Reklama

Reklama

Godzilla, Minilla, Gabara: Oru kaidžú daišingeki

  • Japonsko ゴジラ・ミニラ・ガバラ オール怪獣大進撃 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dítě s klíčem žijící v průmyslovém městě Kawasaki čelí své osamělosti prostřednictvím svých únikových snů o ostrově monster a přátelství s Minillou. (JiriLan)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Lima 

všechny recenze uživatele

11) GODZILLA´S REVENGE (1969)___ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974___Nejinfantilnější díl a degradace godzillovské ságy. Celým filmem provází postava malého chlapce, který se ve svých snech dostává na Monster Island, kde přebývá Godzilla a s ní všechna monstra, která s ní měla co do činění v předchozích filmech. Chlapcovým průvodcem po ostrově je godzillí syn jménem Minira. Tohle stvoření je těžké k něčemu připodobnit, vypadá asi jako kříženec člověka, gorily a ještěra a kdovíčeho ještě, umí mluvit, je opravdu k posrání roztomilý a už jenom pohled na něj vzbuzuje salvy smíchu. Společně s chlapcem sleduje za vášnivého povzbuzování svýho tátu (Godzilla je prý pohlaví mužského), jak bojuje s ostatními monstry, sem tam se do boje připlete a nechá se od táty učit, jak šlehat charakteristický modrý plamen. Chlapec se pak v reálu, mimo své godzillí sny, inspiruje Minirovou odvahou, vzpomene si na jeho slova "Godzilla říká, že máme bojovat a nemáme být zbabělci!", přemůže dva zloděje, kteří se ukryli u jeho baráku a zmlátí kluka, který se mu posmíval :o))___Infantilní scénář je jak z dílny dramaturgů pořadů s Dádou Patrasovou, evidentně je cílený na nejmladší publikum a i se skrytým výchovným poselstvím - "Musíte být stateční a umět se bránit, podívejte, Godzilla se taky nebojí!" a celé je to duchaplné asi jako Pokémoni. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je mrtvý už po titulcích. Naštěstí to došlo i tvůrcům, kteří tu agónii alespoň nenatáhli přes sedmdesát minut. Asi už chtěli domů. Nedivím se. Nejdivnější na tom je, že nejde o dílo filmařů, kteří původního Godzillu nepochopili, že za tím stojí pořád ten samý Honda, tudíž to podbízení a odklon k rodinné zábavě nemůže být jen tak smetený ze stolu. ()

Reklama

Max-Wesslo 

všechny recenze uživatele

Godzilla´s Revenge je mnohými fanoušky této kultovní série považován za vůbec ten nejhorší film. A přestože jsem viděl zatím jen jeden, musím konstatovat, že je to minimálně horký kandidát na tento post. Ichiro je mladý školou povinný kluk, jehož rodiče tvrdě pracují a nemůžou se mu věnovat tak, jak by si sám přál. A tak sní velice živé sny o ostrově Monster Island a příšerách tento ostrov obývajících. Ve svých snech se zkamarádí s Minyou, synem samotné velké Godzilly (který mu mimochodem "zachrání" život). V rámci Ichirových snů uvidíme několik soubojů, které podle mě vypadají ještě o něco lépe než v prvním mnou viděným filmem s dílny Hondy (Kaijű sôshingeki). Ovšem to je snad jediné pozitivum tohoto snímku. Samotný Minya vypadá opravdu trapně, dokonce ani nevyluzuje ty roztomilé "godzillí" zvuky, ale mluví lidskou řečí. A celým filmem se navíc prolíná podle mě dost zbytečný příběh o dvou lupičích, schovávajících se na útěku z banky, se kterými se Ichiro utká, posilněn radami malé godzillky. Je mi jasné, že tenhle film byl určen pro malé děti, ale i tak to nemá na více než jednu hvězdičku. Mimochodem viděl jsem to s anglickým dabingem, který byl naprosto otřesný, takže radím sehnat si to raději v japonském originále s anglickými titulky. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle fakt ne. Říkám si u takovýchto zásadních šlápnutí vedle, jestli aspoň tušili, že to bude paskvil. Příznaky, že Hondu už Godzilla nebavila, byly v několika předcházejících "dílech". O prostou stařeckou senilitu nešlo, protože mezitím točil solidní praštěné scifárny, jako u nás Vorlíček s Macourkem. Poprvé si to u mě zásadně rozlil předminule, s uvedením Godzillího potomka na scénu, a brnkáním na dětskou notu. Ale ne takovou, jak umí třeba Miyazaki, který dítě bere za malého inteligentního tvora... ale takovou křečovitou, jako v té době uměly být třeba sovětské pionýrské filmy... malí vymydlení spratci s pravítkem zaraženým víte kam, které vidíte a chcete nikdy nemít potomky... a kteří jsou donucení být "roztomilí" oním stylem a přístupem, jak laktačním syndromem postižené matky na děti šišlají a mluví o nich jako o ňuňu prdelkách, co mají s manžou (jako ne s číňanem, ale manželem). Ale tohle téma nechme, je ho ve filmu až dost – skutečně, vsadil kromě odpudivého dětského hlavního hrdiny na jeho odpudivého parťáka Miniru (malého Godzillího smrada, co se chová stejně). A výsledkem, no to byste neřekli, je odpudivý film, asi tak o hodinu delší, než by bylo záhodno. Navíc značná část záběrů s monstry (hodně přes půlku) je znovu použitá ze starších filmů. Mohlo se tohle někomu upřímně líbit? No i když, kdyby mi bylo pět až sedm, tak asi hodně... ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Zatímco Fukuda Godzillu znásilnil opakovanými záběry, hloupostí a infantilitou, tohle je vyloženě kudla do zad od jejího tvůrce. Těžko říct, zda mě více vytočil tenhle díl, nebo Godzilla vs. Megalon, ale celkově se dá říct, že ten Fukudův, protože tenhle film je takový omyl, že ho skoro jako Godzillu ani nepočítám. Spíš jako jakýsi spin-off pro děti. Těžko lze vůbec něco hodnotit. Děj kolem chlapce mě vzhledem k tomu, že se koukám na Godzillu vůbec nezajímal, je tu pár záběrů z minulých dílů, které jsou použity rozhodně lépe, než jak to dělal Fukuda, ale co je nejhorší, byly kostýmy. Kostým Gabary je neskutečně špatný a levný, že je to i na Godzillí film dost silná káva. A ty otvory na krku pro oči? Co to mělo být?! Vždyť tohle byl oblek z Power Rangers a nikoliv z japonského "velkofilmu"! Naprostým fiaskem je potom působení Minilly. K tomu už bylo řečeno celkem dost. Piští, mluví, mění velikost atd. Víc k tomu nelze dodat. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama