Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový pracovník CIA Nelson Brenner je ve skutečnosti dvojitým agentem. Proto se jednoho dne musí uchýlit k vraždě jiného agenta s krycím jménem Geronimo. Vyláká jej na noční konspirační schůzku na pobřeží a ubije jej železnou tyčí. Obstará si samozřejmě perfektní alibi. Poručík Columbo, který neuvěří verzi o náhodném nočním přepadení, má tentokrát před sebou mimořádně mocného protivníka. Brenner se totiž těší ochraně nejvyššího velení CIA a navíc je schopen s pomocí přestrojení měnit identitu... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu netradičný Columbo. Možno je to aj réžiou Patricka McGoohana, možno aj námetom. Trochu špionážny film než typická časť Columba. Peter Falk tu tentokrát "otravuje" tajného agenta, alias Patricka McGoohana, ktorý nech už Columbovi stúpa na päty ako chce (odpočúvanie), nemá na neho, ani keby čo bolo. Leslie Nielsen zahral celkom slušne, nech už sa preslávil ako cvok v paródiách, ale ten týpek vedel hrať. Suma sumárum, trochu odklon, ale dobrým smerom. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve své podstatě slabý a nudný díl a rozhodně nejslabší díl s Patrickem McGoohanem jako vrahem. Možná jsem byl ovlivněn tím, že jsem před nedávnem viděl jeho geniální první díl "Za úsvitu", kde McGoohan předvedl výborný výkon, ale zde na mě nepůsobil takovým důstojným dojmem jako ve svém minulém vystoupení. A ačkoliv mám dabéra Jiřího Pragera celkem rád, k McGoohanovi mi tento hlas vůbec neseděl. Epizoda je moc dlouhá a má spoustu nudných míst. Na začátku jsem se chvílemi ztrácel i v ději (spousta "špiónských" záležitostí). Motiv k vraždě a samotné provedení, to také nebylo nic moc. Závěrečná pointa? Nevím, zda mi něco uniklo, ale to přece Brennera nijak s vraždou nespojovalo, jen s tím, že projev diktoval ráno místo večer a tudíž na dobu vraždy neměl alibi. Nevím, proč hodil flintu do žita a hned se Columbovi přiznával...podle mě prostě celkem scénáristicky nevyvedený díl s mnoha hluchými místy. Naštěstí je zde také pár humorných scén. Mimochodem, ten Columbův výstup v parku těsně před setkáním s agenty CIA jsem vůbec nepochopil a při jeho: "No ty jsi ale hezká holčička. To je tvoje sestřička? Ta je taky moc hezká." na mě působil jako pedofil :). Na druhou stranu, horší hodnocení, než jsou slabé (ale opravdu slabé) čtyři hvězdičky (pořád je tam jeden z nejlepších záporáků McGoohan a jsou i horší díly), si tento díl nezaslouží... ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl doplácí na příliš komplikovanou zápletku, ve které se vyskytuje spousta postav, jmen a nejasností. Stopáž je zbytečně dlouhá a díky ní tempo značně opadá a dostaví se nuda. Závěrečná pointa je sice uvěřitelná, nicméně zůstane hodně rozpačitý dojem a to není dobře.. p.s. to Anthony - Leslie Nielsen je oběť a záporákem - vrahem je Patrick McGoohan..)) ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už ani nevím, o čem ten díl byl, jak byl hrozný. Snad jen taková malá poznámka pod čarou: Anthony pravděpodobně viděl nějakou alternativní verzi, protože v té, kterou jsem v televizi viděl já, nebyl Leslie Nielsen vrah, nýbrž oběť, jejíž účinkování skončilo asi po 15 minutách od začátku. Možná, že kdyby byl vrahem opravdu Nielsen, mohl tento díl být aspoň trochu méně nudný. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel bol trochu dlhší, trochu komplikovanejší, trochu zabŕdol do špionážnej problematiky. Na druhej strane obsahoval všetky nectnosti, ktorými je seriál s Columbom charakteristický, i keď v celkom prijateľnej miere. Napriek tomu nepovažujem tento diel za výnimočný, čo by mi dávalo možnosť prideliť mu vzácnu štvrtú hviezdičku. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • 325 000 amerických dolarů, na kterých se oba muži dohodli, mělo v roce 2018 hodnotu asi 1 523 187 dolarů. Avšak 325 000 dolarů ve zlatě (132,29 USD za trojskou unci v roce 1975 je asi 2 333 trojských uncí), by mělo hodnotu 2 799 600 dolarů (1 200 USD za trojskou unci v roce 2018). (Epistemolog)
  • Salvatore Defonte a Columbo mluví plynule italsky. (ČSFD)
  • Leslie Nielsen a jeho druhá role v sérii Columbo. (ČSFD)

Reklama

Reklama