Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní chirurg Dr. Barry Mayfield je specialistou na operace srdce. Spolu se starším kolegou Dr. Edmundem Hidemannem pracuje na důležitém farmaceutickém výzkumu. Výsledky chce uvést do praxe, avšak podle Hidemanna to zatím není bezpečné. Mayfield nakonec využije příležitosti a rafinovaným způsobem se pokusí kolegu zavraždit: když mu totiž provádí operaci, použije na zašití vnitřních orgánů samorozpouštěcí chirurgickou nit. Jediný, u koho vznikne podezření, je zdravotní sestra Sharon Martinová. Té se Mayfield zbaví vraždou v garážích. Nezanechá žádné stopy, avšak případ dostane na starost nenápadný policejní poručík Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zločinný steh se řadí mezi ty nejpovedenější epizody seriálu, protože proti poručíkovi tu stojí inteligentní chirurg, který má vše dobře naplánované a i když mu pomalu začíná téct do bot, dokáže pohotově reagovat. Chvíli to vypadá, že Columbo tento případ nedotáhne do konce. :) Pozitivně hodnotím také emoce, které muž v baloňáku projeví v okamžiku, kdy se Dr. Mayfield od srdce směje jeho teorii. To jsem od prakticky vždy vyrovnaného kriminalisty nečekal. :) Dávám plné hodnocení. ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lahůdkový díl. Geniální plán vraždy se zpožděním, jejíž pachatel má bohužel problémy s improvizací, a na to také dojede. Protože Columbo sice nemá rád nemocnice, ale diagnózu určí velmi rychle, a pak vezme sklalpel a začne pitvat. Samozřejmě zaživa. A nechybí skvělá pointa, kterou si Columbo, tentokrát poněkud škodolibě, vychutná. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů (což, uznávám, píši u epizod ze 70. let, až podezřele často). Tentokrát není poručíkovým soupeřem nikdo jiný, než slavný Mr. Spock z legendárního seriálu STAR TREK. Myslíte, že si s arogantním a povýšeným doktorem Columbo neporadí? No hádejte... P.S. Když doktor Mayfield pořádá doma večírek a přijíždí poručík, zní nám do uší naprosto totožná hudba, kterou můžeme slyšet u pilotního dílu Výkupné za mrtvého (1971). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden asi z troch dielov, kde sa musím uchýliť k trom hviezdam a v tomto prípade idem proti masám. Dôvodom je usvedčenie vraha, ktoré je druhé najslabšie v sérii, vražda peknej sestričky (radšej nech sa tu vraždia žiarliví starí manželia) a celkový hektický dojem z tohto dielu. No a stráviť v nemocnici viac ako hodinu (aj keď iba v tv) je na moje nervy príliš. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi chytrý diel, nesmierne zdynamizovaný a s šikovnými vnútornými peripetiami v medzisúčinnej pyramídovej odhaľovacej vetve prípadu. A najmä, s priam až vedecky rafinovaným prístupom ako zvyšné Hidemannove operácie :)... Nedá sa úplne tvrdiť, že by Nimoya postava doktora mala najlepšie zvolenú metodiku (samo)potvrdzovacích alibi, ale je to robustný profesionál vo svojom obore a jeho súboj s poručíkom má fantastické rigorózne vypätie. Hlavne v menej okatých momentoch, dôležitejších pre správne psychologické nasmerovanie. Fakt, rozbrúsený, komorný a vyvážený diel s výborne zvládnutými úlohami všetkých členov TV štábu od zvukára až po scenáristu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama