Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Za úsvitu (S04E03)

(epizoda)
  • USA By Dawn's Early Light (více)

Obsahy(1)

Plukovník Lyle C. Rumford je hrdým velitelem vojenské internátní akademie a mužem fanaticky oddaným svému poslání. Proto jej šokuje, když mu člen správní rady a potomek zakladatele školy William Haynes oznámí, že hodlá akademii zrušit. Rumford nakonec Haynese zabije, a to s pomocí děla, ze kterého má oběť vystřelit salvu při tradiční slavnostní ceremonii. „Nešťastnou náhodou" totiž dělo místo výstřelu exploduje. Smrt vyšetřuje poručík Columbo, jenž ve svém obnošeném plášti působí mezi vypulírovanými uniformami komicky. Ale jen do doby, kdy začne Rumfordovi klást velmi nepříjemné otázky... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádna časť. Peter Falk sa tu zas a znova stretáva so svojím kamošom Patrickom McGoohanom. Zaujímavá dvojka. Rozbitý Columbo na vojenskej akadémii, kde musí každý vyzerať ako zo škatuľky. Už len tá predstava je smiešna. Patrick McGoohan sa na takéto úlohy hodí. Aj tak si myslím, že najlepší bol ako kráľ Eduard v Statočnom srdci. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo je najlepší! mám ho radšej ako Sherlocka, radšej ako Hercula Poirotta, radšej ako Nera Wolfe, mám ho najradšej, je to starý klasik, génius v tele otravného zhrbeného pokrčeného mužíčka so zápisníkom, ktorý sa vždy stráca v jeho vreckách, záhadnou manželkou a smradľavou cigárou a svojim kúzelným a večným: "Málem bych zapomněl . . ." ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Za úsvitu“ - ďalší výborný film z detektívnej série kriminálnych prípadov inšpektora los angeleskej polície Columba. Tento krát ho vyšetrovanie vraždy zavedie medzi mladých kadetov prísnej vojenskej akadémie. Na istý čas sa stane jedným z nich. Vyšetrovanie totiž vedie priamo na školskej, internátnej pôde. Tam najlepšie dokáže pospájať nitky, ktoré ho dovedú ku páchateľovi úkladnej vraždy. Plukovník Rumfort vs. Poručík Columbo. **** ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až snad maniakální plukovník má na starost kadetskou školu a při jedné slavnosti jeho nadřízený zahyne skutečně nehezkým způsobem (odpálí se v podstatě sám dělem!). Columbo si udělá malou dovolenou a stráví ji na této vojenské škole, aby našel vraha. Hodně dialogový film, který potěší všechny, kdo mají rádi vojnu a samozřejmě výtečně Columbovy postupy. Score: Bernardo Segall, Mystery Movie Theme: Henry Mancini ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidno, že McGoohanovi nesedí jenom role tajných agentů, ale i vojáci tělem i duší a jeho plukovník Rumford si určitě přední příčku mezi Columbovými protivníky právem zaslouží. Columbo jako obvykle "šťouravě zmatený" a všechno pracuje jako obvykle (ano i tentokrát jsem měl pocit, že totožnost vraha ví Columbo už od prvního rozhovoru s plukovníkem). Jediné co mě lehce zklamalo byla pointa samotného chycení. Což srazilo moje hodnocení o jednu hvězdu níže, přesto rozhodně povedený díl. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Scény kampusu byly natočeny v Citadele v Charlestonu v Jižní Karolíně. (Epistemolog)

Reklama

Reklama