Ohnisko požáru (TV film)

Ohnisko požiaru

Krimi / Drama / Thriller

USA, 2002, 87 min

John Ottman

Misty kapku zdlouhave a kapku nudici, povetsinou ale slusny spad a zjimava zapletka delaji z tohoto televizniho snimku kvalitni prumer. A scena kdy Liotta "vyvrazdi" snad tricet policistu ve svych myslenkach je trochu prehnana, ale zaroven opravdu zabavna a stylova :)...(14.12.2008)

Milé prekvapenie, ktoré ťahá hlavne ústredná dvojica. Občas by nezoškodili lepšie režisérske nápady a väčšia výprava, ale aj tak my to prišlo ako solídna "Kingovka" držiaca sa tesne nad hornou hranicou béčkových vôd...(6.6.2006)

Abych pravdu žekl, nevím, jestli jsem ten konec opravdu pochopil :) Jinak si ale režisér více méně tolik pohrává se stylem, že pozapomíná na obsah. Ale Liottovo střílení bylo vážně dobré :)(13.6.2006)

Hodně mi to připomínalo film Oheň, kde podobného vyšetřovatele hrál Robert De Niro. Ovšem, mezi Rayem Liottou a De Nirem je velký rozdíl. Liotta byl natolik fascinován ohněm,že ty požáry zakládal. Zajímavé jsou scény, kdy vyšetřovatel příjde do vyhořelé budovy. Vidí oheň, který pomalu ustupuje až je z něho malá jiskřička, která dokázala rozpoutat hotové peklo na zemi.(21.10.2008)

• Terva

Scénář: Matthew Tabak. Kamera: Anthony G. Nakonechnyj. Hudba: John Ottman.(25.4.2011)

solidní thriller z produkce HBO, který kočíruje úderné duo Liotta, Leguizamo. Přes přibívající spáleniště a pochybnosti johnova kolegy keitha se pozvolna dostáváme až k závěrečné pointě, která sice není nijak zvlášť originální, ale pořád je to lepší vyústění než kdyby bylo žhářem Johnovo schizoušské alter ego :)(29.5.2006)

Dost dobrý televizní thriller, dobrý scénář, skvělý Liotta, výborná kamera, nadprůměrna režie.(9.5.2009)

• shantim

Tento jemně podprůměrný "thriller" z prostředí hasičů a vyšetřovatelů požárů působil chvílemi jako hraný dokument, chvílemi jako opravdový thriller a chvílemi jako kriminálka (např. Brukheimerovy CSIčka). Ale nějak toto spojení nesedělo pohromadě a snímek působil příliš lacině televizně. Nudný ale není.(15.12.2008)

• Slick

O kvalitě jsem začal pochybovat zejména v druhé půli. O konečných dvou hězdičkách rozhodla naprosto absurdní scéna, kdy hlavní hrdina v letech "vykropil" celé zásahové komando policie...Film je dle mého názoru průměrný.(14.12.2008)