Reklama

Reklama

Mysterium tremendum

Trailer
Dokumentární / Mysteriózní
Česko, 2015, 23 min

Obsahy(1)

Mystifikační filmový dokument o autorovi z Beskyd, který zemřel záhadnou smrtí a svůj román svázal do své vlastní kůže. Snímek je bonusem ke knize Emila Křižky Mysterium Tremendum, vydané v roce 2015 nakladatelstvím Panteon. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (14)

leon_id 

všechny recenze uživatele

Hnedka z kraje se priznam, ze jsem na tenhle kratas dostal tip od jeho kameramana, ale za hodnocenim 4/5 si stojim. Cele to ma vybornou atmosferu, kde se da napeti krajet zakrvacenou ziletkou. Vsechno to stoji na vynalezave kamere (fotaku) a nemene dobre zvukove slozce. Cele mi to pripomina uryvek z uvodnich titulku k Se7en, kde nejspis autori cerpali a s peclivejsim castingem bych se vubec nebal pustit hodinovou stopaz do tv. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela psycho. Vážně povedený krátký film. Někdo tomu může vyčítat reklamu na tuhle knížku, ale mně to nevadí. Je mi t blízké už jenom proto, že jsem z Rožnova pod Radhoštěm, který je od Horní Bečvy docela kousek. Dokonce poznávám i některé z tváří dokumentu. :) Opravdu to působí děsivě a místy jsem měl až husí kůži. Tak jako v Česku je téměř nemožné natočit dobrý horor, tohle má k tomu celkem blízko. ;) Vážně dobře odvedený kus práce. "Naložili mu krkoškama." :D ()

Reklama

Angalo 

všechny recenze uživatele

Jestli má jít o dlouhou, lehce hororovou reklamu na knihu "Mysterum tremendum", pak hodnotím jednoznačně pozitivně, pokud však byl film zamýšlen jako MOCKUMENT, který má někoho přesvědčit, že je pozadí knížky reálně, pak bohužel. O přesvědčivosti nemůže být řeč od chvíle, kdy první respondent otevře pusu. Při četbě knížky jsem této legendě napůl věřil, i skutečnosti, že byla napsaná před 40 lety a to i navzdory relativně modernímu jazyku a slovníku postav, což jsem přičítal jazykové korektuře. Nyní však nepochybuji i tom, že jde o celkem sympatický marketing což však neubírá nic na působivosti knížky samotné. ()

tomahawk74 

všechny recenze uživatele

Především se chci vyjádřit k hodnocení experta na přes dvacet minut dlouhé reklamy „Sevcika“. Nechce hodnotit reklamu, ale jednu hvězdu tam přesto prdnul. Ono většinou se Dokument dělá o člověku, který něco dokázal a tenhle Rainer hold napsal knihu a to takovou, že ji někdo vydá nebo vydal. Ať už je to pravda nebo ne hodnoťme film, ne jeho účel. Nemluvě o tom, že ryze komerčních reklam se tu na CSFD najde spousty. A co říkám na dokument? Více, než dokument MT u mě funguje jako thriller s až hororovými prvky. Hutná atmosféra se snímku nedá upřít. Byl jsem napjatý a zvědavý do poslední chvíle. Pokud je tohle skutečný příběh, tak je to dost mrazivá záležitost. Nejsem zrovna čtivý typ, ale tu knížku si asi někde půjčím :) Vizuální stránka dokumentu parádní. U mě plná palba. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je z toho dost znát, že se nejedná o skutečný dokument (ačkoli snaha o to tady je, a velká), jelikož někteří aktéři dávají až moc najevo, že hrají. Jinak ano, je to reklama na knihu, ale docela dobře udělaná a věřím, že pár let zpátky mohla dost lidí přimět si tu knihu koupit. Přece jenom, v Česku se něco takového jen tak nevidí. Každopádně zpět k filmu - po filmařské stránce je zpracovaný poměrně dobře a na těch 23 minut mě dokázal zaujmout, akorát jsem od toho čekal něco ještě víc psycho - což je ale způsobené tím, že jsem poměrně nedávno viděl jiný Křižkův film, Ruchoth Raoth, který mě dostal tolik jako máloco. I Mysterium tremendum je ale na české poměry dobré, jakýsi znepokojivý pocit z toho trochu jde a mít to lepší herecké výkony, možná bych tomuhle bizarnímu příběhu na krátký čas i věřil. 3* ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama