Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Není čas na umírání (S10E05)

(epizoda)
  • USA No Time to Die (více)

Obsahy(1)

Poručík Columbo je hostem na svatbě svého synovce Andyho Parmy, který je také u policie. Bere si dceru bohatého podnikatele Melissu Hayesovou. Novomanželé před půlnocí odejdou do svého hotelového pokoje, avšak zatímco Andy je v koupelně, Melissa záhadně zmizí. Rychle vyjde najevo, že nejde o svatební tradici s unesením nevěsty, nýbrž o skutečný únos. Zalarmovaní policisté marně čekají na telefonát s žádostí o výkupné. Z toho lze usoudit jen jediné: Melissy se zmocnil psychicky vyšinutý maniak. A tak začíná horečnaté pátrání: výslechy možných svědků, zkoumání čerstvě vyvolaných svatebních fotografií… (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec mě nepřekvapuje relativně nízké hodnocení této epizody. Ani na mě tato epizoda bohužel nezanechala příliš pozitivní dojem, protože jsem tam postrádal takřka všechno, na co jsme u příběhů s por. Columbem zvyklí. Navíc se to tak nějak celé vleklo, nemělo to vůbec žádný spád, postrádal jsem tam i nějaké vtipné situace, které jsou součástí v podstatě každého dílu, a překvapil mě i to, že tentokrát por. Columbo dostal poměrně malý prostor, což bylo určitě na škodu. Rozhodně jedna z těch slabších epizod. ()

anais 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netypický Columbo! Tento díl nezačíná vraždou, nýbrž svatbou Columbova synovce. Snoubenka je chvíli na to unesena, a strýček ji musí najít. Těžko se to hodnotí, jelikož podobných dílů není mnoho (netuším jestli jsou i jiné podobně „jiné“), takže díl, který narušuje zaběhlé vyprávěcí schéma předchozích dílů, působí velmi osvěžujícím dojmem. Na hodnocení bychom se měli zeptat někoho, kdo před tím žádný jiný díl neviděl! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vy chcete Albertovu adresu, abyste mu mohl poslat vánoční pohled?" Tak práskač Tubby se mi líbil nejvíc. Za 100 babek zjistí adresu a ani přitom neopustí saunu. Prostě třída. Jenže co je to za Columba, když chybí mrtvola i spolupracující vrah a přebývá kolt v poručíkově ruce? Je prostě jiný, ale zábavný, protože odškrtávání svatebčanů mě bavilo a identifikace dodávky hlídačem byla rovněž skvělá. Takže jediným záporem pro mne zůstává to jelito se skalpelem v ruce, které si rozhodně zasloužilo rozmazat rtěnku po ksichtíku. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozná škoda... že více dílů nebylo jako tenhle. Columbo se tady musí skutečně namáhat a projít velké množství podezřelých, než dojde na toho správného, což mi sedí daleko víc, než když hned od začátku ví kdo a jak. Spolu s tím zmizely i ty jeho otravné manýry a nepřímá arogance ("ne, já už vím, jak to bylo a naprosto nic mě nedonutí byť jen na vteřinu uvážit, že existuje i jiná možnost" - tenhle dojem z něj mám skoro pořád a dost mě tím vytáčí). Jen ta linie s osvobozováním Melissy poněkud drhla (použij tu židli, zatraceně!), důkaz s fotkou je předzvěst budoucích čachrů s fotkami v moderních kriminálkách (tohle se vlastně objevilo už ve starých dílech), ale jinak dobrý. Záporák byl slušný cvok a Daniel Davis byl pěkná vedlejší postavička. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boli 2 časti Columba, ktoré sa natočili podľa McBaina. Jedna vyšla, druhá nie. Toto bola tá druhá. Nebolo to zle natočené, ale únos ako časť Columba, napätie a strach, či sa Columbo všetko vyšetrí naozaj načas, aby zachránil manželku svojho synovca, či kto to je, to trochu kazilo. Nebolo to proste ono. A ešte k tomu ten úlisný úchyl. No, nebolo to zlé, ale je to podľa mňa jedna z najslabších častí Columba. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Jedna z mála epizod, kde u sebe Columbo nosí zbraň. (ČSFD)

Reklama

Reklama