Reklama

Reklama

Špunti na vodě

  • Česko Špunti na háčku (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu. Zlatica, která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu. Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě bláznivých zážitků... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (362)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kecal bych, kdybych řekl, že jsem se u toho párkrát s chutí nezasmál. Novodobé české komedie moc nemusím, ale občas se mezi nimi najde i pár slušných rodinných kousků, které nejsou tak trapné, jak většina ostatních. A tohle má několik povedených scén, vtipných hlášek i dobré herecké obsazení, tak proč ne. Navíc jsem svého času taky rád jezdil na vodu – takže fungovala i troška té nostalgie. Taková oddechovka na nedělní odpoledne (podvečer), která nenudí a má alespoň průměrnou úroveň. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Špunti na vodě sází zejména na sympatické herecké obsazení, dospělými herci počínaje a těmi dětskými konče. I když se jedná v podstatě o jednoduše a přímočaře napsaný film o rodinných strastech i slastech, tak i přesto dokáže mile pobavit, místy i napnout. Musím pochválit, že tvůrci přehnaně nemoralizovali a vyhnuli se lacinému humoru, čímž zabránili vzniku dalšího z mnoha scenáristických paskvilů posledních let. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou letošní české komedie rozhodně příjemným překvapením. Co dřív potápěli Rafťáci a Jak se krotí krokodýli, tak tady to probouzí Špunti na vodě. Zase bych tam ubral klasických a jak to neustále omílám totálně zbytečných depresivních vsuvek - nasraná dcera Lišky nebo záporáci mladí kluci. Ale v celkovém důsledku je to fakt velice vtipná a příjemná komedie s parádní partou. Kdybych vzal v potaz např. roli Vilhemové tady a v otřesné Teorii tygra, tak je to 100 a 1. Přitom i tam to mohlo být podané takhle. Tímhle se inspirujte a točte dál, možná se blízká na lepší časy. ... LFŠ 2017 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kupodivu ne tak hrozné, jak dávalo předem tušit jméno scenáristy či příšerný plakát. Žádný zázrak to ale taky není - humor je zde dost jednoduchý (byť pár fórům jsem se zasmál), herecké výkony dle očekávání dosti rozkolísané (Čermák & Langmajer & Liška & Polívková & Vilhelmová dle očekávání všichni skvělí, naopak Kvantiková je tragicky hrozná, Goldflam v pidiroli dědy mi tam přišel spíše jako trapas, většina dětských herců je dost bída, a nepochopil jsem, proč - v době premíéry 19 letá - Coufalová hraje ve filmu 14 letou postavu - proč místo ní prostě nemohli obsadit nějakou 14 letou holku? na 14 ve filmu fakt nevypadá ani omylem), děj celkově zrovna nějakou extra scenáristickou invencí neoplývá (podobnost se snímky S TEBOU MĚ BAVÍ SVĚT a RAFŤÁCI už zde byla zmíněna nespočetněkrát), a film je protivně prolezlý product placementem, jak se už u nás bohužel stalo běžným zvykem. Celkově si tedy myslím, že kdybych si to nechal ujít, o nic bych nepřišel, za vyloženou ztrátu času to ale nepovažuji, pár světlých momentů se tam přece jen najde. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Hodlala jsem malou neteřinku vyvést poprvé v jejím životě do kina - a vylučovací metodou padl los právě na tento snímek. Malá se smála, vypadalo to, že občas i něco chápe, takže dobrý. Jo a mně se to celkem taky líbilo, bylo to milé a ani to naštěstí nebylo úplně stupidní (čehož jsem se obávala od chvíle, kdy jsem zjistila, že za scénářem stojí neblaze proslulý Marcel Bystroň). 3 a půl hvězdy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

  • Titulní píseň „Sázava“ složil Michal Hrůza. Song vyšel též na Hrůzově albu Sám se sebou (2017). (Yardak)
  • Natáčelo se v Českém Šternberku, Kácově, Soběšíně, Vlašimi, Praze a v obci Šlakhamry. Natáčení trvalo celkem 33 dní. První klapka padla 15. června 2016 a poslední 13. srpna 2016. (M.B)
  • V čase nakrúcania bol na rieke Sázava nedostatok vody, a tak museli „suplovať kaskadéri" v neoprénoch. Tí pod hladinou celé hodiny privádzali do pohybu loďku či už ťahaním, alebo len na vlastných chrbtoch. (classic)

Související novinky

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama