Columbo: Ve hře je všechno (TV film)

Columbo: It's All In the Game

Columbo: V hre je všetko

Krimi / Drama / Mysteriózní

USA, 1993, 91 min

Docela zajímavá variace na základní columbovské téma. Postavy jsou lidštější a místo obvyklé profesionální přetvářky se projevují opravdové emoce...(15.5.2004)

Jo, občas začne i starému policajtovi srdce protestovat a tentokrát to božská Faye Dunaway nekoulí jako chladná vypočítavá intrikánka, kterou si vyzkoušela v mladších letech. Vzchází z toho něco úplně jiného než na co jsme u Columba zvyklí a tenhle díl je hned po RIP, Mrs. Columbo můj nejoblíbenější.(11.5.2007)

• Anthony

Opět blbý závěr (alespoň pro mě). Sice tu okouzlujícím způsobem hraje Fay Dunaway, ale poručíkovi z toho přeskočí a začne projevovat známky zamilovanosti. Do hlavní podezřelé! No Columbo, styď se! Kde je tvůj profesionální odstup.(16.7.2003)

Stále krásná Faye Dunaway exceluje v roli jednoho z nejkladnějších Columbových protihráčů. Mezi ní a Columbem to po celou dobu jiskří a závěrečné morální dilema nemá chybu. 85%.(1.8.2006)

Výborný díl. Půvabná vražedkyně Fay Dunaway byla prostě okouzlující. Vražda byla provedena za pomoci komplice zajímavě a chladnokrevně. Poručík přijede v noci na vyšetřování v pyžamu a může začít jedna z nejlepších epizod z 90. let.(26.11.2009)

V tomto díle má Columbo proti sobě půvabnou vražedkyni, které padne do oka a dojde i na svádění! Faye Dunaway by z poručíka patrně dokázala udělat elegána každým coulem, když si uvědomíme, že díky ní byl ochoten si brát jinou kravatu (kterou mu koupila) a přijmout pozvání na skleničku. Nemá to tentokrát Columbo jednoduché...(20.10.2011)

Columbo je prostě klasika a jeden z nejlepších detektivních seriálů vůbec. Vždycky se mi líbí, jak dostane vraha...(26.1.2009)

Epizoda s dobře promyšlenou zápletkou, která si jako určitý bonus i mile pohrává s "columbovskými" stereotypy. Přitom mu rádi odpustíme některé nelogičnosti, například onu nejen zcela nepředpisově, ale především naprosto nesmyslně zapojenou zásuvku... Celkový dojem: 75% Zajímavé komentáře: ClintEastwood, Colonist, badajajuak(15.8.2010)

Peter Falk si scénář k tomuto dílu sám napsal. A je to také na tomto dílu vidět, zabývá se Columbovou postavou do hloubky, jeho vnitřními pocity. Bohužel to trochu také mění pohled na postavu Columba, jak ji za ta léta známe. Poručík si s podezřelou hraje, ona s ním také a nakonec se z toho aférka vyklube doopravdy. Zásadový poručík blázní a během toho "románku" si na paní Columbovou vůbec nevzpomněl (jednou se o ní zmínil během jednoho z prvních výslechů a pak až v závěru)! Sice to bylo nevinné jiskření, ale ke Columbově postavě mi toto chování vůbec nesedělo. Scénáristicky to prostě skřípalo a závěrečná pointa, proč se ty dvě ženy spojily a jaký je mezi nimi vztah, to už bylo opravdu trochu přitažené za vlasy...Faye Dunaway byla silný ženský protivník, avšak její "kolegyně" už tak valná nebyla, lepší by byla nějaká samostatná epizoda s Faye. Není to špatný díl, ale Falk ve svém scénáři některé věci nevychytal. Slabší čtyři hvězdičky.(11.7.2008)

51. Zlatý Glóbus za rok 1993 - nominace (3) - Nejlepší minisérie / TV film, Nejlepší herečka v minisérii / TV filmu - Faye Dunaway, Nejlepší herec v minisérii / TV filmu - Peter Falk(5.3.2009)

Zajímavá Columbovina. Zajímavý průběh, vymyšlení vraždy i vyřešení. Jeden z těch lepších.(15.8.2010)

• 5150

Už dlouho nebylo pro poručíka Columba vyšetřování tak příjemné. Hlavní podezřelá (Faye Dunaway) ho zahrnuje hromadou pozornosti, dárky i polibky. Bohužel jako protivník je hodně slabá a celkový dojem také sráží příliš komplikovaná a těžko uvěřitelná pointa.(12.1.2006)

Poněkud nestandardní díl. Je pravda, že Columbova mírná neprofesionalita vyvolává divákovo rozčarování a závěrečná věta je poněkud "zvláštní", ale na druhou stranu jde o bourání stereotipu, což je dobře. Co mě ale vadí je přílišné odsouvání roviny vyšetřování do pozadí. Proto jen 3*.(27.7.2006)

Takových 70%. Zase malinko jinak pojatý Columbo. Zde už to není ten chladný "zabiják" Columbo jdoucí za stoupou hlava nehlava, ale trošku se nám tady zaplétá s podezřelou, leč je jistě pohledná. I když na druhou stranu, možná to ten lišák hraje schválně, aby ji usvědčil. Kdo ví... Každopádně trošku jinak pojato, nebylo to špatné, ale je mnoho lepších dílů a nějak zvlášť mi to nesedlo. Howgh!(8.12.2009)

viz komentář "Columbo" (TV seriál)(14.4.2008)

Skvělý Columbo! Ač na první pohled vypadá, že se chová zamilovaně či že je neprofesionální, ve skutečnosti je to pořád starý dobrý poručík. Opět jsme svědky klasické hry, kdy Colombo má situaci pevně v rukou a nechává podezřelého, aby se snažil vše kočírovat. Všechny stereotipy, které u něj fungují jsou zde opět, ale podány zcela jinak a to je na tom nejzábavnější. Peter Falk je se svojí postavou zžitý a přesně ví co a jak má hrát. Nezbívá než zopakovat, skvělý Columbo!(23.9.2011)

Jestli jste si všimli kdo napsal scénář tak víte že sám velký Columbo - tento díl si přizpůsobil k obrazu svému a jako někteří jiní scénáristé i on předvedl vraždu kterou nemohl Columbo vyřešit jen pomocí důkazů, ale musel přistoupit na jiný postup - v tomto případě : donutit tvrdým způsobem viníka k přiznání. Mě osobně ale víc vyhovují nachytávky.(22.1.2006)

Tento díl se povedl a jestli správně tuším, sám Peter Falk k němu napsal scénář. Okouzlující byla Faye Dunaway, která se nám snažila poručíka svést, ale nenechal si zatemnit mozek :) vtipná byla i scéna, kdy Columbo s uklízečkou vypínají a zapínají lednici :)(22.2.2009)

Columbo trochu jiný než obvykle,nezvykle se odhalující, mimo jiné i v rozhovorech s majitelem sve oblíbené restaurace a nebyt poslední hlášky filmu, měli by někteří konzervativní fandové s prezentaci poručíka možná problém. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, ze scénář psal Falk, je tenhle díl z hlediska postavy důležitý, takhle se totiž v postave zřetelně vidí a chce se tak divákovi prezentovat. Mírně přitažená za vlasy se mi zdají být vysvětlení vzájemných vztahů v závěru, ale to je u Columba nedúležitý detail, cílem je u něho vyšetřování, ne odhalení. (Takové Janotovo "I cesta může být cíl":) ).(6.12.2009)

"No, když věříte tomu, co vám řekne policajt, tak jste blázen."(6.7.2009)

<< předchozí 1 2