletené a hipisácke, ale v dnešnej dobe? Hanba a podradné aj pre tých ultra béčkových hercov, ktorí sa tam objavili. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Je to trash stejně jako před 40 lety původní film, takže nelze čekat nějakej velkej nářez. Navzdory hroznýmu traileru se to ale dá v pohodě dokoukat. Zápory jsou samozřejmě v příšerným CGI a ve volbě Frankensteinova auta jelikož to vypadá jako by jezdil na elektrický tříkolce a je to k smíchu. Rozhodně mě to bavilo víc než ten pitomej remake s Jasonem Stathamem. ()

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Otřesné. To mysleli vážně?! Manu Bennett v některých seriálech skvělý ... tady to je hrůza, jak je afektovaný ... ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Je to jednoduché – buďto víte, kdo je Roger Corman, a v tom případě víte naprosto přesně, co od DR2050 dostanete, no a nebo ne. Mně se ty papundeklové káry opravdu líbí a ty cheesy hlášky mi opravdu přijdou vtipné. Nemuselo by tam být to CG, ale to je moje jediná výtka. Jinak je to přesně tak akční, nekorektní, násilné a sexy, jak chcete. Prostě slušný následovník původního Death Race 2000. ()

BOURQUE odpad!

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý už je dávno za svojím niekdajším horizontom. Aktuálne pokračovanie, vo štýlu „carmageddon“, nie je pre mňa. Z tohto (ale aj z mnoho iných) zbytočné pokračovanie, hlavne v tomto štýle a v tejto forme. Osobné hodnotenie: 28% (odpad!) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Po úctyhodných 42. letech se tvůrci vrátili k původnímu snímku z roku 1975 'Death Race 2000' a s vůlí sobě vlastní natočili jeho přímé pokračování. Striktně ho nazvali 'Death Race 2050', což má smysl ohledně remaku z roku 2008, který si nese alternativní název 'Death Race 3000'. V remaku je koncepce smrtících závodů podaná v jiném prostředí a jinak. Tento snímek se drží konceptu původního a to i po technické stránce celého filmu. Takže svoji atmosférou a estrádní zábavností pokračuje dle dané šablony. Vyhlášenou hvězdu závodu Frankensteina, kterého si původně zahrál David Carradine, si nyní střihl Manu Bennett. A stejně jako u předchozího počinu se jedná o kuriózní snímek automobilového závodu, kde se bodují přejetí lidé. A o filmovou pecku se samozřejmě opět nejedná. Chabý scénář bez špetky alespoň nějaké zápletky nemá čím zaujmout. Výprava je zde vlivem moderních technických možností lepší, čímž i ty auta už nevypadají jako zvětšené hračky. Očekávaně nechybí spousta hlášek a několik slasher scén. Suma sumárum, určitě se jedná o dosti odvážný počin, už vlivem úspěchu daného remaku. Snímek je natočen zcela stejně jako ten předchozí, takže je předem jasné, že pokud neoslovil první film, není sebemenší šance, aby oslovilo i toto přímé pokračování, které když už, tak mělo vzniknout daleko daleko dříve. Ale jak se říká: Pozdě, ale přece. ()

AxelWers odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože, toto bola hovadina, slabé, bezduché, bez štipky nápadu, žiadny hrdina, s ktorým by sa divák dokázal stotožniť a keď za najväčší bonus sa považuje zrazený dôchodca, tak hneď si uvedomíte, že pri filme zaspíte, ani nebudete vedieť ako. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Opica prevrhla stol s chipsami a meno rezisera uz nevestilo nic dobre. Ani thajske transky, prepitych Finov, mastnych Madarov, zaostalych Slovakov a hlupych Americanov. Farba vlasov v 50 odtienov gay farieb, ludia ktori este pred tocenim stali v rade na postu podat si keno10. Rosamunde Pilcherova ponuka hlbsi presah ako tieto papundeklove preteky, ktore si so smrtou nepotykali. Vymyvanie mozgov v priamom prenose, ktory vam odmoderuje priblbla transka. Pre taketo filmy a volu ich natocit si koledujeme o 10 morovych ran. (Videne 15.3.2021, Amc archiv) ()

Reklama

Reklama