Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se nezamilovávala do Shakespeara, ale samozřejmě inspirace odvozená z jeho děl je opulentní, což respektuji. A proto je například zde možné sledovat tuto hravou variaci Snu (hra byla dokončena v roce 1596), jenž je přesazena do Toskánska na konci 19. století. Čiší tu láska k divadlu v době belle époque stejně jako k magickému světu královny Titanie. Obsazení je božské, miluju kombinaci Michelle Pfeiffer (přeněžné královny) Calisty Flockhart (bláhově zamilované) a Anny Friel (důstojně bojující o lásku). Nikdy bych tu nečekala Christiana Balea nebo Stanleye Tucciho, kdo byl ale na přelomu 90. let a outís ideální tváří klasiky, to je samozřejmě Rupert Everett. Pokud vášnivě sledujete vše, co je božským Willem políbeno, pak je to jasná volba, pokud je váš poměr k nesmrtelnému dramatikovi vlažnější, ani tak se nudit nebudete. Tento Sen je radostí pro všechny smysly. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Sen noci svatojánské je asi nejzajímavější Shakespearova komedie, protože díky té kouzelné kytce umožňuje rozplétat a zase zaplétat vztahy mezi lidmi dle libosti. Ale tohle převedení do 19. století (proč?) mi nějak nesedlo. V paměti mi utkvěl Christian Bale jedoucí na kole (proč?). Z dnešního pohledu trochu devadesátkový kýč (třpytící se víly, barevné kytičky, jezírko ve studiu), ale hru to obsáhlo vcelku dobře. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Slavní herci ve slavném díle slavného dramatika. To nemohlo dopadnout špatně. Jen totální diletant může zničit dílo Williama Shakespeara. Je totiž výborně napsáno, takže pak už stačí najít herce, kteří to zvládnou vhodně interpretovat. V tomto případě sedly perfektně kostýmy i prostředí. Kulisy jsou též perfektní. Jen se přiznám, že ne všichni herci mi ve svých rolích sedli. Především Michelle Pfeiffer či Stanley Tucci. Trochu té amerikánštiny se do tohoto díla prostě dostala. I tak ale toto dílo jistě bude patřit k nejlepším verzím. Těším se na srovnání s ostatními. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ó, při luně, kdo může i rozverně nadpřirozeného Shakespeara, zvláště s obsazeným Chrisem Baleem♥, neměl by mít problém s touto příjemnou a místy i vtipnou klasikou po britsku, s hereckým národnostním mixem, kde kromě vyzkoušené kvality (David Strathairn, Sam Rockwell, Stanley Tucci, Michelle Pfeiffer) někteří velmi příjemně překvapili (Rupert Everett, Calista Flockhart). ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná adaptácia s krásnou a dobre zvolenou hudbou a výborným hereckým obsadením, ktorému kraľuje trojica Tucci - Kline - Everett. Nie je síce jednoduché odsledovať komplikované verše, ale tým silnejšie film zapôsobí. Prvá polovica mala síce pomalší rozbeh, ale druhá polovica a hlavne záver sú úchvatné. Aj vďaka skvelému koncu za 5. A už len jedna veta na záver - "Let me play the moon." ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama