Reklama

Reklama

Godzilla, Minilla, Gabara: Oru kaidžú daišingeki

  • Japonsko ゴジラ・ミニラ・ガバラ オール怪獣大進撃 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dítě s klíčem žijící v průmyslovém městě Kawasaki čelí své osamělosti prostřednictvím svých únikových snů o ostrově monster a přátelství s Minillou. (JiriLan)

Recenze (19)

Lima 

všechny recenze uživatele

11) GODZILLA´S REVENGE (1969)___ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974___Nejinfantilnější díl a degradace godzillovské ságy. Celým filmem provází postava malého chlapce, který se ve svých snech dostává na Monster Island, kde přebývá Godzilla a s ní všechna monstra, která s ní měla co do činění v předchozích filmech. Chlapcovým průvodcem po ostrově je godzillí syn jménem Minira. Tohle stvoření je těžké k něčemu připodobnit, vypadá asi jako kříženec člověka, gorily a ještěra a kdovíčeho ještě, umí mluvit, je opravdu k posrání roztomilý a už jenom pohled na něj vzbuzuje salvy smíchu. Společně s chlapcem sleduje za vášnivého povzbuzování svýho tátu (Godzilla je prý pohlaví mužského), jak bojuje s ostatními monstry, sem tam se do boje připlete a nechá se od táty učit, jak šlehat charakteristický modrý plamen. Chlapec se pak v reálu, mimo své godzillí sny, inspiruje Minirovou odvahou, vzpomene si na jeho slova "Godzilla říká, že máme bojovat a nemáme být zbabělci!", přemůže dva zloděje, kteří se ukryli u jeho baráku a zmlátí kluka, který se mu posmíval :o))___Infantilní scénář je jak z dílny dramaturgů pořadů s Dádou Patrasovou, evidentně je cílený na nejmladší publikum a i se skrytým výchovným poselstvím - "Musíte být stateční a umět se bránit, podívejte, Godzilla se taky nebojí!" a celé je to duchaplné asi jako Pokémoni. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je mrtvý už po titulcích. Naštěstí to došlo i tvůrcům, kteří tu agónii alespoň nenatáhli přes sedmdesát minut. Asi už chtěli domů. Nedivím se. Nejdivnější na tom je, že nejde o dílo filmařů, kteří původního Godzillu nepochopili, že za tím stojí pořád ten samý Honda, tudíž to podbízení a odklon k rodinné zábavě nemůže být jen tak smetený ze stolu. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle fakt ne. Říkám si u takovýchto zásadních šlápnutí vedle, jestli aspoň tušili, že to bude paskvil. Příznaky, že Hondu už Godzilla nebavila, byly v několika předcházejících "dílech". O prostou stařeckou senilitu nešlo, protože mezitím točil solidní praštěné scifárny, jako u nás Vorlíček s Macourkem. Poprvé si to u mě zásadně rozlil předminule, s uvedením Godzillího potomka na scénu, a brnkáním na dětskou notu. Ale ne takovou, jak umí třeba Miyazaki, který dítě bere za malého inteligentního tvora... ale takovou křečovitou, jako v té době uměly být třeba sovětské pionýrské filmy... malí vymydlení spratci s pravítkem zaraženým víte kam, které vidíte a chcete nikdy nemít potomky... a kteří jsou donucení být "roztomilí" oním stylem a přístupem, jak laktačním syndromem postižené matky na děti šišlají a mluví o nich jako o ňuňu prdelkách, co mají s manžou (jako ne s číňanem, ale manželem). Ale tohle téma nechme, je ho ve filmu až dost – skutečně, vsadil kromě odpudivého dětského hlavního hrdiny na jeho odpudivého parťáka Miniru (malého Godzillího smrada, co se chová stejně). A výsledkem, no to byste neřekli, je odpudivý film, asi tak o hodinu delší, než by bylo záhodno. Navíc značná část záběrů s monstry (hodně přes půlku) je znovu použitá ze starších filmů. Mohlo se tohle někomu upřímně líbit? No i když, kdyby mi bylo pět až sedm, tak asi hodně... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ježiši Kriste na nebesiach, čo to bolo? Nielenže je to neskutočne detinské, príbeh je otrasný a s Godzillou to má asi toľko spoločné ako nejaké céčkové fan fiction od desaťročného chlapca, no navyše to recykluje celé scény z predošlých filmov! Jediné, čo tento paškvil uchránilo od odpadu je to, že má len niečo cez hodinu. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jakožto nevelký znalec japonských monster filmů jsem na tomto infantilním díle ocenil jedině představení jednotlivých tu slavných, tu méně slavných monster. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Zatímco Fukuda Godzillu znásilnil opakovanými záběry, hloupostí a infantilitou, tohle je vyloženě kudla do zad od jejího tvůrce. Těžko říct, zda mě více vytočil tenhle díl, nebo Godzilla vs. Megalon, ale celkově se dá říct, že ten Fukudův, protože tenhle film je takový omyl, že ho skoro jako Godzillu ani nepočítám. Spíš jako jakýsi spin-off pro děti. Těžko lze vůbec něco hodnotit. Děj kolem chlapce mě vzhledem k tomu, že se koukám na Godzillu vůbec nezajímal, je tu pár záběrů z minulých dílů, které jsou použity rozhodně lépe, než jak to dělal Fukuda, ale co je nejhorší, byly kostýmy. Kostým Gabary je neskutečně špatný a levný, že je to i na Godzillí film dost silná káva. A ty otvory na krku pro oči? Co to mělo být?! Vždyť tohle byl oblek z Power Rangers a nikoliv z japonského "velkofilmu"! Naprostým fiaskem je potom působení Minilly. K tomu už bylo řečeno celkem dost. Piští, mluví, mění velikost atd. Víc k tomu nelze dodat. ()

Max-Wesslo 

všechny recenze uživatele

Godzilla´s Revenge je mnohými fanoušky této kultovní série považován za vůbec ten nejhorší film. A přestože jsem viděl zatím jen jeden, musím konstatovat, že je to minimálně horký kandidát na tento post. Ichiro je mladý školou povinný kluk, jehož rodiče tvrdě pracují a nemůžou se mu věnovat tak, jak by si sám přál. A tak sní velice živé sny o ostrově Monster Island a příšerách tento ostrov obývajících. Ve svých snech se zkamarádí s Minyou, synem samotné velké Godzilly (který mu mimochodem "zachrání" život). V rámci Ichirových snů uvidíme několik soubojů, které podle mě vypadají ještě o něco lépe než v prvním mnou viděným filmem s dílny Hondy (Kaijű sôshingeki). Ovšem to je snad jediné pozitivum tohoto snímku. Samotný Minya vypadá opravdu trapně, dokonce ani nevyluzuje ty roztomilé "godzillí" zvuky, ale mluví lidskou řečí. A celým filmem se navíc prolíná podle mě dost zbytečný příběh o dvou lupičích, schovávajících se na útěku z banky, se kterými se Ichiro utká, posilněn radami malé godzillky. Je mi jasné, že tenhle film byl určen pro malé děti, ale i tak to nemá na více než jednu hvězdičku. Mimochodem viděl jsem to s anglickým dabingem, který byl naprosto otřesný, takže radím sehnat si to raději v japonském originále s anglickými titulky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Desátý díl se stal opravdovou „noční můrou“ pro většinu fanoušků této série. Mnozí jej označují za nejhorší díl vůbec a já s nimi musím souhlasit. Tedy alespoň z těch, co jsem měl zatím možnost vidět. Pokud tedy nepočítám americko-japonskou předělávku původní Gojiry- Godzilla, King of the Monsters! (1956) , kterou ovšem nezahrnuji jako další díl této série. Honda se tentokrát snížil k tomu, že z toho udělal opravdu už jen podívanou pro malé děti, takový dobrodružný snímek s malým hrdinou, kterou „okořenil“ záběry z minulých dílů (souboje Gojiry). Za jediné pozitivum vidím to, že se na scéně objevila Gabara, která si to několikrát rozdala nejen s Gojirou, ale i Minillou (která tentokrát i mluví – jak trapné!!!). Představit malého Ichira mi byl krajně nesympatický, takže jsem si celou dobu tajně přál, ať ho něco konečně sežere, nebo mu ti dva bankovní lupiči zlomí vaz. To by ovšem asi malé fagany moc nebavilo.30% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Áno je to infantilné a keď som to sledoval, aj ja som bol ešte len decko. Ale ostalo to vo mne tak zakorenené, že proste menej ako 5* nemôžem dať. Snímky spoločnosti Toho ma sprevádzali takmer celý školou povinný život. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No-tohle jsem dloouho odkládal protože zvěsti co se o (ne)kvalitě toho filmu šuškají jsou strašidelné..A ehmmm-co na to říct..? Všechno je to víceméně pravda. Infantilita a nevkus je ještě o level dál než fukudovy blázniviny a člověk vůbec nechápe jak něco takového může mít na svědomí sám mistr Honda. Naštěstí je zde jistá útěcha v tom, že celá ta godzziloidní dějová linka se vlastně odehrává v představách malého kluka, takže to nelze brát jako relevantní a jakkoliv určující součást godziilovské série. Navíc, ta v reálu se odehrávající linka má jisté náznaky dobré filmařiny a co já vím-třeba ta nosná myšlenka filmu je pro děcka přínosná a poučná.... Určitě nejhorší film ve kterém se Godzilla ukázala, ale i tak bych to úplně nezatracoval. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Gojira-Minira-Gabara: Oru kaijû daishingeki“ je skutečně rodinný film, kde jsou příšery použity spíš okrajově a z celkové stopáže zabírají minimum času. Ani ty svobody nejsou nějak zdlouhavé a je jich minimum. Ale tak to je jednoduše dáno tím, že tohle má oproti ostatním kaiju filmům jinou strukturu a monstra jsou jen doplňkem, pozadím pro to, aby v sobě jeden malý chlapec našel dost síly a postavil se svým vlastním příšerám. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

