Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V zoufalé snaze utéci náhlé pandemii se Andy (Martin Freeman) a Kay (Susie Porter) schovávají na hausbótu s jejich jednoroční dcerkou Rosie. Stanou se ale oběťmi útoku, při kterém Kay zemře a Andy je infikován a zbývá mu jen 48 hodin, než se transformuje do jednoho z těch, kterým se tak dlouho snažili unikat. Andy se proto sám musí vydat na riskantní cestu k nalezení nového opatrovníka pro své dítě. (Eleazar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Atmosférické a pomalé, spíše zombie drama než thriller. Výbornej Martin Freeman, hodně chození v australské přírodě a pár nemrtvých. Nepříliš objevný scénář, který to skutečně originální čerpá akorát ze svého původního stejnojmenného kraťasu, vyvažuje originální zasazení do australské pustiny a poklidně pochmurná atmosféra. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Naprosto zdlouhavý boj o přežití, což je škoda, díky působivému prostředí a hereckým možnostem Martina Freemana. Vidím plno nápadu a náznaků, o než se tvůrci snažili, ale které nikdy nedotáhli správným směrem. Nedojímá, emoce se nepohnou za celou dobu o píď a chybí tomu jakýkoli moment, který by Cargo rozhýbal. Při sledování jsem si vzpomněl na podobnou zombárnu Maggie, podobná premisa, ale více fungující. Prostředí postapokalyptické Austrálie tak zůstává nevyužito a doporučuji spíše nějaký díl National geographic......4/10 ()

Reklama

Waldir 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad toho, že nie každý námet je hodný celovečernej minutáže. Tam kde pôvodný krátkometrážny Cargo exceloval, tak tu celovečerný Cargo nefunguje v dôsledku spomínanej dĺžky, ktorá tvorí spolu s nenapaditým scenárom hlavný problém. Väčšina scén a postáv je vo filme len do počtu a preto aby tam jednoducho bola, neprispievajú pre vývoj príbehu žiadnym zásadným spôsobom. Dve hviezdičky dávam za atraktívny výber lokality a Martina Freemana. Netflix je čo sa týka produkcie filmov prekliatý, ale pevne verím že ma raz niečím tvorcovia prekvapia. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek zombie hororů a Martina Freemana. Přesto mi tenhle film přišel naprosto úděsný. Postrádá základní logiku - postavy vlastně jen bezmyšlenkově chodí z místa na místo bez zjevného cíle a smyslu. A za ty bezmála dvě hodiny se vlastně nic nestane. Martin Freeman navíc hraje snad nejzoufalejšího a nejnemožnějšího protagonistu zmíněného žánru. Snad nic se mu nepovede a jeho rozhodnutí jsou opravdu level face-palm. A jeho hraní mi ke všemu přišlo poměrně bez emocí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Začiatok vôbec nie je zlý. Dej sa odohráva nejaký čas od vypuknutia zombies nákazy. Hrdinami sú manželia s bábätkom. Palec hore. Pred zombies sa chránia tak, že sa 24 hodín denne 7 dní v týždni plavia po rieke na hausbóte. Palec hore. Žena je infikovaná, čo vytvára morálnu dilemu. Chce sa od zvyšku rodiny oddeliť, aby ju neohrozila, ale muž jej to nechce dovoliť a ona sa nakoniec premení, pohryzie ho a infikuje a on ju musí zabiť. Palec hore. Lodná doprava je vymenená za pešiu road movie. Palec hore. S bábätkom na chrbte. Palec hore. Stretáva zombies, i ľudí. Dobrých, aj zlých. Tu už to až taký palec hore nie je. V strede snímky sa do nej nenápadne začína vkrádať rutina, stereotyp a klišé. Chápem, že k podobnému typu príbehov patria (už pekne bradaté) myšlienky o tom, že zdraví ľudia sú koľkokrát väčšie beštie, než zombies. Ale ja uvítam každý zombies horror, v ktorom to nie je. Body dole aj za málo (a slabo zamaskovaných) zombies a za to, že hoci je príbeh umiestnený do Austrálie, tvorcom sa z toho nepodarilo vyťažiť také zaujímavé veci, ako napr. tvorcom snímok The Dead (Afrika) a The Dead 2 (India). Každopádne následne ešte palec hore za snaživého Martina Freemana, pár osviežujúcich nápadov (chlapec naviazaný na zombie otca) a silný koniec (parfum). Občas je tam blbý strih (bábätko sa nejako tvári a je v istej polohe a o sekundu neskôr sa tvári úplne inak a je v úplne odlišnej polohe), tak ale vzhľadom na skutočne mladú herečku v danej úlohe to chápem a tvárim sa, že som to nevidel :-) Každopádne, lepšie ako kraťas, z ktorého to vychádza. Videl som plno zlých filmov a toto nie je zlý film. Tak ale hej, je to trocha (predvídateľná) nuda. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Malou Rosie „hrála“ dvojčata Lily Anne McPherson-Dobbins a Marlee Jane McPherson-Dobbins. (Masai)
  • Ve scéně, kdy se Andy (Martin Freeman) baví s Lorraine (Caren Pistorius) a má před sebou malou Rosie, tak ji ohrne klobouček. V dalších scénách má ale Rosie klobouček zase v normálním stavu. (Sayko)

Reklama

Reklama