Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při letu na palubě Boeingu se v jednom okamžiku probouzí několik pasažérů. Ovšem ostatní, včetně posádky, z paluby letadla záhadně zmizeli. Muselo se to stát během pár desítek minut od startu. Na palubě je však jako cestující i pilot, který se ujme řízení. Letadlu se podaří bez větších problémů přistát, ovšem zdá se, že v liduprázdném světě. Brzy se ale začínají objevovat Časožrouti… Televizní adaptace stejnojmenné novely Stevena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (128)

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Spousta skvělých Kingových románů byla zprzněna a většině se dostalo puncu šedivého průměru. Časožrouti z něj podle mne přece jen vyčnívají. Tísnivá atmosféra na letišti, kdy se za podivných zvuků „něco blíží“ a začíná psychologický boj povah a charakterů, na mne platí a funguje. Kdyby se film citlivě sestříhal a vyhodilo se tak 35 minut nudného smetí, měl bych se svými 4* úplně čisté svědomí! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam rad sci-fi zapletky a aj tato mi perfektne sadla. Po väcsinu stopaze mi nevadili ani slabsie triky lietadlovych scen na ktore som zvyknuty zo starych serialov typu Babylon 5. Akurat finale, kedy konecne zautocia Casozruti, ktori vyzeraju este horsie ako pôvodne verzie Pacmana je extremne trapne. Mali sa riadit Spielbergovskym pravidlom, ked mizerne rekvizity, tak ich radsej neukazuj a skryte zlo by mohlo budit hrôzu. Hrozne triky budia len smiech. Druhou slabinou filmu je zbytocne velkorysá stopaz. 2 hodiny by tomu uplne stacili a tym padom by sa film vyhol miestami nudnejsim chvilkam. Nastastie postavy si ma hned ziskali (povinny zaporak nebol neznesitelne otravny, aj ked mohol byt aj lepsi) a fakt ma zaujimalo s akou pointou sa na konci vytasia. Pointa nesklamala. Nepacila sa mi len nadprirodzena linia, ked slepe dievcatko komunikovalo s jednou postavou na dialku. Film ma skvelu atmosferu a pokial neuraduju trapne triky, tak aj s minimalnymi prostriedkami to vyzera pôsobivo. Celkovo som spokojny a po dejovej stranke ma tento film blizsie k starym Star Trekom ako tie nove tupe, ktore vsadili na triky a akciu. 7/10. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NIKDE NIČ. ANI NA ZEMI ANI VO VZDUCHU. JE TO AKO KEBY CELÁ ZEM NARAZ PRESTALA EXISTOVAŤ." ,,VY STE NIKDY NEČÍTAL SCIENCE-FICTION, ČO?" __ Pôvodne som chcel 666. komentár napísať k nejakému satanskému hororu ako Rosemary má dieťatko či Omen, osud tak tomu chcel, že ho nakoniec píšem k filmu, ku ktorému som to sprvu ani neuvažoval, no snáď sú toho ,,Časožrúti" hodný. Teraz teda k filmu. Navzdory skôr odsudzujúcim komentárom, som bol vo výsledku príjemne prekvapený a hodnotenie by som videl niekde medzi 3* a 4*, pričom nakoniec aj vzhľadom na zablysknutie sa slabšej TV produkcie prilepšujem. Aj napriek tomu, že film trvá rovné 3 hodiny a ja dlhé filmy príliš neobľubujem v prípade ,,Časožrútov" mi všetko ubehlo až neuveriteľne rýchlo. Film vie naplno vtiahnuť do deja už po pár minútach dobre navodenou atmosférou za prispenia skvelej hudby. Réžia je pritom čisto priemerná a ani herci nehrajú nijako mimoriadne, dokonca taký Bronson Pinchot mi prišiel väčšinu času prehrávajúci a napr. postava Rudyho Warwicka (Baxter Harris) bez výraznejšieho prispenia v deji zbytočná. Výčitka k spomínaným škaredým trikom mi príde až príliš prehnaná. V celom filme naozaj nezaberú viac než zopár minút a určite pri nich treba zohľadniť rok výroby a práve TV produkciu. Druhá vec je, prečo King neurobil miesto dákych ozubených gúľ z ,,Časožrútov" skôr nejakú vyššiu entitu, ale pravdou tiež ostáva, že logické trhliny sa objavujú aj inde v deji, čiže aj keď som predlohu nečítal, určite bude pravdou, že o vrchol autorovej tvorby sa zrejme jednať nebude. I tak však ,,Časožrúti" určite stoja (aspoň za jedno) videnie. (691. hodnotenie) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl jako malej, sice jsem čekal nějaký příšery, už jenom proto že jsem Kinga tolik neznal, a nakonec jsem dostal docela solidné film který mě bavil. Když jsem to viděl teď tak jsem viděl jen slepenec scén které se odehrávaly skoro všechny na jednom místě a čekaly mě fakt neuvěřitelně stupidní dialogy které neměly hlavu ani patu. Navíc tu máme neuvěřitelně špatné herce který režisér rád snímal z nejbližšího možného úhlu. No a závěreční Časožouti? Ty byly spíše k smíchu. Je až zajímavé co se mi v mládí líbilo ale aspoň z nostalgie dávám 3*. ()

Death 

všechny recenze uživatele

Slusna adaptace, nicmene vzhledem k tomu, ze to je televizni film, tak jsou triky i herecke vykony dost spatne (mozna to bylo i dabingem). Nejslabsi jsou urcite triky, ktere sice vznikly na pocitaci, ale vypadaji hur nez treba triky u filmu z 80. let. Je zde zkratka videt nevalny rozpocet. Jedine co stoji za zminku je opravdu dobry pribeh-doporucuji si ale spise precist knihu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Autor předlohy Stephen King si ve filmu zahrál malou roli předsedy bostonské rady, která se objeví na letištní dráze v představách Craiga Toomeyho (Bronson Pinchot). (fisus)

Reklama

Reklama