Reklama

Reklama

Moonlight

  • USA Moonlight (více)
Trailer 1

VOD (1)

Nadčasový příběh dospívání a hledání sebe sama je zasazený do drsných kulis okrajových čtvrtí Miami. Mladý Chiron bojuje o svoje místo v prostředí, ve kterém často rozhoduje právo silnějšího, zatímco jeho vnitřní svět se plní láskou, bolestí i touhou. Moonlight zachycuje univerzální témata přátelství a sexuální identity ve třech různých životních etapách od dětství až po dospělost. Je zároveň portrétem mladého člověka, současných amerických předměstí i nepostřehnutelných sil, které formují lidské životy. (Aerofilms)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (343)

claudel 

všechny recenze uživatele

Z černošských na Oscara nominovaných filmů asi ten nejlepší, ale stejně si nejsem úplně jistý, jestli je nominace na nejlepší film zasloužená. Poslední třetina filmu je vysloveně nepovedená a nudná, kdyby se rozpracovaly první dvě třetiny, mohlo z toho být trýznivé drama zaměřené na dvě menšiny a jeden patologický jev ve společnosti. Janelle Monae jsem dnes již podruhé nepoznal, ale za to vyzdvihuji výkon Naomie Harris, ten je jediný ryze oscarový, protože naše Moneypenny hraje jako o život. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdybych viděl tento snímek před vyhlášením Oscarů, tak dám pravděpodobně ušmudlané 3 hvězdy. Když se ovšem člověk kouká na snímek, který byl za uplynulý rok shledán tím nejlepším, tak má logicky nemalá očekávání. Ta zůstala v tomto případě zcela nenaplněna. Film to nebyl zlý, ale toho Oscara dostal za co? Přestávám mít černoušky rád. Dlouhá léta byli vnímání jako podřadná rasa a nyní si mají potřebu něco neustále kompenzovat. Loni si jich páni akademici nevšimli, tak si letos vyplakali sošku za nic výjimečného. To stejné Mahershala Ali, ten frajer se objevil pouze v první třetině filmu, přičemž nepředvedl zhola nic, za co by si zasloužil nějakou pozornost. Michael Shannon i Jeff Bridges byli v kategorii vedlejších herců asi stotisíckrát lepší. Ještě jedna podobná fraška a začnu těm trapným opicím říkat negři. Když chtějí ti dementi ocenit téma snímku, nechť dají Oscara scénáři. S tím nemám nejmenší problém. Už třetím rokem po sobě vyhrála Oscara za nejlepší film totální píčovina. Začíná mě to už dost vážně srát. Sentimentální pohádka o negrovi, který hledá v nelehkých podmínkách místo v životě, sexuální orientaci a vlastně i sám sebe. Chytněme se za ruce a poserme se z toho. Totálně průměrná záležitost! Jediný pocit, který ve mně snímek za celou dobu vyvolal byl ten, že se mi při té teplé scénce na pláži obrátil žaludek. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Sociální, rasovou, sexuální tematikou cílené až příliš okatě na vrub všem výtkám, které k oscarovkám mířily o rok dříve. Chironovi musí divák fandit, i kdyby nechtěl, protože jeho nejzásadnějším spoluhráčem je překvapivě přehrávající Naomie Harris. Problém mám ale i s celkovou formou. Ta je zvolená šikovně, i když se nemůžu rozhodnout, jestli její částečné odkoukání od Linklaterova Chlapectví je kladem nebo záporem. Zůstává ale bolestně vyprázdněná, když nešikovně vynechává dějové střípky, které mě zajímají mnohem víc než vztah hlavního hrdiny s nepoučitelnou matkou. S Moonlight tak doteď bojuji, protože mi sice učarovaly absolutní výkony Aliho nebo Hollanda, ale hlasitý dojem dramatu pro drama se ani jim setřást nepodařilo. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Konečne som si pozrel v novom roku - 2017, PORIADNY, päť hviezdičkový film, ktorý ma takmer na dve hodiny, načisto PRIKLINCOVAL do sedačky ! Maximálne nadčasový snímok, rozdelený do troch časových rovín, kde sa venuje postave, černochovi Chironovi, prezývaný - little, neskôr aj black, vôbec vo filme vystupujú samí černosi, s bledými tvárami, sa tentokrát nepočíta, a nie je to na škodu, vážení. Drsný príbeh chalana, ktorý žije so svojou mamou Paulou v nemilej štvrti v Miami. Má to doma ťažké, pretože mamka je extrémne závislá na drogách, ktoré jej predáva chlapík, menom Juan, u ktorého nájde čoskoro útočisko, pred výbuchmi svojej matky. Totiž, raz ho nájde, ako sa schováva pred