I mistr se někdy utne. Tragická snaha o výchovnou lekci v podání mluvící (ugh...) Minilly. Snaha cílit na dětské publikum je pochopitelná, ale tohle se dětem prostě v žádném případě líbit nemohlo. Veškeré monster prvky se odehrávají pouze ve snech/fantazii hlavního hrdiny. Jinými slovy Godzilla v tomto filmu není ani "skutečná". Vidět tento paskvil jako malý kluk, tak by mi pan Honda skutečně radost neudělal. Málo miniatur, málo speciálních efektů a monster souboje (kvůli scénáři) bez špetky napětí. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ppredchádzajúci Godzillovský snímok Destroy All Monsters bol v rámci žánru a možností dosť drsný a tak sa to tvorcovia na čele so samotným Ishiro Hondom rozhodli kompenzovať touto superinfantilnou sprostosťou. Malý chlapec sa tu vo svojich predstavách prenáša na Monster Island kde ho sprevádza hovoriace(!) godzillíča Minilla. Takmer všetky súboje a monštrá ktoré tu uvidíme sú zábery vystrihnuté z predchádzajúcich filmov čo teda fakt neznášam a film to ešte viac degraduje na úplnú zbytočnosť. Jedna nová potvora tu ale predsa je, volá sa Gabara a vyzerá ako riadne gumený hyenosaurus. Zápas medzi ním a Minillou je celkom srandovný. V reálnom živote potom ten chlapec pomôže chytiť dvoch bankových zlodejov ( touto scénou sa možno inšpirovali tvorcovia filmu Sám Doma ), zmláti fagana ktorý sa do neho navážal a nakoniec ešte zatrúbi na klaksón, čo spôsobí že jeden chlapík skončí s vedrom farby na hlave. Bohovská sranda! ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Infantilní díl, který zatím vytírá dno celé téhle sérii. Filmem nás "provádí" nesympatický kluk, který si najde ve svých snech nesympatického kamaráda, syna Godzilly. Jestli vám to na papíře přijde jako srágora, tak ve skutečnosti to je srágora ještě větší. Tohle není pro dospělý ani pro děti...nevím komu to mělo být určené. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Prosím Vás, povedal v tom čase niekto Hondovi, že keď si dá počas dňa crack, že by nemal už potom nič točiť? Toto bol čistý disaster movie, ktorý totálne "sprznil" predošlé diely a posunul úroveň godzillej série na stupeň pologramotnosti. Uznajte, keď je hlavnou postavou chlapec a jeho priblblý godzilí minikamarát, ktorý mi je vrcholne nesympatický, tak to nemôže dopadnúť dobre. A ten dej mimo ostrova v štýle japonského "Sám doma", to malo byť čo, preboha? No katastrofa. Jediné plus - že som sa občas zasmial pri fight scénach, inak nič. 25 % ()

DannyBurino odpad!

všechny recenze uživatele

WHAT THE FUCK?!?! Jak může tenhle film vůbec existovat?! S Godzillou to má málo co společného, vlastně všechny scény s Godzillou a ostrovem monster byly naprosto zbytečné, bojové scény ukradeny z předchozích filmů ( kromě Minira vs Gabara ). Tenhle film mi připadal jako nějaký rodinný film nebo tak něco. Co v tomhle filmu dělá Godzilla, monstra a ostrov monster? Proč se to jmenuje Godzilla's Revenge? Proč Minira uměl mluvit? Odkdy je Godzilla samec?!?! Já myslel že ho porodil nebo tak něco, doted netuším jak to je. A na závěr, ten obal je sprostá lež a délku filmu komentovat nebudu ( radši ). Pro koho je kurva tenhle film?! Není to pro fanoušky Godzilly ani pro ty ostatní. Takže pro mě je tenhle film naprostá ztráta času oproti tomu je Son of Godzilla dobrý film. Jinak jednoduše řečeno, film stojí za prd. Jo a ten soundtrack hmmmmm, ten naprosto vystihuje celý film. ()

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

10 / ALL MONSTERS ATTACK (1969) SHOWA ERA 1954-1975. Definitívne najhorší diel z celej Showa Series a nechápem koho toto mohlo napadnúť. Skôr ma mrzí že je to od rovnakého režiséra. Väčšina scén s Godzillou sú z iných filmov a aj keď tam už je tak sa o žiadnu veľkú akciu nejedná. Vadilo mi že je to len sen malého chlapca ktorý je otravný od začiatku do konca. Postavy hrozné, dizajn "Gabary" bol na smiech pretože divnejšiu vec som zatiaľ v Kaiju Universu nevidel. Akcia úbohá a ani veľká sranda tu nie je. Minilla je zasa ten malý otravný sopliak ale už trocha sympatyckejší len stále nechápem prečo robí zvuky somára. Skoro všetko zle ale zachránili to scény z iných filmov a súboj medzi Gabarou a Godzillou ktorý bol ako tak zábavný. HODNOTENIE: 4/10 ()

Reklama

Reklama