Netvor (TV film)

Horor / Sci-Fi

USA, 1998, 2x90 min

Stuart Gillard

• Gemini

Na jedno podívání se to dá...pokud zrovna v TV nedávají nic lepšího a DVD nebo video máte rozbité...a nemáte počítač...a nemáte nic ke čtění...a přítel(kyně) je pryč...a nemůžete jít kalit...pak by se to dalo vzít za dobrou výplň večera. Ale vážně - ať jsou nedostatky jakékoliv, atmosféru a sem tam záblesk dobré filmovosti Netvor obsahuje. Rozhodně lepší než vyvražďovačky s telecími ksichtíky jako jsou Paříž Hiltonová a Eliška Kuřbertová.(26.8.2005)

„Čo sa bojíš, že ti niečo odhryzne nos?“ Prekvapivo vydarený atmosférický horor z pera Petra Benchleyho (ČEĽUSTE, KRAKATICA). Príbeh 180-minútovej televíznej mini-série sa odohráva v atmosférickom Karibiku, kde tajné vedecko-armádne experimenty splodia strašného netvora (určite to nie je najlepšia práca „dobrého deduška zlých monštier“ Stana Winstona, ale ani najhoršia, jeho digitálny Satan v KONCI DNÍ bol stokrát horší, toto je aspoň poctivá "ručná práca" a nie počítačové maglajze). Solídne herecké obsadenie (Craig T. Nelson z POLTERGEISTA, Kim Catrallová zo ZLOMKU SEKUNDY a najmä strapatý Giancarlo Esposito ako „bláznivý vlkolak“) a fajn scenár dávajú dohromady solídny (a príjemne dlhý, neľutoval som ani minútu) sci-fi horor. Plus namakaný tuleň a výborný a originálny nápad zmixovať žraloka s ľudskou DNA (!).(14.3.2009)

• BadoXXII

Nie je to také hrozné. Model žraločieho mutanta Stana Winstona je veľmi podarený.(13.3.2009)

Tohle je jeden z nejneuvěřitelnějších filmů, co jsem kdy viděl. A klidně mě zlinčujte, ale líbil se mi :)(10.11.2004)

• Legas

První polovina filmu Netvora je nechutně špatnou napodobeninou Čelistí, v druhé polovině žralok zmutuje a dostane nožičky (?). Už máte představu, co je tohle za film?(4.4.2003)

• Mi Nü-Chai

Luxusní béčko se žraločím mužem. Výborná zábava pro ospalé nedělní odpoledne!(11.10.2006)

chudák maxell, co jsem to na ní nahrál z novy? naprosto neandrtálský primitivní děj, tak proč 3*? no protože jsem se u této ,,komedie'' vcelku bavil, ten žralůček jak hezky vylez z vody po svých a začal slintat jak když má epileptickej záchvat, no to mě opravdu pobavilo, kdybych se nesmál, byl by to nemilosrdný odpad(9.5.2009)

• Chrustyn

Na TV poměry je to díky trikům Stana Winstona celkem koukatelný.(1.10.2007)

Co tady kydáte, tohle není špatný. Jedná se asi o to nejlepší, co jsem na Hallmarku kdy viděl. Atmosféra a příběh byl solidní a ta čtyřhodinová délka není vůbec na škodu. 60% [září 2007](10.9.2006)

• curunir

Nechápem zámer vystavania akejsi epickej šírky v podobe troch hodín pri tomto filme. Skrátiť všetko na dĺžku jedného dielu, prípadne 120 minút by z môjho pohľadu tomuto kúsku len prospelo. Model ,,Netvora" je inak vzhľadom na televízne korene vcelku uspokojivý, šak aj za ním stojí jedna z najväčších trikárskych legiend, len ako je už zvykom žiadnu módnu prehliadku tohoto živočícha si neužijeme. Priznám sa, že film hodnotím i keď som ho nevidel celý, myslím si však, že môj názor by sa zmenil minimálne.(21.3.2009)

Plnokrvé hororové béčko, ktoré má síce dosť blbý scenár, premrštenú stopáž a obsadenie plné neznámych televíznych hercov, ale zároveň perfektnú atmosféru a hrôzostrašnú masku žraločieho muža od klasika Stana Winstona. A pre mňa má Netvor aj osobné, nostalgické čaro, pretože to bol prvý horor, ktorý som si sám doma v noci pustil, keď som mal asi 10 rokov. Jednak som bol vzrušený, že robím niečo zakázané a jednak som sa od strachu "málem posral". (55%)(13.11.2011)

• miguel_111

Mix žraloka a človeka. Trochu divné. Pre mňa 40%(3.11.2010)

• LordSnape

V první půlce žralokovi stačilo jen plavat v moři a když v té druhé vylezl na souš a schoval se na stromě, tak jsem myslel, že mě odvezou!!! Fakt zážitek.(25.9.2007)

• Zandelee

ČO tam dopekla robí tá veta že od tvorcov Godzilly...???WTF?(13.2.2009)

• anusha

skareda bola ta ryba velmi ...(22.3.2009)

• Eldoth

U televizního hororu nadměrně dlouhá stopáž a tím pádem film s několika nadbytečnými scénami.Neni to zas tak hrozný,jak se to na první pohled může zdát ale zázraky nečekejte,atmosféru má místy napjatou jak gumu u tepláků a herci předvedli to co měli a to mi stačí na neurážlivé ** hvězdy.(22.4.2007)

Film, který jsem tenkrát viděl na Hallmarku. Dávali to na dvě části, tehdy venku pršelo a já se u toho bál......zážitek z dětsví. Odpad? Já si umím vážit horrorové atmosféry.(15.12.2010)

Ze začátku mě film moc nezaujal, protože se hlavně mluvilo, než aby se něco dělo. Teprve s příjezdem Kim Cattrall a jejího synka začal být film zajímavý. Nejenom že to herečce docela slušelo, ale především začal řádit i náš žraločí kříženec. Čekal jsem od toho všeho docela velký průser, protože mě zarážela už i samotná délka filmu, ale nakonec jsem se u toho docela bavil i přes několik nudných a nelogických pasáží. Samotná nestvůra sice nepatří mezi to nejlepší co kdy Stan Winston Studios vyrobilo, ale v určitých scénách skutečně nahání trochu i strach. Dle mého názoru to je klasický průměrný animal/monster horor, který určitě neuškodí vidět.(20.1.2011)

• pend

Benchley prostě od úspěchu Čelistí píše podobné příběhy a halí je do scifi. První polovina Čelisti vykrádá, ve druhé čekáte, až se netvor ukáže, kolik toho sežere a jak ho hlavní hrdina zabije.(24.2.2007)

Brilantní maska netvora a dokonale béčková atmosféra.(15.11.2009)