Reklama

Reklama

Columbo - Série 2 (1972) (série)


Rekviem pro padající hvězdu (S02E05)

(epizoda)
  • Česko Requiem za padající hvězdu (více)

Obsahy(1)

Uvadající filmová hvězda Nora Chandlerová zjistí, že její sekretářka Jean Davisová se chce provdat za bulvárního novináře Jerryho Parkse. Herečku to zděsí, neboť Parks ví o jistých neblahých skutečnostech z minulosti, kvůli kterým Noru vydírá. Žena proto nastraží na Jerryho výbušninu v jeho autě. Jenže místo novináře po výbuchu zemře právě nevinná Jean. Nora má od té doby co dělat se dvěma podezřívavými muži – s Jerrym a s odrbaným losangelským detektivem Columbem... (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve snímku má cameo legendární módní návrhařka ověnčená Oskary Edith Headová celoživotní přítelkyně Anny Baxterové a potěší i účast Kevina McCarthyho. Těžký případ ve kterém musí poručík zariskovat, aby došel k usvědčení a je zde nezvyklý závěr, kdy vypluje na povrch další postarší vražda vezmeme-li v potaz reálnost případu a podobnost v životopise A. Baxterové..... ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíš lehce podprůměrný díl, kde se Columbo neprokousává k pravdě desítkami otravných otázek a tuctem zábavně jiskřivých dialogů, ale spíš vytáhne řešení z klobouku jako kouzelník. Nepříliš logická je i vražda a motivace vraha. A tak jediné co tentokrát pobaví, jsou Columbovy telefonáty manželce, když se chce pochlubit odkud volá. ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom dobra cast, ale pri zaverecnych titulkach som si hovoril, ze mi tam cosi chybalo. Vadila mi asi vrahyna, ktora vo vysledku bola fakt riadne cislo. Celkovo casti, v ktorych ide po zene su zbytocne galantne, chcelo by to menej respektu a ist po nich ako po udenom. V tomto pripade sa mi od zaciatku nepacili jej reakcie, velmi prehravala, hranicilo to s afektom. Pri niektorych scenach som az nosom krcil. Pobavila scena s kravatou. 3* ako bic. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Hele, poručíku, nechtěl byste si koupit nový auto?“ Když má Columbo za protivníka ženskou, není to ono. Jak je přirozeně galantní, tak svou sokyni tak nedusí a netrápí, a na to se já právě vždycky nejvíc těším. K tomu se v tomto díle motá jeden nezajímavý bulvární pisálek a jinak nic. Vyšetřování není nic moc, závěr jakbysmet, a tak tento díl u mě patří k těm horším. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně poznáváme Columbovu životní lásku. Není to bohužel jeho manželka, ale právě vražedkyně Nora Chandlerová. Snad teď neprozradím děj, ale polovinu dílu si myslíme, že mrtvá přišla o život omylem, nakonec zjišťujeme, že to si také máme jen myslet, protože ve skutečnosti to byl úmysl a vražedkyně zabila tu, kterou chtěla. Což je trochu netypické. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Ve snímku má cameo roli legendární a Oscary ověnčená módní návrhařka Edith Head, celoživotní přítelkyně protagonistky Anny Baxter. (Epistemolog)

Reklama

Reklama