Reklama

Reklama

Columbo - Série 7 (1977) (série)


Zkus mě chytit (S07E01)

(epizoda)
  • Česko Posmrtné svědectví (více)

Obsahy(1)

Známá autorka detektivních románů Abigail Mitchellová se stále nedokázala smířit s nešťastnou smrtí své milované neteře, která se utopila před čtyřmi měsíci. Abigail z toho viní jejího manžela Edmunda Galvina. Právě jeho si jednoho dne pozve do domu kvůli své poslední vůli a v nestřežené chvíli jej zamkne do trezorové místnosti. Poté odjede a nechá nešťastného muže v hermeticky uzavřeném prostoru zemřít. Detektiv poručík Columbo rychle pochopí, že nešlo o náhodu. V usvědčení pachatele mu však tentokrát bude muset pomoci vzkaz přímo od zavražděného... (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie je veľa častí Columba, ktorým som dal štyri hviezdičky, ale v tomto prípade nemám pocit nadhodnocovania. Súboj dvoch inteligentných protivníkov sa môže zvrtnúť na maličkosti a tak sa to aj udeje. Správa zo záhrobia je efektným rozlúštením vraždy, o ktorej si páchateľka, ako to už u nich býva zvykom, myslela, že je dokonalá. A Columbo ma potešil tým, že okrem trvalého hulenia cigary dokázal existovať bez ostatných bezdomoveckých zvyklostí. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice příjemný díl, snad hlavně kvůli velice sympatické vražedkyni, které člověk prostě musí držet palce, protože dobře chápe, že není vražda jako vražda. A snad by i chtěl, aby Columbo pro tentokrát přivřel oči. Ale jak jí na konci řekl, jak ona, tak i on jsou profesionálové. Díl je zvláštní tím, že si Columbo zajezdil rolls-roycem: „Budeme porovnávat chudobu otců? V rolls-royce ne, madam...“. Spisovatelka je, na rozdíl od mnoha columbovských padouchů, velice humorná osůbka: „Vidíte ty bizarní věci u zdi? Říká se jim lyže.“. Škoda jí... V každém případě paráda, dávám za jedna: 5 hvězdiček - 100%, a přísloví navrch: „Pryč se starým, sem s novým, ať je to cokoli!“ ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomhle případě nemohu jít s hodnocením níž. Zkus mě chytit je epizoda, která mi velmi rychle ubíhala, takže jsem se ani chvilku nenudil. Poručík Columbo zde má pár opravdu zdařilých hlášek, které už zmínili jiní uživatelé. Dokonalé je tu závěrečné rozuzlení. A právě za ně přihazuji poslední hvězdičku. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abigail Mitchellová, nejlepší ve vraždách a Columbo, dokonalý profesionál, to musí byť súboj. A teda bol, až po skutočne dojemný záver. Nakoniec najdokonalejšiu myseľ predviedla obeť vraždy a obaja profesionáli vo vraždách, aj ja ako divák, sme museli uznanlivo prijať riešenie. –––– Dokonce i některé z vrahů, které jsem poznal, jsem měl rád. Někdy. Ne proto, co udělali, proto určitě ne. Ale protože byli třeba inteligentní nebo zábavní, prostě milí. ()

sima275 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl můj první viděný Columbo. Čekal jsem nějakej krvák, ale bylo to přesně naopak. Od začátku jsem si myslel, že Columbo už ví, že ta Abigail je vrah, protože se kolem ní furt motal. Ale plán vraždy byl opravdu důmyslný. Jedna z lepších detektivek které jsem kdy viděl. 75% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Ruth Gordon, která ztvárnila postavu Abigail Mitchell, byla ve svých 80. letech nejstarším hercem, který hrál vraha v seriálu Columbo. (Epistemolog)
  • Abigail Mitchell (Ruth Gordon) je jediným vrahem, který požádal Columba (Peter Falk), aby ji nezatknul. Zeptala se ho, jestli může udělat výjimku poté, co řekl, že pochopil, proč zabila oběť. Columbo zdvořile odmítl. (Epistemolog)

Reklama

Reklama