Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vánoce jsou štědré, ale ne pro každého. Krutou smrt v azylovém domě Sv. Barbory doprovází zpěv koled a vůně šafránu. Právě toto drahé koření se při pitvě našlo v žaludku Jonáše Hejduka, který zemřel během štědrovečerní hostiny. Kdo mu dal do rybí polévky jed? Agnieszka (T. Průchová), Hejdukova novopečená manželka, se zdá být zdrcená. Plánovali s Jonášem nový život, chtěli mít děti, oba se těšili na budoucnost. Potvrzuje to i Igor Pašák (P. Liška), společný kamarád, který má však, jak se zdá, přece jen blíž k Agnieszce. Ani Rudolf, bývalý Agnieszin druh, nedávno propuštěný z vězení, stále není vůči Agnieszce lhostejný. Rozhodl se ji opět získat pro sebe a pro své nekalé kšefty? Vánoce jsou urychlovač vztahů, tvrdí Rosťa. Někomu je pomůže urychlit smrt, někomu dovolená v Thajsku, někomu pouhá esemeska. I rozbitý nos a rána do žeber patří k Vánocům. Stejně jako ukradený vánoční dárek, který nakonec prozradí vraha. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Repríza na ČT 1, středa 31.5.2023, 21.05, dostupné na webu Č.televize. V tomhle díle si "zahrála" loď Hermes - noclehárna pro pražské bezdomovce na Vltavě. Roli Agnieszky, novomanželky zavražděného Jonáše Hejduka si zahrála Týna Průchová(dcera Lad.Mrkvičky), Jonáše režisér,scénárista a herec Martin Dolenský. Zemřel 6.4.2017 na následky autonehody v obci Hořesedly(okr.Rakovník). Psycholožku v nemocnici hrála Klára Cibulková, drogového dealera Rudolfa Přemysl Bureš a řeholní sestru Alžbětu Apolena Veldová. Vtipná hláška soudní lékařky(M.Eliášová) : "Podle mě chlastal jak australskej papoušek." ()

Reklama

Rade 

všechny recenze uživatele

Zavražděný byl údajně otráven kyanidem, ale zemřel až cca hodinu po požití polévky, která ho obsahovala. Ovšem kyanid působí okamžitě - svědectví by mohl podat např. Adolf Hitler s Evou Braunovou a samozřejmě mnoho a mnoho dalších. Tohle by si scénáristka měla pohlídat a nebo to alespoň s nějakým odborníkem konzultovat... ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama