Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zubní lékař s prominentní klientelou Wesley Corman se od tchána dozví, že jeho žena Lydia se s ním chce dát rozvést. Poslední Wesleyho možností, jak zůstat v zámožné rodině, je vražda Lydiina milence. Tím je herec Adam Evans, shodou okolností Wesleyho pacient. Wesley mu při opravě zubní korunky naplní implantát smrtelnou dávkou Lydiiných prášků na nemocné srdce, přičemž zařídí, aby se jed uvolnil s časovým odstupem. Adam tak zemře večer toho dne v Lydiině náruči, domněle na infarkt. Wesley navíc nastraží několik stop, podle kterých je pachatelkou vraždy Lydia. Jediným člověkem, který si dá dohromady správné souvislosti, je vyšetřující detektiv poručík Columbo. Tomu ovšem chybí to nejdůležitější – důkaz… (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Věřte tomu nebo ne, za dvaadvacet let u policie jsem tuhle věc nikdy nemusel použít.“ Podle názvu jsem se těšil na nějakou pikantní vraždu z prostředí soutěže krásy, jenže bohužel korunka je zde míněna ta zubní. Zpočátku mi byla hodně proti srsti komplikovanost vraždy. Jsem totiž u Columba vždycky radši, když je vražda co nejvíce dokonalá, aby měl poručík těžkou práci. Tady se nakonec ukázalo, že usvědčit pachatele bude nesmírně těžké, protože důkaz neexistoval. Ale to by nebyl Columbo, kdyby obratnou fintou nezískal doznání. Záporák byl slušně slizký, odhalení typicky Columbovské a dvě malé epizodky poručíka s kávomatem a majákem mě rozesmály. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozitíva : 1.) skvelý vtip o smrti poručíkovho bratranca a patália s modrými škvrnami na oblečení. 2.) zámena identity s podomovým obchodníkom a námet na pokračovanie kultového Preletu... .3.) „ Je oveľa chytrejší ako vypadá.“ , a automat na kávu či stávkovanie(25:1). Negatívum : bohužiaľ tentoraz poručíkovi pri vyšetrovaní pomohla riadna dávka náhodilosti pri zistení existencie pomocou čoho smrť nenastala okamžite. A taktiež sa nepatrí dosiahnuť priznanie na základe nepravdivých informácií. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Provedení vraždy bylo poměrně důmyslné a chytře vymyšlené (trochu mi to připomenulo starý díl "Zločinný steh" s Leonardem Nimoyem, kde se místo kapsle měly rozpustit nitě). Vrah byl tentokrát mimořádně slizký parchant. Škoda, že prostředek epizody je takový nijaký. Ani dobrý, ani špatný, ani zajímavý, ani nudný. Prostě "nijaký" je to správné slovo. Proti závěrečné pointě nemám námitek. Nebylo to poprvé, kdy Columbo donutil lží vraha k přiznání, protože neměl pořádný důkaz. Pořád lepší toto odhalení, než nějaká drobnost, která se dá snadno zpochybnit...Mimochodem, taková zajímavost k nováckému dabingu - Columba v této epizodě dabuje Petr Haničinec (jeden z mála novějších dílů, kde tomu tak je) a vrahova tchána dabuje Dalimil Klapka (druhý Columbův dabér). Je tedy úsměvné, když v několika scénách sledujeme takový rozhovor "Columba s Columbem". ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní díl. Stylový a prohnaný padouch, kterému jde o vše, a tak pocítí potřebu někoho zabít. A povede se mu to téměř na sto procent. Těch několik posledních desetin procenta ale vyplní poručík Columbo jedinou kapkou bělidla. Opravdu jeden z nejlepších dílů! Čeho je fakt škoda, to je český dabing. Petr Haničinec je dobrý herec, ale k postavě Columba se nehodí, jak jsem již někde konstatoval. Nejvíc udivující ovšem je to, že v tomto dílu dabuje Dalimil Klapka, pro kterého je postava Columba jak udělaná, úplně jinou postavu! Tomu fakt nerozumím. Jinak ale samozřejmě super. A ten exkluzivní konec, pecka! :-) 5 hvězdiček - 100%. Věru, skvělý Columbo - „To je on, ten v tom baloňáku. Je mnohem chytřejší, než vypadá...“ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražda v pohode, vrah v pohode, scenár v pohode, poručík znova super, ale záver síce nečakaný, ale pomerne slabý. Zubár sa nechal nachytať, ako keby ani žiadnu univerzitu nevyštudoval a spoliehať sa na takéto fintičky mi v seriáli nikdy príliš nevyhovovalo. Takže hodnotenie je adekvátne. Škoda, zase to mohlo byť za päť aby záver to znova mierne pokazil. Tomu záveru už začínam na tretí krát prichádzať na chuť, ale ako vrah by som si to nechal pre istotu skontrolovať, asi by som očakával nejakú zákernú kolombovinu. ()

Zajímavosti (4)

  • Steven Bochco původně psal tento scénář v roce 1973 pro třetí sérii, ale nebyl zrealizován, protože Peter Falk měl pocit, že darebák není dostatečně zajímavý. (Epistemolog)
  • Keď sa Columbo prvýkrát stretne s vrahom, povie mu, že ho bolí zub na ľavej strane. Neskôr, keď je Columbo u zubára, ten mu robí zub na pravej strane. (pedrito28)

Reklama

Reklama