Reklama

Reklama

Columbo - Série 3 (1973) (série)


Sladká, leč smrtící (S03E01)

(epizoda)
  • Česko Smrtící krása (více)

Obsahy(1)

Majitelka kosmetické firmy Viveca Scottová chce uvést na trh zcela nový, revoluční krém proti vráskám, díky kterému by mohla zachránit klesající prodej svých výrobků a vytřít zrak konkurentovi Davidu Langovi. Zjistí však, že její zaměstnanec a bývalý milenec Karl Lessing chce složení krému Langovi za tučný obnos prodat. V záchvatu zuřivosti Viveca popadne těžký mikroskop a zabije Lessinga ránou do hlavy. Aby toho nebylo málo, začne posléze Vivecu vydírat Langova sekretářka, která zjistila pravdu. Ovšem tou nejhorší zprávou se pro Vivecu stane skutečnost, že případ vyšetřuje poručík Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Áno, aj ja som už videl lepšie diely s poručíkom Columbom, lenže okrem klasicky premysleného príbehu, ktorý kvalitatívne v seriáli nijako nevyčnieva, tu máme charizmatickú vražedkyňu (to je v tomto prípade dosť subjektívne), zaujímavé prostredie a v jednej časti Martina Sheena a Vincenta Pricea dohromady! ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spatny dil, spatna vrazedkyne. Jeji znamenko "krasy" je spise pro smich. Prestoze vrazdila v afektu, tak ma Columbo problem najit nejaky dukaz a vlasne ho ani nenajde. Opet musim rict : tohle by mu u soudu neproslo. Ale nejhorsi na tomhle dilu je, jak vyzni do ztracena ta druha vrazda. Asi si to tvurci zpetne uvedomili a pouzili tento zpusob vrazdy jeste jednou. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý Columbo, nicméně byly už lepší díly. Každopádně Columbo jako vždy vynikající, dotěrný, otravný a místy vtipný, prostě radost pohledět. Zápletka tentokráte trošku slabší a vražda nepromyšlená. Ale chtěl bych být fakt tak bystrý jako Columbo. Neskutečné, jak mu to pálí a jak vždycky vše vyřeší. Průměrný Columbo, ale i to stačí na slušnou zábavu. Howgh! ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Značně podprůměrný Columbo. Příběh vysloveně šustí papírem, postavy jsou nevěrohodné a mají zoufale nezvládnutou psychologii, zázračný krém na vyhlazování vrásek by patřil spíš do sci-fi filmu a vyšetřovací metody jsou i na nesystematického Columba podivně nahodilé. Celé to působí totálně roztěkaným dojmem, jako by tvůrci vůbec nevěděli co si s tak nedotaženým scénářem vlastně počít. Dokonce i jindy brilantní Falk celou dobu nedělá nic jiného, než že se, aby se neřeklo, poflakuje po scéně, tře si popálenou ruku a nakonec jen tak z čiré povinnosti pět minut před koncem zatkne pachatelku. Napětí, překvapení ani humor se tentokrát vážně nekonají, byť usvědčující důkaz není úplně špatný. To je ovšem na slušnou detektivku fakt hodně málo... 60% ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato cast ma neohurila, lebo ked som zbadal Sheena, tesil som sa na jeho suboj s porucikom. Nakoniec nic z toho. Uz som sa raz takto pomylil, ked zabili Nielsena. Protivnicka nebola ani pekna, ani inteligentna, vrazdila z vasne, takze prepacim jej to. Ta druha vrazda bola totalne zbytocna, aj tak ju mala prakticky spracovanu. Ani Columbo nebol extra snazivy v baveni divakov. Vrazdu vyriesil, ale nebolo to na takej urovni ako som zvyknuty. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Viveca Scott (Vera Myles) má debatu s poručíkem Columbo (Peter Falk) o Škumpě, kdy se poručík zmíní, že jeho do teď pálící ruka je už v pořádku. Poručík jí podá ruku a rozloučí se. Vera si sundá z pravé ruky rukavici a na prstech má červenou vyrážku. Hned na to běží pro krém do trezoru. Na prstech není po vyrážce ani památka. (Mydlivoj)
  • Herec David Toma, který hraje policistu, byl skutečným policistou. (Epistemolog)
  • Jedinečně tvarovaná laboratoř v Beauty Mark s pozorovacími okny byla také použita jako operační sál v epizodě Zločinný steh (1973). (Epistemolog)

Reklama

Reklama