Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel velkého hřebčína Graham McVeigh má dlouhodobé problémy se svým bratrem Teddym, vlastníkem polovičního podílu jejich farmy. Teddy se totiž v hazardu zadlužil italskému gangsterovi Brunovi Romanovi. Graham tedy navštíví Brunův bar, způsobí tam rozruch s pomocí dvou přinesených myší a v nestřežené chvíli zavolá Teddymu z Romanovy kanceláře. Později v noci bratra na odlehlém místě zastřelí. Další den „v sebeobraně“ zabije i Bruna Romana. Poručík Columbo má podle jeho plánu uvěřit, že Romano volal Teddymu, pak že ho kvůli nesplacenému dluhu popravil a nakonec přišel vymáhat peníze na Grahamovi. Jenže Columbo opět najde pár nesrovnalostí… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Dvě myši na dámách.“ Zprvu mi přišel tento případ velmi zajímavý a netradiční. Bohužel při vyšetřování nedostává tentokrát poručík mnoho prostoru na úkor mafiánské rodiny a vraha, což mi vadilo. Závěrečné odhalení vraha je sice velmi promyšleně nastrojeno, ale mě to přišlo až moc teatrální a přehnané, a hlavně zde chybí ona Columbovská finta, kdy se vrah přizná bezděky sám. V porovnání s jinými díly je tento rozhodně podprůměrný. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jeden zo slabších dielov... R.Steiger ako godfather je slabý, a spolupráca s mafiou pri usvedčení vraha je pod poručíkovu úroveň. Nehovorím, že aj mafia môže mať svoj zmysel pre spravodlivosť, ale to by nemalo byť pre policajta ako "barlička" pri nedostatku dôkazov ... niečo podobné sme už videli v časti "Případ diplomatické imunity" ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zde sice několik vyloženě úsměvných scén, jako ta s chytáním myši na záchodech či naivně snadná vražda Bruna Romana, ale jinak je to Columbovka, jak ze sedmdesátek. Hned dvojnásobný vrah (George Wendt) je bohatý a arogantní hulvát, který si vaše sympatie určitě ničím nezíská a i když má relativně chytrý plán, pro poručíka a jeho italské spojence, bude nakonec celkem snadným soustem. Závěr, kde Columbo spolupracuje s mafií, je skvělý a Peter Falk s Rodem Steigerem (plus kmotrovská hudba) táhnou tuhle epizodu z prostředí sázek a dostihů, na solidní čtyři hvězdičky. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Padouch tohoto dílu si myslel, že to prostě dá. Stačí jen zabít nepohodlného bratra, jeho vraždu hodit na mafiánského bosse a toho pak odklidit taky. Co mu ale příroda dopřála na těle, zjevně ubrala na duchu. Dostat se do sporu s mafií totiž opravdu nebyl dobrý nápad. Rod Steiger v roli pomstychtivého mafiánského šéfa byl opravdu skvělý: „Když nepodepíšete, dám vás zabít. Nic osobního, jen obchod...“ O Columbovi jsme se dozvěděli, že se naučil kouřit už ve dvanácti, a za vše může jeho bratr. A taky to, že ač se dokáže spojit s mafií kvůli naplnění zákona, „hodnému padouchovi“ ruku nepodá. Závěrečná scéna, kdy vrah udělá cokoli, jen aby se dostal ze spárů mafie, je fakt super. 4 hvězdičky - 80%. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo trpí podivnou zapomnětlivostí. V mnoha dílech plynně konverzoval italsky, najednou to neumí. Ale to není jediný přešlap tohoto dílu... Celkově rozhodně podprůměrný díl. Maličkosti podivné a nedotažené. Třeba ta plastová myš. Taky jsem pořád čekal, kdy Columbo vytáhne trumf v podobě té druhé pistole. Nevytáhl... Namísto logické dedukce hrubý nátlak skoro jako v nějakém akčním béčku... 65% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • V tomto díle, když na Columba (Petr Falk) promluví Vincenzo Fortelli italsky, prohlásí Colombo, že je v italštině špatný. Přitom v díle Columbo: Smrt bere Jackpot z roku 1991 mluví Columbo na pohřbu italsky naprosto plynně. (Wishkah)
  • Jediná epizoda, ve které můžeme vidět Columba (Peter Falk) kouřit cigaretu. (Pepinec)

Reklama

Reklama