Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při letu na palubě Boeingu se v jednom okamžiku probouzí několik pasažérů. Ovšem ostatní, včetně posádky, z paluby letadla záhadně zmizeli. Muselo se to stát během pár desítek minut od startu. Na palubě je však jako cestující i pilot, který se ujme řízení. Letadlu se podaří bez větších problémů přistát, ovšem zdá se, že v liduprázdném světě. Brzy se ale začínají objevovat Časožrouti… Televizní adaptace stejnojmenné novely Stevena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (128)

Mara97 

všechny recenze uživatele

Úžasné, extrémně napínavé, mrazivé, těžko se hledají slova, která by dokonale vystihla další z mnoha TV filmů od Kinga. Tento je ale bezkonkurenčně nejlepší. V komentářích jsem také četl hodně pozitivní ohlasy, ale i tak hodnocení není naprosto plné, které by odpovídalo kvalitně filmu podle komentáře. Proč neohodnotit absolutně plným počtem? Vždyť tomu nechybělo vůbec nic! Neuvěřitelně propracovaný děj podávaný hodně napínavou formou se spoustou zvratů - často se ve filmu ukáže, že všechno je zas jinak, než jak zprvu vypadalo. Atmosféru snad ani nemusím zmiňovat, z některých scén jde mráz po zádech. Název "Časožrouti" je až moc zcestný, působí hodně komicky a béčkově, navíc při pohledu na nízké hodnocení vůbec nevypadá lákavě pro diváka. Přitom jaká to je škoda. Kdyby se něco takového natočilo dnes, samozřejmě s lepšími efekty a ještě napínavější hudbou, byl by to trhák. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Spousta skvělých Kingových románů byla zprzněna a většině se dostalo puncu šedivého průměru. Časožrouti z něj podle mne přece jen vyčnívají. Tísnivá atmosféra na letišti, kdy se za podivných zvuků „něco blíží“ a začíná psychologický boj povah a charakterů, na mne platí a funguje. Kdyby se film citlivě sestříhal a vyhodilo se tak 35 minut nudného smetí, měl bych se svými 4* úplně čisté svědomí! ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

V knižní (povídkové) předloze děj bez problémů funguje, ve filmu vyznívá vyústění s časožrouty velmi hloupě a směšně. I přes béčkové zpracování, občasné logické kiksy, slaboučké efekty a prkenné (ne)herecké obsazení (s výjimkou Davida Morse, který překlonil mé hodnocení ze dvou na 3*) se jedná o vcelku povedenou adaptaci Kingova díla. 55% ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou jsem se k tomuhle (v televizi dvoudílnému) filmu dostala a protože S. Kinga miluji, zůstala jsem. První díl byl dost nadprůměrný, atmosféra v letadle, z něhož zmizí většina cestujících za letu, byla náležitě hustá, pak to bohužel trošku spadlo, ale vzhledem k tomu, že málokterá "kingovka" se povede natočit opravdu tak, aby nás, jeho "uctívače" uspokojila (ZELENÁ MÍLE je světlá vyjímka), tohle je nadprůměr i přes evidentně televizní rozpočet triků apod. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Ludia cestuju lietadlom a niektorý pritom zaspú z ničoho nič. Ked sa niektorý zobudia zistuju velmi zlú pravdu. Skoro všetci sa ztatili. Posádka ale pristane s lietadlom na neznáme miesto a keď vystúpia zistujú, že ludia tu vobec niesu ako keby sa ztratili a všetko čo tu je napr. pivo, a ine potraviny sú bezchuti ale keď idú naspať do lietadla s ktorým prišli, veci sú tam v poriadku. Ochutnanie koly alebo piva tu chutí skvelé ako keď boli tam vonku. Lenže Onedlho idú po nich časožrúti a ničia všetko okolo budú musieť odletiet stadial. Celkovo sa jedná o velmi zaujímavy film s dobrým dejom i keď tých časožrútov mohli spraviť lepšie. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Autor předlohy Stephen King si ve filmu zahrál malou roli předsedy bostonské rady, která se objeví na letištní dráze v představách Craiga Toomeyho (Bronson Pinchot). (fisus)

Reklama

Reklama