Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moskva sa chystá na roj meteoritov ojedinelý za posledných 50 rokov. Mladí i starí okupujú najlepšie pozície na strechách činžiakov, aby jedinečný jav mohli zachytiť na kamery či mobilné telefóny. Avšak s meteoritmi sa rúti na hlavné mesto i neznámy objekt obrovských rozmerov, ktorý prednedávnom zostrelili stíhačky ministerstva obrany. Centrom príbehu je Juľa Lebedeva (Irina Staršenbaum), ktorá sa snaží pomôcť zranenému mimozemšťanovi Hijkenovi (Rinal Mukhametov) dostať sa späť k zvláštnemu elementu pochádzajúcemu z jeho materskej kozmickej lode. Ten sa ocitol v rukách armády a jedine jeho znovuzískanie pomôže Hijkenovi vrátiť sa bezpečne tam, odkiaľ priletel. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (102)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade sa príslovie ´´to najlepšie na záver´´ nedá použiť. Koná sa totižto na začiatku. Čo je škoda hlavne z toho dôvodu, že snímok s pribúdajúcimi minútami už len vädne. Technicky spektakulárna zmeska viacerých žánrov rozhodne nepôsobí smiešne ( aj keď si to mnohý pri pohľade na krajinu pôvodu môžu povedať ) a ide o viac ako obstojné blockbustrové dostaveníčko, produkované mimo Hollywoodu. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Chcete spoilery? Máte je mít. Nad široširou Rusí sviští bolidy, což je pro třídu gumanisty Bezkulkina Gulibrkova krásná příležitost hlásati rovnost, svornost, bratrství. Za domácí úkol pubíci dostanou observovačku oblohy. Do hry tím vstupuje sestřelený mimozemský bazmeg, nešťastná Vasilisa Vturbinovanaja, zupáček Uvsjegobyl Tatkin Dulezhitnikov i jeho, prozatím nenačatá, dceruška. Již v Soči se Ivan prsil sofistikovanými systémy ku fízlování, kupř. tím na rozeznávání obličejů, díky kterému, jen co ze zemljanky vykoukla hlava libovolné kundí riotky či koza některé z FEMENek, na nich do minuty sedělo pět zelených mužičků. Zde však sajůz gangsta Timur grůp ze sídláku, ve složení Neurotikslav Modrootchkin, Rákos Rákosevič Rákosov, Pitchusa Zlunetiku Dvojnikov a Umirajak Pleschkov, v klidu a opakovaně překračuje přísně střežený perimetr, courá se v zóně zamoření se šajnící baterkou a odnáší si odtamtud tunové suvenýry. Má-li toto být referát o schopnostech sovětských vojsk, tak jsem v klidu, protože takovou armádu by levým zadním kolečkem vyřídili i frajeři z uskupení THE TAP TAP. Vrcholem všeho (kromě alogičnosti prefinálního urban violence) je slečinka, propašovavší si do rodné garáže zaigelitovaného íťáka. Vložka se špitálem, kde mu, na základě úvah retardovaného sextána, poskytně svépomocí transfuzi, u které si i spinkne, mírně vybočuje z již tak obskurního děje. Zas ale na druhou stranu... přináší nové pojetí práce v utajení. Stačí uprostřed nepřátelského prostředí obsadit klíčové prostory, zde operační sál v nemocnici, a zhasnout. Tím je vše posichrované, nenajde vás ani Belzebub. Není se tedy čemu divit, že taková pionýrka s úsměvem ojebe i bezpečnostní protokoly ministerstva války a přilehlých laboratoří, aby si hvězdný poutník mohl odtáhnout zpět do kocábky svůj ,,šrůt", či jak se tomu nadávalo. Základem je však vyděržať, protože na závěr vám mluvící hřeben dokonale vysvětlí lidumilné poslání filmá. Ty dvě hvězdy jsou za triky, panoramata a bombarďáky ústřední Nasti, zbytek si pak vysloužil tak urputné kroucení hlavou, že jsem si málem strhl závit. Nebo jinak - vidět tohle Solženicyn, přidá si dobrovolně sórog ljet na vymrzlé samotce, aby mezi tyhle exoty nemusel již nikdy více zpět. Je hrátek se jmény málo? Na ploše mi straší ještě jeden východní skyfy hit, Ochránci, ovšem po tomto zážitku si budu raději říkat Vyserjoža Senatov. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pritaženije je tak trochu přitažené za vlasy a je dost nevyváženým filmem. Nevím co tím Bondarčuk vlastně myslel... Film pro teenagery? Romance pro zamilované? Sci-fi? Sám nejsem schpen soudit. Celé je to takový žánrový mišmaš, že po dokoukání jsem nucen říci, že toto je jen film pro mládež. Po skvostném začátku a opravdu luxusní prezentaci současných ruských vojenských sil a jejich techniky ( ne uživateli Millere, stále neobdivuji Putina!) nás filmaři dokrmí skvostným nouzákem emzácké lodi do panelového sídliště. Ješte zde jsem byl nadšen. Pravda tušil jsem, že ti otravní teenageři se budou filmem proplétat více než Oleg, ale že na nich bude postavena celá dějová linie jsem netušil. No a dál, dál to ztratilo logiku a všechno ostatní. Zůstal jen pocit, že to mohlo být sakra dobré.Vždyť to nejdražší se odehrálo hned na začátku a dál to šlo jistě vymyslet lépe... Alespoň, ze na hlavní hrdinku se dalo koukat :-). Dávám za 3 cisterny vody. * * * ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Klaatu barada nikto! A když píšu nikto, myslím nikto. Je mi líto, Keanu Reevesi, ale tenhle remake se povedl daleko lépe. Jakkoli byl příběh děravý, vývoj postav se kupodivu do stopáže vešel, přestože hardcore složky s efekty a emzáckými technologiemi plus vojenskou technikou zabíraly hodně prostoru.  Snad jediné výhrady k... teenagerům...? (hlavní hrdinka byla zjevně školačka, ale gangsta tým, co si hrál tak nějak polovičatě na F&F, byl sestaven z notně starých herců, připomnělo mi to starého Steva McQueena hrajícího středoškoláka). ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

