Reklama

Reklama

Obsahy(1)

3. případ: záhada zamčené místnosti, místo činu: klášter Páter Bertram se připravuje na pohřební obřad, má pohřbít dceru jednoho svého známého. Ke zděšení všech přítomných je však v rakvi nalezena mrtvola někoho úplně jiného. Jak mohlo dojít k záměně v zamčené místnosti... ? Není za tím vším temná minulost přítomných pozůstalých...? (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako v dílu Převýchova, sluší opět kriminálce temná atmosféra ponurého kláštera. Pokud se děj odehrává tam, byl jsem spokojen. Vata okolo byla ovšem kvalitativně níže. Vyšetřování je sice poněkud chaotické, v podstatě stále v partě namixované z kriminalistů a svědků, ale pátrání po pachateli i pointa byly zajímavé. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klášter jak ze seriálů od Jirky Stracha, neustálá bublavá hudba, do toho navíc trochu osobních rodinných problémů, zkorumpovaný polda, záhada zamčené márnice v kostele, a když to celé skončí, tak mi to ten aktuálně řešený případ přijde hodně divný, včetně vztahů (hlavně kdo byl pachatel a jak to bylo s Alicí je na přes budku, o té teorii s rakví a provazem nemluvě). Taková rychlokvaška, kde má především hrát tajemné prostředí opravovaného kláštera (ten by mne zajímalo, kde se nachází, Tuchoměřice to podle mne nejsou) a taková nemastná neslaná záhada zamčeného pokoje. Ta průběžná dějová linka o nějakém ruském mafiánovi mi přijde hodně laciná. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nikdo nevyšel ven, nikdo nevešel dovnitř, tělo bylo v rakvi. Já nevím, jedou v tom všichni?" Toť otázka, na kterou Mordparťáci jistě naleznou brzy odpověď. A mě se to hledání líbilo, neboť klášter byl tajemný a motivace byla poměrně zajímavě zabalená v celibátu. Jenže pak jsme se společně prokousali k závěru a ono to cimrmanovské "nejsem tvůj otec, ale tvůj syn" ani tentokrát příliš nezafungovalo. Avšak ve světě, ve kterém se abatyše dobrovolně chodí vyzpovídat na policii, má snad i tento Vichr z hor své opodstatnění. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně dobrý krimi díl. Slušný zapeklitý případ, hustá klášterní atmosféra, pátrání až do konce, zajímavé vyvrcholení případu. Další linky se moc nerozvíjí, taky dobře. Radačinský se konečně vybarvil, i když to všichni čekali. Vokušová našla SD kartu s číslem na záporáka a nějakou šifrou. Toť asi tak vše. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Epizoda se natáčela v klášteře Chotěšov. (a-ja)

Reklama

Reklama