Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při letu na palubě Boeingu se v jednom okamžiku probouzí několik pasažérů. Ovšem ostatní, včetně posádky, z paluby letadla záhadně zmizeli. Muselo se to stát během pár desítek minut od startu. Na palubě je však jako cestující i pilot, který se ujme řízení. Letadlu se podaří bez větších problémů přistát, ovšem zdá se, že v liduprázdném světě. Brzy se ale začínají objevovat Časožrouti… Televizní adaptace stejnojmenné novely Stevena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (128)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Filmy či seriály dle Kinga jsou velmi často až skandálně průserové. Toto není žádný úctyhodný počit, ale úplný propadák to taky není. Samotná Kingova povídka taky není extrémní pecka, ale má solidní sci-fi námět a povedenou atmosféru. Onu atmosféru se relativně dobře podařilo přenést i do filmu, který v některých momentech příjemně překvapí. Celkově tomu ale chybí větší tah na branku, kvalitnější zpracování a kratší stopáž. 55% ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Úžasné, extrémně napínavé, mrazivé, těžko se hledají slova, která by dokonale vystihla další z mnoha TV filmů od Kinga. Tento je ale bezkonkurenčně nejlepší. V komentářích jsem také četl hodně pozitivní ohlasy, ale i tak hodnocení není naprosto plné, které by odpovídalo kvalitně filmu podle komentáře. Proč neohodnotit absolutně plným počtem? Vždyť tomu nechybělo vůbec nic! Neuvěřitelně propracovaný děj podávaný hodně napínavou formou se spoustou zvratů - často se ve filmu ukáže, že všechno je zas jinak, než jak zprvu vypadalo. Atmosféru snad ani nemusím zmiňovat, z některých scén jde mráz po zádech. Název "Časožrouti" je až moc zcestný, působí hodně komicky a béčkově, navíc při pohledu na nízké hodnocení vůbec nevypadá lákavě pro diváka. Přitom jaká to je škoda. Kdyby se něco takového natočilo dnes, samozřejmě s lepšími efekty a ještě napínavější hudbou, byl by to trhák. ()

Reklama

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky jsou možná trošku přestřelený ... nejspíš jedna patří vyloženě Stephenovi, a to i když jsem knížku nečetl. No.... z mýho pohledu se jedná spíš o béčkovou záležitost a to jednak kvůli nepřesvědčivým hereckým výkonům a těžce nenápadité režii. Nejsem odborník za slovo vzatej, ale vím jedno. To, že kdyby se námětu chopil někdo jiný (nehledě na to jaký to mohl být film natočený o 10 let později) tak se mohlo jednat o velkou věc... Ale i přes nudnou režii sem film nezvládl nedokoukat a ve finále jsem za to byl poměrně rád. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1990 vyšla pod názvom "Štyri po polnoci" zbierka štyroch noviel, ktoré napísal americký spisovateľ Stephen King. Prvá sa volá "Časožrúti". Je to zaujímavý, pútavý sci-fi príbeh o tom ako sa razom zmenil svet na nepoznanie. Mnoho toho zmizlo a proces ničoty stále prebieha. Zachráni sa len malá skupina ľudí, ktorá sa pokúša čeliť tejto nevysvetliteľnej skaze. V roku 1995 sa túto novelu podujal sfilmovať Tom Holland. Natočil dvojdielny televízny film, ktorý však bohužiaľ hodne trpí nízkym rozpočtom. *** ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam rad sci-fi zapletky a aj tato mi perfektne sadla. Po väcsinu stopaze mi nevadili ani slabsie triky lietadlovych scen na ktore som zvyknuty zo starych serialov typu Babylon 5. Akurat finale, kedy konecne zautocia Casozruti, ktori vyzeraju este horsie ako pôvodne verzie Pacmana je extremne trapne. Mali sa riadit Spielbergovskym pravidlom, ked mizerne rekvizity, tak ich radsej neukazuj a skryte zlo by mohlo budit hrôzu. Hrozne triky budia len smiech. Druhou slabinou filmu je zbytocne velkorysá stopaz. 2 hodiny by tomu uplne stacili a tym padom by sa film vyhol miestami nudnejsim chvilkam. Nastastie postavy si ma hned ziskali (povinny zaporak nebol neznesitelne otravny, aj ked mohol byt aj lepsi) a fakt ma zaujimalo s akou pointou sa na konci vytasia. Pointa nesklamala. Nepacila sa mi len nadprirodzena linia, ked slepe dievcatko komunikovalo s jednou postavou na dialku. Film ma skvelu atmosferu a pokial neuraduju trapne triky, tak aj s minimalnymi prostriedkami to vyzera pôsobivo. Celkovo som spokojny a po dejovej stranke ma tento film blizsie k starym Star Trekom ako tie nove tupe, ktore vsadili na triky a akciu. 7/10. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Autor předlohy Stephen King si ve filmu zahrál malou roli předsedy bostonské rady, která se objeví na letištní dráze v představách Craiga Toomeyho (Bronson Pinchot). (fisus)

Reklama

Reklama