V Rusku umí, když chtějí. Prvních dvacet minut filmu je skvělých. Celkem jsem zíral, jak Rusové dokáží udělat epickou sci-fi. S hudebním doprovodem je celá úvodní pasáž až do přistání brilantní. I triky mě překvapily, jak jsou dobrý. Jenže pak začne být zle. Rozehraje se rádoby romantická linka, která je nakonec hlavním příběhem, kdy se holka seznamuje s mimozemšťanem, který bůh ví proč přiletěl. K tomu aby odletěl něco potřebuje, nechce říct co a mezi tím jí sendviče s hořčicí a vůbec poznává svět tak trochu na způsob Smrti v Seznamte se Joe Black. Neříkám, přinese to několik vtipných scén, u kterých jsem se usmál, jenže tohle rozehrát na dvou hodinách deseti je fakt odvážný. Finální jakože epická bitva má sice fajn tempo, solidní kameru a kouká se na ní prostě dobře, jenže před tím sledujete bezmála hodinu patnáct velký nic, který Vás moc nezajímá. Kdyby měl film hodinu, šel bych klidně na 4, protože by se vystřihalo všechno to přeslazený co vůbec nefunguje. PS - Rozuzlení Vám bude po hodině jasný, a překvapivě...jste se trefili. 3* za triky a skvělý úvod. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Zbraně použité ve filmu byly odstřelovačská puška SVD Dragunov a AK 74. Zbraň, kterou používá Yulya Lebedeva (Irina Staršenbaum) je pistole Makarov. Dalši technika použitá ve filmu byly vrtulniky KA 50, stíhačky SU 27 a Kamaz Typhon. (K98)

Reklama

Reklama