Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kandidát na senátora Nelson Hayward se veřejnosti prezentuje jako zásadový bojovník proti zločinnosti. Šéf jeho volební kampaně Harry Stone mu proto připraví kontroverzní předvolební taktiku na míru: rozšíří v tisku fámu, že mafie vyhrožuje Haywardovi zabitím. Stone zároveň po svém klientovi kategoricky požaduje, aby opustil milenku, se kterou podvádí svou zákonnou manželku. Hayward však místo toho Stonea zavraždí a vyrobí si alibi. Případ vypadá tak, že mafie skutečně poslala zabijáka a že jeho obětí měl být právě Hayward. Jediný, kdo o této verzi pochybuje, je detektiv Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

blatouchm

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"evangelik ***** Akorát to propašování zbraně do hotelového pokoje zbraně dívčinou přes nezodpovědnou ochranku se mi zdálo trochu uchozené." -------------------------------------------------------------------------- Ona tam zbraň nenesla, ale odnesla. Když šel do pokoje, tak ji měl u sebe v kabátu. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Senátorský kandidát Nelson Hayward si společně s manažerem své kampaně vymýšlí výhrůžky jeho osobě, aby si tak zvýšil preference před volbami. Protože ale jeho pomocník ví příliš mnoho, rozhodne se ho zabít tak, aby to vypadalo, že obětí měl být on. Opět je tu někdo, kdo se snaží udělat z Columba blbce, který si na něj navíc rád hraje. Scény, kdy to pak Columbo do té doby vypadající jako neschopný idiot naplno rozbalí, patří k mým nejmilejším. Samozřejmě ke Columbovi patří opět jeho doutník, starý kabát, staré auto (evropský model) a nikdy nespatřená manželka. ()

Reklama

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda z columbovské série mi bohužel nepřišla příliš vydařená a působila na mě příliš utahaným a zdlouhavým dojmem. Navíc ani vybrané postavy nepůsobily nějak zvlášť sympaticky, snad jedinou výjimku tvoří Haywordova sekretářka a milenka v jedné osobě v podání Tishy Sterling. V každém případě to rozhodně nebylo ani úplně špatné, byly určitě ještě slabší epizody a proto slušných 60 % si tento díl určitě zaslouží. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Budu s vámi mluvit, jak často budete chtít, jak dlouho budete chtít, a o čem vy budete chtít.“ Politika je plná podrazů, to je ale každému snad jasné. Tentokrát jsem nebyl ničím překvapen ani unešen, jedná se o takový Columbův průměr. Ale to znamená, že příběh je pořád kvalitní a zajímavý. Pobavila mě policejní kontrola poručíkova vozu, jenž byl ještě více ušmudlaný, než jindy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď spoločne s Columbom spoznávame smotánku Los Angeles a občas aj iných miest, nesmie chýbať samozrejme aj vysoká politika. Ako sa na "najvyšie postavených a najchytrejších ľudí" planéty patrí, ich vraždy musia byť maximálne premyslené a polícii musia spôsobiť najviac problémov. Columbo je ale stále chytrejší a keď sa to tak vezme, tak sa mal stať prezidentom USA. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu je použit tlumič výstřelu našroubovaný na ústí bubínkového revolveru. Toto není bohužel možné. Tlumiče hluku výstřelu fungují pouze na automatickych nebo jednoranných pistolích, s uzamčeným nábojem v komoře. (Vyjímkou je pouze plynotěsný revolver sovětské konstrukce 7.62 NAGANT). Ten ale ve filmu rozhodně nebyl použit. (Dragunof)
  • Ve scéně, kdy je poručík Columbo (Peter Falk) u zubaře, zní z rádia skladba „La donna è mobile“ z opery „Rigoletto“ v podání Enrica Carusa. (majky19)

Reklama

Reklama