spolužiakmi, v drogovom rajóne, v akejsi hnusnej budove, v ktorej sa to hemží hlodavcami, odpadkami a injekčnými striekačkami... Od tohto okamihu, sa ho ujme, chce mu pomôcť. Spriatelia sa. Juan má sympatickú priateľku Teresu, ktorá ho dá, onedlho do kopy. To je jedna stránka mince, ktorá spočíva v tom, že ak má doma problémy, že nemôže doma spať, nemá, čo jesť, môže sa k nim uchýliť, do kedy bude potrebovať. Poznámka : Little nemá ani tušenia, odkiaľ jeho mamka kupuje drogy, a dozvie sa to. Druhá stránka mince spočíva v tom, že je v škole extrémne šikanovaný, kvôli svojej orientácii. Spolužiaci si ho pekne doberajú, a On sa musí, či chce, alebo nechce, cez to všetko premáhať, ak živý plánuje ostať... Na život si nesiahne, a začne byť čoraz vytrvalejší, aby sa stal, tým, kým spočiatku neplánoval byť... A ani sa nie je, tomu, čo čudovať, dalo sa to očakávať, pokiaľ sa tak stane, prežije si toho požehnane, a nie je to príjemné... Pozeral som sa na život homosexuálneho černocha, v troch životných etapách, od školáka, cez stredoškoláka, až po dospelosť, a verte mi, nie je to dva krát príjemné, to celé absolvovať. Silný a odvážny film, ktorý si dovolí veľa, ale nejde, až do úmoru, neukazuje explicitné scény, je tu len jedna, na pláži, a tá mi úplne stačila. Naopak, celé je to len náznakové, nedeje sa tu nič také, čo by ma znechucovalo. Skôr sa réžia a scenár zapodieva tým, čo musí takýto človek, neustále znášať, deň, čo deň, keď mu to vyhadzujú na oči, je ponižovaný, až sa ocitá na samom spoločenskom DNE ! K obsadeniu, výhrady žiadne nemám. Ali je vynikajúci, i na ten krátky čas, ktorý tu v úvode strávi, a zaujme !!! Harris, ktorá stelesnila hrdinovu mamku, je pozoruhodne strašidelná ! A herec, ktorý stelesnil Chirona, do tretice, sa náramne podobal na amerického rappera 50 centa. Kamera Jima Laxtona, je veľmi nevšedná, až depresívna, s parádnymi filtrami, vyčerpávajúca. Brad Pitt, a jeho produkčná spoločnosť PLAN B, má očividne veľký ČUCH, na vynikajúce, nízko - rozpočtové PROJEKTY, ktoré diváka načisto OHROMIA ! Jenkinsovi a spol, sa to určite podarilo, na takýto film, sa len tak nezabúda. Som zvedavý, či na tohtoročných Oscaroch - USPEJE ? ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Ty Oscaři opravdu rok od roku klesají, když tam najdu aspoň jeden film, který se mi líbí, tak je to pomalu zázrak. Ale toto? i) Malý otloukánek - než se stihnete vzpamatovat a pobrat kdo je kdo, tak se film plynule přehoupne do ii) Velký otloukánek a vzhledem k časovému skoku tápete v tom, co se stalo, vysvětlení ale nehledejte. Film tedy nějakou nezáživnou chvilku pokračuje a pak se stejně rychle přehoupne do iii) Ranař. A ani tehdy nemá cenu hledat v tom nějaké smysl. Posune se to o spoustu let dopředu a nikdo vám nepodá vysvětlení co se stalo, jak se to stalo, prostě nic. V podstatě to nejzajímavější přeskočí a zbude z toho nudná vata, která by nikoho nezajímala, kdyby byla natočena s jinými herci. Jenže takhle je to najednou film hodný ocenění, i přesto, že se tam vůbec nic nestane. 2* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Filmovanie snímky začalo v októbri 2015 na viacerých miestach na juhu Floridy a trvalo celkovo 25 dní. (MikaelSVK)
  • Mahershala Ali se cen BAFTA nezúčastnil, kde byl nominován jako nejlepší herec ve vedlejší roli, protože jeho manželka Amatus Sami-Karim čekala miminko. Mahershala nechtěl riskovat, že se nedostane zpět do USA, protože v tu dobu prezitent Trump nařídil zákaz cestování. (griph)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

Spin-off s Moneypenny? Spíš ne

Spin-off s Moneypenny? Spíš ne

26.10.2019

Ať už si o nových bondovkách s Danielem Craigem myslíte cokoliv, na jedné věci se asi všichni shodneme. A to že vedlejší postava sekretářky Moneypenny prošla vítanou změnou a herečka Naomie Harris je… (více)

Apple posiluje zaměření na filmy

Apple posiluje zaměření na filmy

16.11.2018

Společnost Apple za poslední rok najala velký počet tvůrců, aby zahájila svůj průnik mezi streamovací služby a rozjela tak svoji seriálovou tvorbu. V příštím roce tak diváky čeká hned několik nových… (více)

Reklama

Reklama