Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (319)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Taková jednohubka s pár docela povedenými vtipy (králík!, Pan Vyhledávač), která by mohla být klidně o půl hodiny kratší. Nemůžu tomu nic zásadního vytknout, ale ani tam nebylo něco, u čeho bych si říkal "wow, to tu ještě nebylo". Btw, nevíte někdo, proč se dneska už i dětský filmy nedělají se stopáží pod dvě hodiny? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prvního Ralfa už si moc nepamatuji, jen vím, že to byl krásně udělaný retro animák, který děti potěšil sympatickými postavami, dospělé donutil příjemně zavzpomínat a všechny nalákal na pěkný vizuál. Druhý díl už spíše sází na moderní dobu než nostalgii a přestože je film pořád krásný na pohled, není už tak zábavný a triviální zápletka nedokáže bavit po celé dvě hodiny. V tomto případě by stopáž kolem 90 minut byla přijatelnější. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych chtěl jen říct, že je škoda, že pokračování přišlo po dlouhých 6 letech a přiznám se, že jsem si z jedničky pamatoval jen holou kostru. Samotný příběh je o malinko slabší (čti natahovanější), jenže extrémní množství popkulturních narážek a geniálních nápadů (Spam, Disney, dark web, vyhledávač...), které prostě nesmírně baví. Srovnání s Ready Player One je namístě, dalo by se říct, že jde o verzi pro mladší publikum. Což ale zase asi není tak úplně pravda, protože dost toho menší děti prostě nemusí pochopit. Ralf tak balancuje mezi generacemi diváků a přicházejí tak i slabší místa, která jednomu či druhému publiku nesednou. I přes to jde o výbornej vtipnej animák plnej originality, barev a svěžích nápadů. Navíc po fantastické mezititulkové scéně jsem neměl daleko narvat plnou palbu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý Raubíř Ralf je od začátku do konce hezky udělaná audiovizuální jízda, ve které nechybí akce ani humor. Velice mě bavila nápaditost tvůrců, co se zobrazení "Říše internetu" týká - rozličné postavičky zastupující všelijaké funkce, soubory či aplikace internetu neměly chybu. Tvůrci čas od času možná trochu víc tlačili na city a snažili se okatě poučovat, avšak to k podobným filmům stačí. Velký plusový bod si film zaslouží za obsazení disneyovských princezen. I když člověk podvědomě věděl, jak to skončí, tak i přesto mě film celou stopáž bavil a opravdu se vyplatí si počkat na brutálně humornou titulkovou scénu. Obstojně natočené pokračování, které si velice hravým a vtipným způsobem dělá srandu z moderní a uspěchané doby, které vévodí internetové technologie. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Další velké překvapení. Čekala jsem, že druhý díl bude přece jenom slabší, ale ono ne! Ze světa arkádových her se přesouváme na internet, který ovšem opět nabízí velký prostor pro nápaditost a vtip. A naštěstí je tento prostor maximálně využitý, což mě více než potěšilo. Miluju, když si tvůrci vyhrají s různými detaily a vytěží z nich spoustu gagů. Neříkám, že by všechno bylo stoprocentní, ale zkrátka to fungovalo a užila jsem si celou tu "jízdu" filmem od začátku až do konce (včetně finálního vtípku s teaserem, který nebyl ve filmu použit... nebo byl?? :)) Co se týká námětu samotného, rozvíjí se zde tématika přátelství, která vznikla už v prvním díle - tentokrát jde o to, co vlastně skutečné přátelství obnáší, což mi přijde jako fajn téma, které je pro animák dostačující. Nemám v podstatě co filmu vytknout (i český dabing byl kvalitní - vadil mi jen hlas Veroniky Žilkové, který mi na Vanilopku neseděl... ostatní hlasy v českém znění ale zvoleny na výbornou!), takže ve výsledku nemám problém dát filmu stejné hodnocení jako prvnímu dílu. ~(4,5)~ ()

Galerie (38)

Zajímavosti (20)

  • K přechodu mezi scénou, kde se Vanilopka seznámí s princeznami a scénou, kde princezny naučí nosit běžné oblečení místo šatů, je použit takzvaný „Batman Transition“. Namísto loga Batmana se ovšem objeví logo Walt Disney. (LucasAbelle)
  • Když Ralph padá do šatů Sněhurky, má na sobě stále svoje oblečení. V momentě, kdy do něj spadne, zmizí jeho oblečení a zůstanou jen šaty Sněhurky. (LaserJet)
  • Film mimo iné obsahuje aj priamu narážku na sci-fi TRON (1982), konkrétne na typické preteky z tohto filmu. (ČSFD)

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama