Gezora-Ganime-Kameba: Kessen! Nankai no daikaijű

Sci-Fi

Japonsko, 1970, 84 min

Ishirô Honda

Akira Ifukube

Na svoji dobu je to kvalitní scifi film. Nechápu některé komentáře které hodnotí trapnost kostýmů atd. Co ste čekali Avatara 2 ? Když se někdo na takový film dívá měl by vědět do čeho jde a ne si pak stěžovat. Udělal jsem k tomu titulky tady jsou ke stažení http://www.titulky.com/The-Space-Amoeba-175918.htm(2.6.2011)

Kvalitné Sci-Fi béčko. Vo filme figurujú až tri potvory- Gezora (tvor podobný chobotnice) Ganime (obrovský krab) Kameba( prehistorický jašter). Pre mňa kultovejší film ako Godzilla. Film som videl ako desaťročný na jednom nemeckom kanále.4* z nostalgie. 8+/10 Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=V2lsaX2nUgY(4.11.2008)

Pecka jako hrom! A vzhledem k tomu, že už jsem měl trochu upito, tak jsem se neubránil posměškům nejen vůči gumovým potvorám z vesmíru (chobotnice, krab, pro mě blíže neurčitelná přerostlá ještěrka, a lidský transmorfer), ale tentokrát i s vážnou tváří pronášeným replikám (Pomocí telepatie je schopná přečíst naše srdce!). Jediné, co mě tedy trochu zamrzelo, je, že jsem se nedočkal ultimátní bitky mezi všemi třemi monstry (však uvidíte), protože útočí trapně po jednom. I tak je to ale na pomezí čtyř a pěti hvězdiček, jednu si ale nechávám k dobru pro společnou projekci s kamarády s pořádnými zásobami alkoholu, kdy doufám, že si to užiju ještě o chlup víc. Jedna věc je ale jistá už teď, roku 1970 Japonci veškerý příděl pryže, papundeklu a malovaných tapet zcela jistě vyčerpali. 85%(15.5.2011)

• fragre

Jo, tenhle film jsem měl vidět v tom roce 1970, to bych byl z něho auf. Nyní jen blbůstka pro zasmání. Příšerná animace (zlatá Cesta do pravěku). Zde je při celkových záběrech hýbajících se potvor vidět, že v kostýmech je člověk. Navíc ta nejzábavnější potvora (po souši pochodující obří oliheň či chobotnice) bídně zhyne nedlouho po půlce filmu. Připomnělo mi to dávno viděné podobné šlaky s Gappou, Godzillou etc. Takže z nostalgie to nehodím do odpadu.(28.5.2011)

Pecka jak blázen. Krásný kulisy. Vtipný monstra a zěměkouli zachrání delfíni a netopíři a konec konců i pan Obata kterej skočí do hořící lávy. To je frajer aspoň. Skoro jak v terminátorovi.(6.6.2011)

• djbarrel

Hustý, půlku filmu chodí po ostrově chlap v kostýmu olihně a likviduje vesnici. Když pak bídně zhyne v plamenech, objeví se na scéně další gumová potvora - tentokrát krab. I on bídně zhyne v plamenech poté co na něj domorodci střílejí z čehosi a házejí na něj prskavky. Takže i tady zabere až oheň. Pak se zjeví další dvě trapácký gumárny a maník pod vlivem ufounů chce upálit netopýry, páč ty je můžou zlikvidovat. A taky že nakonec jo. Ufff, přehrávající japonci apelující na svobodu ducha, gumový kostýmy s blikajícíma očkama, trapácký dialogy a naprostý nesmysly, jsou zralý na Odpad! Nicméně jsem se u filmu párkrát zasmál - hlavně když oliheň cupitala po chapadlech na pláži, a hlavně jsem film zvládl bez použití rychloposunu, proto dám vyšší hodnocení. 35 %(29.5.2011)