Reklama

Reklama

Columbo - Série 7 (1977) (série)


Jak vytočit vraždu (S07E04)

(epizoda)
  • USA How to Dial a Murder (více)

Obsahy(1)

Psycholog Eric Mason ví, že mu nasadil parohy jeho kolega a přítel doktor Charles Hunter. Masonova žena nedávno zemřela za nevyjasněných okolností. Teď je řada na Hunterovi. Jako vášnivý filmový fanoušek má Eric dobrmany jménem Laurel a Hardy. A právě ty vycvičí, aby se vrhli na Huntera ve chvíli, kdy nic netušící muž vysloví určité heslo. Tím je poslední slovo titulního hrdiny z klasického amerického filmu Občan Kane. Poručík Columbo během vyšetřování netuší, na jak tenkém ledě se pohybuje, když na doktora Masona dotírá se svými všetečnými otázkami. Vrahovi nakonec nezbude, než Columba přimět, aby ve společnosti krvelačných dobrmanů vyřkl totéž heslo jako nešťastný Hunter… (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo rád provokuje podozrivých a hraje sa s vražednými zbraňami. Pritom aj pri hre mu neunikne žiadny detail, ako signál v telefóne alebo hák na strope. Westernová scéna z filmovej dedinky, kam Columbo dokonale zapadol so svojím štýlovým autom, bola nezabudnuteľná. A tiež ma potešila mladá Samantha zo Sexu v meste. Záver s odhalením a usvedčením bol mimoriadne prekvapivý, napínavý, jednoducho skvelý. –––– Všichni potřebujeme svůj svět snů, poručíku. I psychologové. –––– Jste fascinující člověk, poručíku. Předstíráte, že jste štěně v baloňáku, co šťastně běhá po dvorku a hrabe si díry v zahradě. Jenže, zatím kladete miny a vrtíte ocasem. –––– Nechal jste důkazů, že by potopili loď. Motiv, příležitost, a na muže vaší inteligence jste se zamotal do spusty hloupejch lží. Spusty! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už som tento diel kedysi videl a dnes som si iba overil, že mu môžem dať štyri hviezdičky, pretože patrí k menšej časti celej série, ktorú považujem za mimoriadnu. Celý príbeh bol zaujímavo vystavaný a ešte zaujímavejšie bolo odhaľovanie zločinu krôčik po krôčiku. Zaujal ma nielen charizmatický zločinec, ale aj niektoré epizódne postavy (cvičiteľka psov). A samozrejme zbierka filmových artefaktov, ktorá poteší nielen obdivovateľa Občana Kanea, ale každého filmového fanúšika, ktorý sa neobmedzuje iba na tvorbu z tohto storočia. ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Jak jim šlo slovo smrt?“ ,,Smrt se jim nelíbí.“ Tento díl mi přišel jako esence všeho, co mám na tomto seriálu tak rád. Vrah je chladný, inteligentní a mimořádně nesympatický. Samotná vražda se zdá zpočátku naprosto bezchybná, ale jak se poprvé objeví poručík, záhy je děravá jako cedník. Samotná vražda je zajímavě provedená, vyšetřování není zbytečně komplikované a soustředí se na vztah poručíka s vrahem, což mi přijde zajímavé. Dále mě potěšily drobnosti jako obsazení Kim Cattrall a tématika lásky k filmům, která byla zajímavě spřažena s vraždou. Celkově vzato jde rozhodně o jeden z nejlepších dílů poručíka Columba, co jsem prozatím viděl. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo ví, proč mám tenhle díl tak ráda. Líbil se mi nápad s vycvičením psů na zabíjení a vůbec celej ten způsob zneškodnění soka v lásce, ale taky mi přijde, že Nicol Williamson oplývá vskutku nadměrnou dávkou chladného záporáckého charizmatu, navíc je to zapálený filmový nadšenec jako my všichni, ne? K tomu jako bonus mladá Kim Cattrall. Mimochodem, jestli někdo z vás viděl kultovní Excalibur z roku 1981, pak vězte, že Merlina si zahrál tentýž herec, který tady vraždil. Jenom nenosil železnou čepičku. Být ta vražda o krapínek promyšlenější, dala bych za 5*. Rosebud... ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už len ten začiatok ma dorazil. Brána z Občana Kanea a iné rekvizity z domu pána psychiatra. A ten spôsob vraždy bol celkom originálny. Koniec ale nenechal na seba dlho čakať. Ako to povedal poručík Columbo: "Musím povedať, že ste ma sklamal. Myslím, svojou neschopnosťou, zanechal ste dôkazov, ktoré by potopili loď." Tá gulečníková hra poručíka Columba na konci filmu nemala chybu. Veľmi dobrá časť. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Jeden z mála pokusů zločince, který se pokusil zabít poručíka Columba (Peter Falk). (Epistemolog)
  • Při závěrečném kulečníku Columbo (Peter Falk) vždy potopí kouli do kapsy a z té samé potom vždy vytáhne nepoškozený důkaz., což je nemožné, koule by je zničily. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama