Reklama

Reklama

Tel Aviv v plamenech

(festivalový název)
  • Izrael Tel Aviv Boeret (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Salam musí každý den na cestě do práce přes izraelskou kontrolu. Když se kontrolující voják dozví, že Salam pracuje na populární televizní soap opeře s romanticko-špionážní zápletkou, začne mu navrhovat, jak by měl další děj vypadat. Salam díky jeho nápadům povýší z poskoka na scenáristu, ale ocitne se také uprostřed sporu o to, jak by měl seriál skončit. Komedie z regionu plného napětí nabízí trochu jiný pohled na izraelsko-palestinský konflikt. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (16)

freddy 

všechny recenze uživatele

Ano, i v Izraeli se natáčejí romantické seriály pro ženy dychtící po vztahových seriálech. Jenže co když do toho začne kecat vedoucí izraelsko palestinského pásma, kterým musí každý den projíždět scénárista tohoto seriálu? Tahle netypická komedie je originální, nápaditá a dokázala mě na mnoha místech rozesmát, ale i přesto jsem měl pocit, že mnohdy jen klouže po povrchu a mohla by být ještě ostřejší, ještě vygradovanější, ještě ujetější, protože místy výrazně ztrácela dech. Ale závěr byl vtipný a svým způsobem skvěle vypointovaný, o tom žádná. Na to, že jsem nevěděl, co od toho mám čekat, mohu film označit za příjemné překvapení někde mezi třema a čtyřma. A možná bych si i v reálu nějakou romantiku z Izraele jen tak ze zvědavosti pustil, abych okoukl, jestli tam fakt mají stejně blbý seriály, jako u nás. Tak třeba to někdy vyjde. [27. Art Film Fest] ()

wege 

všechny recenze uživatele

Já se většinově tlemil. Zároveň ten film v té humoristické formě přesně ukazuje, kde je problém v oblasti. Na obou stranách. I přes tu blízkost jsou postaveny hluboké bariéry (nejen ty hmatatelné), které prostě nelze překonat. To by někdo musel překročit svůj stín a zejména na jedné straně je to prostě nemyslitelné. To opovržení k dohodám z Osla je neskutečné. Přitom to z principu byla dobrá věc, jen nebyla ochota ji dotáhnout do konce. Moc jsem u toho filmu vzpomínal, jak jsme jeli přes checkpoint, jak jsme se ztratili na Západním břehu a v podstatě měli strach, jak jsme jedli v Jerichu nejlepší hummus našich životů, ke kterému se už nikdy z toho, co jsem později měl, nic ani náznakem nepřiblížilo. Krásné časy. ()

Reklama

simon84 

všechny recenze uživatele

Jako neni to vylozene treskute vtipny, ale spis takove absurdne usmevny. Ale i tak me to teda hodne bavilo. Konflikt Izrael vs Palestina na pozadi palestinske telenovely. Ten vztah ustredni dvojice palestinsky spisovatel s izraelskym kapitanem checkpointu je vybornej. Je to na Netflixu, dejte si. 8/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horiaci Tel Aviv je dlhodobým snom arabských pokrvných bratov židov a je naozaj paradoxné, že tisíce rokov sa nenávidia národy so spoločným otcom Abrahámom. Je to film, ktorý ak budete pozerať s titulkami, okamžite dostanete chuť na salám, nakoľko ich tu spomínajú nepretržite. A ozaj sa aj zabavíte, pretože to hranie sa na vážno pritom vyslovujúc vtipné repliky je niečo, čo sa u blízkovýchodných národov nevidí každý deň. Najmä ak si aj židia sami robia srandu zo sionizmu či holocaustu, samozrejme len vo vymedzených hraniciach. Inak odporúčam poľský dabing, ten vás rozosmeje ešte viac ako samotný film. Dobrý výrok: „Ja tiež mám pracovnú inšpiráciu. Vidinu najbližšej výplaty.“ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tel Aviv v plamenech je název televizní soap opery odehrávající se krátce před začátkem šestidenní války v roce 1967. Salam je palestinská podržtaška, který tu dostal práci díky svému strýčkovi. Jenže jezdí domů přes hraniční kontrolu, na které se vydává za scenáristu seriálu. Za krátko bude donucen děj seriálu začít opravdu aktivně ovlivňovat, jinak se přes hranici nedostane. A to se mu do toho ještě zamotává vlastní romance, takže za chvíli nebude vědět, kde mu hlava stojí, a diváci doma u televizorů se zřejmě dočkají nejednoho překvapení. Film toho říká dost o vztahu mezi Palestinci a Izraelci, a přesto zůstává v první řadě opravdu vtipnou komedií. ()

Galerie (37)

Související novinky

46. ročník LFŠ odhaluje program

46. ročník LFŠ odhaluje program

11.07.2020

Od pátečního poledne 7. 8. až do středeční noci 12. 8. 2020 nabídne Letní filmová škola plnohodnotný program, vedle historických a současných filmů se dostane i na divadla, koncerty a další… (více)

Reklama

Reklama