Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V březnu roku 2001 dostal mladý Brian Cruver nabídku pracovat jako náborář v americkém energetickém gigantu Enron, který byl toho času sedmou největší firmou ve Státech. Měl za sebou střední školu, tři obchodní fakulty a pocit, že jako zaměstnanec této věhlasné firmy vstupuje do první ligy. Ještě ke konci téhož roku - 3. prosince - ale kvůli rozsáhlým účetním podvodům společnost zbankrotovala. Vzala práci desetitisícům nevinných lidí, připravila je o životní úspory a přivodila krach penzijních fondů. Celkový objem ztrát dosáhl 25 miliard dolarů. Drama na základě skutečné události zachycuje smutně proslulý skandál viděný pohledem očitého svědka, jednoho z těch, kteří pro firmu pracovali. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, celkom dobre spracované. K tomu bankrotu firmy, pamätám si ako o ňom hovorili v TV správach. Ten bankrot ako keby bol predzvesťou toho čo prišlo o niekoľko rokov neskôr, a s oveľa vážnejšími dosahmi. Bankrot Enronu bol varovným prstom, ktorý málokto bral vážne. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Brad Chiet; Radši bych si o tomto případu přečetl článek v novinách, než se díval na tak vypočítavý a nepovedený film. ()

Reklama

Honzick 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné sledovat jak to ,,asi´´ funguje ve velkých společnostech a co stojí za jejich krachem:)...velmi dobré herecké výkony, prostě tento televizní film mohu jen doporučit:) ()

Riker 

všechny recenze uživatele

Netradiční, ale velmi působivé dílo. O této kauze jsem se dozvěděl až díky tomuto filmu a možná i proto na mě tak zapůsobil. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama