Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbrusu nový pořad exkluzivně na kanálu HISTORY®, Povstání barbarů, vypráví příběh vzestupu a pádu Římské říše z pohledu povstaleckých vůdců. Je to drsná výprava do srdcí povstalců proti císařově absolutní moci. V Římské říši se jim říkalo barbarové – byly to kmeny žijící mimo civilizaci násilnickým životem. Tito muži a ženy zahájili epický boj, který zformoval budoucí podobu světa. Povstání barbarů uvede ty nejslavnější bojovníky historie ztělesněné špičkovými herci, jako je Hannibal, který v devíti letech složil krvavou přísahu; Arminius, ukradený syn Germánie; Spartakus, vzbouřený otrok v čele barbarského povstání; Boudica, keltská královna bojovnice; Attila, Bič z Východu; Gótové, zuřiví válečníci zrazení Římem; a Vandalové, kočovní nájezdníci, kteří zasadili Římu poslední smrtící úder. (History Channel)

(více)

Recenze (18)

anatheman odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím po prvním díle. Tohle se teda opravdu nepovedlo. Jedná se o nehoráznou neomarxistickou mrdku. Máme zde tradiční klišé - hrůzný bílý Řím kontra milí všebarevní barbaři. S tímto přístupem jděte do řitě. Co je nejhorší - nachází se zde mnohé historické nesmysly. Ať již jmenujeme výzbroj nebo věrohodnost událostí. K tomu zde dochází k extrémnímu zjednodušování, což přirozeně plodí mnoho bludů. A "Negribal"? To jako vážně?! Jediný klad vidím v tom, že mi tato úděsnost připomněla, jak si vážím českých historiků, kteří jsou schopni každou maličkost velice poutavě přiblížit. U zdejších "intelektuálů" bylo patrné, že jejich řeč směřuje k naprostým idiotům, kdy popisovali každou zřejmou skutečnost. Třeba ty komentáře k přechodu Alp, kdy bylo pro tyto "mozky" naprosto fascinující, že tam byla zima a že tam mnoho Kartaginců zemřelo (mind-blowing). Ještě směřuje pochvala k provedení titulků, kdy výše zmínění Punové byli označeni jako "Kartáčani". To mi opravdu vykouzlilo úsměv na tvář. :) Nesmím zapomenout na to, že veškerá významná antická událost byla připodobňována k válce ve Vietnamu... Tady bych to ukončil, musím totiž jít a jako správný bílý utlačovatel jsem povinen připojit k Impériu novou provincii, kterou po zásluhách adekvátně zotročím. ()

marvan odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím po prvním díle. Zdá se, že kulturní revoluce už dobyla i televizní studia. Tedy takovouhle snůšku historických nesmyslů, lží a ideologického balastu jsem zažil naposledy jako mladý jinoch za bolševika. Naši novodobí soudruzi z USA se ovšem nenechají zahanbit. Udělat z Hannibala hrdinného černošského proletáře bojujícího za práva černochů vzdorujících odpornému bílému impériu Řím to může napadnout jen totálního idiota. Hannibalova matka pocházela z Ibérie, jeho otec z Pyreneí, takže to opravdu nebyl černoch a Kartaginci nevypadali jako brooklynští rappeři. Hannibal by nikdy nebyl tak úspěšný v boji proti Římu, kdyby se mu nedostalo toho nejlepšího antického vzdělání, takže jak vzhledem tak myšlením to byl rozhodně více Říman než cokoli jiného a už vůbec ne černoch. No a zlí Římané byly tak zlí proto, že ti barabři byli stejně tak zlí vůči Římanům, víme? Konkrétně to bylo cca 1.000.000 zotročených bílých mužů, žen a dětí odvlečených do Afriky. Měli by se dnešním politicky korektním historikům za to omlouvat, že se nenechali převálcovat? Bože můj, tohle může napadnout opravdu jen totálního vymaštěnce. Ovšem když mezi komentujícími vystupuje jako odborník ultraidiot a černošský aktivista Jesse James, který si z barvy své pleti udělal výnosnou živnost, není se co divit. Ve švédské televizi tvrdil, že Švédové musí finančně odškodnit černochy za to, že byli otrokáři. Zřejmě si při své inteligenci myslí, že Švédsko stejně jako jeho rodná Amerika, zbohatla v minulosti na pěstování bavlny a černoškých otrocích. Není divu, že když seriál vznikl za přispění takovýchle "odborníků", výsledkem je tahle neskutečná slátanina. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Prepisovanie histórie v najhrubšom zrne, pričom liberáli sa chytili známeho výroku Georgea Orwella: "Kto ovláda minulosť, ovláda budúcnosť. Kto ovláda súčasnosť, ovláda minulosť." Cieľom je totálne zmagoriť mládež a podsúvať im historické nepravdy, lži, obracať všetko proti bielym a z černochov robiť hrdinov kľudne aj tým, že ich pleť prisúdime historických postavám, ktoré určite neboli z ghetta (Achilles, Svätý Peter, v tomto seriáli Hannibal...). Som šťastný, že som mohol študovať v dobách ešte normálnych. ()

Thug_Leo 

všechny recenze uživatele

Kombinace historických seriálů jako Spartakus/Vikingové/Řím spolu s dokumentem provázaným rozhovory s historiky. Zobrazuje barbarskou stranu historie, včetně několika hlavních vůdců dle historie. Samozřejmě tu jsou chyby, střih některých scén, nedostatek prostoru pro důležité postavy a urychlený proces času kvůli malému počtu dílů/rozpočtu. Bitvy jsou zpracované profesionálně, ovšem chybí více "akce" a záběrů. Napřiklad bitvy Góti/ Hunové o Řím byly hodně osekané, zase kvůli rozpočtu. Pro mně lahůdka, která by mohla dostat pokračování po pádu římské říše. Seriál neměl propagaci, reklamy a s nějakým milionem navíc by mohli tvůrci vykouzlit mnohem mnohem více. Za mě 5* ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Má to jednu podstatnú chybu - každého hrdinu mohli radšej "napasovať" do jednotlivej časti, hoci by neboli rovnako dlhé. Tak sa napríklad Hannibal, Arminius alebo Atilla dosť strácajú a ich najväčšie prednosti boli len tak vymenované.... Na druhú stranu je to konečne nový pokus o hraný dokument a pre laika to musí urobiť dobrý zážitok. Hlavný prínos vidím vo vyzdvihovaní motívov česti, vernosti a odhodlania - veľmi dobre spracované. Nakoniec dodám, že Impérium v pozadí ako veľká studnica poznania, ktorá nezabúda, len sa prehlbuje - celý čas s veľkým rešpektom a nezdolaným dojmom... 85%. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama