Reklama

Reklama

Dobrodružství z půdy

(pořad)
Rodinný
Česko, 2012, 13x15 min

Režie:

Ján Novák

Účinkují:

Tomáš Šulaj

Obsahy(1)

Putování a pátrání po stopách věcí z pradědečkovy truhly.
Pradědeček odkázal Tomášovi truhlu. Ještě než zemřel, říkával, že její obsah je skládankou, která člověka dovede ke štěstí. A věřte, nevěřte, děda s tím skládáním opravdu pomáhal. (Česká televize)

Recenze (2)

Hedka 

všechny recenze uživatele

Nečakané prekvapenie, ktoré ma zaujalo námetom. Veľmi to oceňujem, naozaj skvelý nápad ako spoznať históriu, osobnosti a nevšedné poklady z minulosti, ktoré vo svojom okolí nepoznáme.. Na druhej strane neviem, či je šťastným riešením práve ten "frajerský" ľahký a povrchný populárno poznávací štýl. Mne sa nepáčil. Ale nato, že dokument má nálepku "rodinný" to môže byť u viacerých akceptovateľné. V dnešnej časti ma obzvlášť potešil pohľad na mne vzácne a srdcu blízke miesta Nižbor,, Strádonice, Beroun. Zacnelo sa mi za nimi i za pokladmi, ktoré skrývajú.... Kvôli tomuto nečakanému potešeniu pridávam jednu hviezdičku naviac. Inak by stačili dve... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Odlehčeným stylem pojaté putování po Čechách a Moravě, kdy mladí diváci mohou zjistit málo známá fakta třeba o kávě a Maryše, dýmkách a tabáku atd. Kdoví, kolik předmětů se nakonec v truhle najde. Některé vtípky a vtipy jsou vynikající a pobaví, někdy je to přehrávání trošičku trapné. Ale hlavně jsem nepochopil tu hru na indicie a nápovědy. Třeba na lístečku stojí, že má jít na jih od Brna do města nebo vesnice T., a on kdoví proč jde do Rajhradu a odtud na Mohylu míru? Jen aby tam byl vzteklý malý Napoleon a byla bžunda? Nebo najde kus dřeva a usoudí z toho, že musí jít ke dřevěnému kostelu? Přijde mi zkrátka, že jednotlivé korálky navlékané na nit jakéhosi "příběhu" jsou každý pes jiná ves, náhodně sesbírané, jak se zrovna hodilo, no a mezi tím se objeví i něco málo o tom, co nám asi tak tvůrci chtěli říct o nějakém tématu. Zkrátka mi to tou výukovou částí přijde zmatené, nenavazující a skákající sem a tam jak zajíc na Konopišti. Ale jinak to zábavné je, to zas ano. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama