Reklama

Reklama

Columbo - Série 7 (1977) (série)


Jak vytočit vraždu (S07E04)

(epizoda)
  • USA How to Dial a Murder (více)

Obsahy(1)

Psycholog Eric Mason ví, že mu nasadil parohy jeho kolega a přítel doktor Charles Hunter. Masonova žena nedávno zemřela za nevyjasněných okolností. Teď je řada na Hunterovi. Jako vášnivý filmový fanoušek má Eric dobrmany jménem Laurel a Hardy. A právě ty vycvičí, aby se vrhli na Huntera ve chvíli, kdy nic netušící muž vysloví určité heslo. Tím je poslední slovo titulního hrdiny z klasického amerického filmu Občan Kane. Poručík Columbo během vyšetřování netuší, na jak tenkém ledě se pohybuje, když na doktora Masona dotírá se svými všetečnými otázkami. Vrahovi nakonec nezbude, než Columba přimět, aby ve společnosti krvelačných dobrmanů vyřkl totéž heslo jako nešťastný Hunter… (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco Kim Cattrall žmoulá medvídka a záporák (výborný) Nicol Williamson zjišťuje, co všechno nemá řádně promyšlené, je Columbo fascinován psím výcvikem... a mně prostě nejde do hlavy, jak se dá něco tak rychle přeprogramovat. U scény, kdy Columbo předvádí trenérce svého psa, jsem se fakt pobavila. ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela pěkný díl, kde je hlavní padouch opravdu slizký až hanba (také tomu dost napomohl super dabing Jana Vlasáka). Jediné, co mě mrzí je, že pan doktor byl nakonec odhalen díky absurditě hned na počátku vraždy. Asi nikde na světě by se totiž nemohlo stát, že psi, kteří právě roztrhali člověka, si vesele hrajou venku s policajtem, místo toho, aby šupem putovali na utracení. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mám problém s dielmi, kde poručík pri usvedčovaní vraha dáva do stávky svoj vlastný život. Znova sa musím pýtať, či vrah neráta s tým, že vonku môže čakať polícia. Okrem toho ale nie je príliš čo vyčítať. Znova skvele napísané a vymyslené so skvelým záporákom. Na rozdiel od kúzeľníckeho dielu s gilotínou, kde sa tiež extrémne riskuje, nedávam za päť, nie je to až tak emocionálne silné. Tak za to ekg a pekné psy zvyšujem na plný počet. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo ví, proč mám tenhle díl tak ráda. Líbil se mi nápad s vycvičením psů na zabíjení a vůbec celej ten způsob zneškodnění soka v lásce, ale taky mi přijde, že Nicol Williamson oplývá vskutku nadměrnou dávkou chladného záporáckého charizmatu, navíc je to zapálený filmový nadšenec jako my všichni, ne? K tomu jako bonus mladá Kim Cattrall. Mimochodem, jestli někdo z vás viděl kultovní Excalibur z roku 1981, pak vězte, že Merlina si zahrál tentýž herec, který tady vraždil. Jenom nenosil železnou čepičku. Být ta vražda o krapínek promyšlenější, dala bych za 5*. Rosebud... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

JJ, Columbo u nás frčí :)) Teď to zrovna vysílá Prima každou sobotu od čtyř hodin, tak hlavně máma vždycky zasedne :) Tentokrát jsem byl přísedícím i já a musím říct, že tenhle díl byl dobrý. Vraždící psi na povel a Columbo, který tomu opět přišel na kloub. Škoda, že zase nebyla vidět paní Columbová :)) 80% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Jeden z mála pokusů zločince, který se pokusil zabít poručíka Columba (Peter Falk). (Epistemolog)
  • Při závěrečném kulečníku Columbo (Peter Falk) vždy potopí kouli do kapsy a z té samé potom vždy vytáhne nepoškozený důkaz., což je nemožné, koule by je zničily. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama