Reklama

Reklama

Zpívající detektiv

  • Česko Detektiv (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spisovatel Dan Dark je nemocný a musí nějaký čas strávit v nemocnici. Na lůžku se mu však v horečkách začne odvíjet děj jeho první knihy. V halucinacích vidí muzikálová čísla jako skutečná. Sám se stává hlavním hrdinou - detektivem - a se zaujetím vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky v Los Angeles 50.let. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

K mému zklamání se jedná o velice nezábavný film, který osciluje na hraně mnoha žánrů, ale ždáný mu v plné míře nevychází. Svým pojetím připomíná legendárního Hudson Hawka, který však jistou míru zábavnosti má. Tenhle podivný žánrový slepenec nezaujme ani jako černá komedie, ani jako muzikál a ani jako drama. Zaujme jen svou zmateností a roztomilým Melem Gibsonem. Konečný výsledek není vyloženě špatný, ale rozhodně není zábavný. 2 a 1/2 hvězdičky... ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Ano, je to bizarnost. A kombinace psychoanalýzy, hard-boiled school, kožních chorob a rock ' n ' rollu je opravdu podivná. Ale funguje to. Po druhém shlédnutí jsem už spíše nadšen. Prolínání fikčního světa se skutečným a navrch ještě s vlastní minulosti Dana Darka, a to vzhledem k tomu že jde o pulpový škvár, navrch zcela mimo svou dobu, fuguje bez nepříjemné pachuti nevhodnosti psychologie jako interpretačního klíče, je sice opravdu notně bizarní, ale také brilantní a funkční. A navíc konečně někdo nechá promluvit ubohé vedlejší postavy, rozhořčené tím, že nevědí čí jso Dvojtečka Uvozovky je to jen malý krůček pro člověka Čárka ale velký skok pro kripla Tečka Uvozovky ()

Reklama

Jim_Beam 

všechny recenze uživatele

5 rovin - realita, halucinace, román, minulost a fabulace... Všechny se velice dobře doplňují a jsou důležité pro příběh... Hlavní hrdina díky nim poznává sebe sama, vyrovnává se se svou minulostí a svými démony a uzdravuje své tělo i duši... Celý film působí i přes vícero rovin velice celistvě a srozumitelně... Opravdu výborné dílko, ve kterém exceluje Robert Downey Jr. a velmi zdařile mu přihrávají moji další oblíbenci Robin Wright Penn a Adrien Brody. Za povšimnutí též stojí výborná postava neméně dobrého Mela Gibsona... A ještě dodám, že i když se to přes svou "různorodost" může zdát jako haluz, kde některé pasáže mohou být samoúčelné a maskovat nemohoucnost scénáristy, případně režiséra, jak to dle mého názoru často bývá u mnohem známějších a uznávanějších režisérů, tak v tomto případě tomu tak není, každá scéna zde má svoje místo a je pro příběh důležitá, i když to tak na první pohled nemusí vypadat... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pořádná šleha. Jedná velká zhovadilost, která se mi (v rámci zachování vlastního duševního zdraví neřeším proč) docela líbila a ve které jakákoliv vizuálně šedivá dialogová scéna působí nepatřičně. Ve filmu v jednom okamžiku zazní celkem logický dotaz „A co tam vlastně hledáme?“, na který "tazatel" dostane celkem logickou odpověď „Já nevím“. Co hledat ve filmu, který (ke konci horko těžko odlišitelným způsobem) háže do jednoho hrnce myšlenky hlavní postavy, flashbacky z jejího dětství, dění z knihy, kterou napsala (a které je možná záběry z filmu podle oné knihy) a surreálné muzikálové výstupy? Nic, doporučuji vám nehledat v tom vůbec nic. Když se ve světě, který jsem celou dobu považoval za ten jediný reálný, objevili dva (pravděpodobně) fiktivní hrdlořezové, na jakoukoli snahu „něco v tom hledat“, jsem rezignoval. Prostě a jednoduše – je to film a v něm je dovoleno všechno. Odvaha a hravost tvůrcům nechyběla, pokud však neměl být výsledkem jejich snahy nijak interpretovatelný experiment, po cestě k divákovi musely filmový materiál poznamenat nějaké skvrny na Slunci. Anebo mám špatnou karmu a vypil jsem hodně zeleného čaje, kdoví. Každopádně mám ve vztahu ke Zpívajícímu detektivovi daleko ke stavu, který by bylo možné označit za srozumitelný. Jinými slovy jsem z toho jelen a jdu se pást. P.S.: Mela Gibsona jsem neidentifikoval. 70% Zajímavé komentáře: Vitason, gudaulin ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Efekty 3/10/// +deketivka byla zajímavá, písničky mě bavily -jenže obojího bylo málo, jinak bez hudby, nudné dialogy, a hlavně nudné prostředí nemocnice/// Tak začátek byl slibný a dokonce jsem si říkal že film překoná nedávno viděný film 8 žen. Ale rozhodně se tak nestalo. S přibívajícími minutami se v ději stále více ztrácíte a nehorázně vás film začíná nudit. Po devadesáti mutách máte všeho dosta přitom film ještě nekončí. Jediný důvod proč se na film podívat jsou herci. Mela Gibsona v netradiční roli jsem skoro nepoznal, ale Robert Downey Jr. to zahrál skvěle (takže jeho Ironman asi nebude náhoda) a Adrien Brody s Katie Holmes vyloženě potěší. Přesto už tohle nechci nikdy vidět. Je to zamotané, splácané jedno přes druhé a nedává to moc smysl. Po hodině je to nuda./// Celkem 41%/// ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama