Columbo: Vražda jako autoportrét (TV film)

Columbo: Murder, a Self Portrait

Columbo: Vražda ako autoportrét

Krimi / Drama / Mysteriózní

USA, 1989, 86 min

James Frawley

Columbo se nyní setkává s malířem, který žije se třemi ženami v jednom domě a vůbec je takový až dost free. Je samozřejmě hlavním podezřelým a než mu Columbo nasadí klepeta (pozn. tohle snad neudělal Columbo vlastnoručně v žádném díle), možná stihne slavný malíř nakreslit poručíkovi jeho portrét.(16.7.2003)

Jeden z těch slabších Columbů. Záporák je nemastný neslaný a poručík nad ním má viditelnou převahu. Vidiny v podobě flashbacků příběh spíše rušily než doplňovaly. Novinka je pouze ta, že malíř (vrah) stihne před odhalením namalovat poručíka Columba. 60%.(7.8.2006)

HUDBA: Patrick Williams(25.9.2009)

Průměrný, nijak extra zajímavý díl. Barsini byl sice bohém, který si dokázal užívat tři ženy najednou, ale na konci se ani moc nezlobil, když ho Columbo zatkl. Tři hvězdy hlavně za poručíkův portrét, který stál za to.(25.11.2009)

Podle mého je tato epizoda výborná! Netradiční začátek s Columbem a jeho psem se mi sice nelíbil, ovšem následná vražda, vyšetřování, malování obrazů a hlavně ta záhada kolem staré vraždy s mysteriózní atmosférou mě uchvátila natolik, abych dal krásné 4*.(26.4.2012)

Vražedný bohém.(16.2.2010)

Skvělý díl Columba. Vynikající námět, brilantní scénář a nepostradatelné Columboy vtipy....v kombinace s jako vždy výborným Falkovým výkonem je z toho přímo ukázková epizoda...(23.11.2009)

Už na vás paní nemám žádné otázky.......ale...(15.6.2011)

Lehce nadprůměrný Columbo, u kterého bylo ale hned jasné, že s vrahem to bude mít lehké (zlomový okamžik vrahovy viny byl příliš brzy).(4.8.2010)

• 5150

Zbytečně dlouhá stopáž a nic moc pointa. Prostě jen další z nevýrazných dílů konce 80. let..))(7.4.2006)

Scenár a pointa sú slabšie, ale páčilo sa mi, ako to bolo natočené. Zobrazenie snov zavraždenej šikovne ozvláštňuje zakomponovanie poručíka ako zadumaného sediaceho modela maliarovi-vrahovi. A áno, mám rád všetky scény, kde je Columbo so svojim psom, a v tomto diely ich je naozaj dosť, spolu s mojou najobľúbenejšou, kedy Columbo pomáha Psovi, aby sa mohol pozrieť na oceán, pretože "miluje oceán." :)(3.7.2011)

Nene, když má chlap v baráku víc ženských, nedělá to dobrotu. Buď se sčuchnou a zabijou ho, nebo se stane něco jiného, jako zde. Bohužel, z tohoto dílu stačí shlédnout poslední půlhodinu a bohatě to stačí a konec je navíc jakýsi neslaný, nemastný...(11.8.2006)

Průměrný díl. Více než pátrání byla v tomto díle vidět exhibice "zvláštního" chování pachatele. Pátrání tam bylo opravdu jen poskrovnu, což se mi na Columbovi nejvíce líbí a tady mi to strašně chybělo. Je tady pár humorných scén, ale taky pomálu a už byly i lepší. Celkově prostě průměr. Howgh!(4.8.2010)

viz komentář "Columbo" (TV seriál)(14.4.2008)

• BerniX

Tento díl, spolu s dílem Není čas na umírání, je pro mě nejslabším Colombem co jsem viděl.(1.6.2009)

Netypický Columbo. Dokonce se na scéně objevil už ve druhé minutě! Columbo meets E.A.Poe?(23.5.2009)

Nevím, čím to je, ale tohle je asi můj nejoblíbenější Columbo. Velmi dobrý záporák, navíc tu nechybí ani Columbův pes ani jeho žena (skutečná) a hlavně se mi líbí ta zvláštní atmosféra celého dílu. Asi to dělá také to přehrávaní snů zavražděné. Vzpomínám se, jak jsem se při tom jako malá hrozně bála a zároveň mě to vzrušovalo, prostě takový tajemný, zvláště pan muž s monoklem. A pak ta hudba! V tomto dílu se obzvlášť povedla! A i Columbův portrét se mimochodem moc povedl. :)(3.6.2012)

Parádní epizoda, po dlouhé době fakt paráda. Možná že to je způsobený tim, jak odlehčeně je to zahrané. Je tu hromada humoru, hlavní podezřelý má svérázný styl snad ve všem, co dělá a jak žije. Mě se tohle skutečně líbilo MOC. A ten začátek...fakt pecka. Miluju basety, jednoho má moje nejlepší kamarádka, basetici Adélku, a je to princezna! No a Columbova věta na výstavě psů..."Je to pes, tak mu říkáme Pes". :-) No neni to mazec?(7.6.2009)

Miluji umělce, zbožňuji bohémy. Max Barsini se chová, jako by mu patřil celý svět, je tak panovačný, arogantní, do sebe zahleděný a ve všech ohledech nesnesitelný, až ho musíte obdivovat - tedy pokud s ním zrovna nesdílíte jednu místnost. Divím se, že poručík Columbo nevyšetřoval jeho vraždu. :-) Díky hudbě, zápletce a osobitosti hlavního záporáka můj druhý nejoblíbenější díl tohoto seriálu.(20.2.2011)

Velmi dobrý díl, velmi dobrý záporák. Proč vraždil se dovídáme až při závěrečném odhalení.(19.3.2011)