Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

major.warren 

všechny recenze uživatele

Velmi hezká Allenovská tragikomedie. Rozhodně nejde o špatný film. Souhlasím s hodnocením 65% zde na ČSFD. Woody Allen je mistr svého oboru a velmi si ho cením. Za jeho nejlepší dílo považuji film Annie Hallová. Tím, že točí každý rok jen dokazuje, že je ještě pořád v kondici. Kolo zázraků není nádherné umělecké dílo, ale svým způsobem ten film má něco do sebe. Allen nepotřebuje točit umělecké kasovní trháky. Má rád svůj žánr a svůj styl a jako mistr romantiky točí svoje, dnes velmi netypické filmy. Scénář jako vždy zcela originální. Na první pohled velmi jednoduchá zápletka, ale vlastně jde o velmi dobře propracovaný příběh čtyř intelektuálů, ale možná by to mnohem více bavilo jako divadelní hra. Kate Winslet byla výtečná. Pro ní velmi atypická role, ale Ginny zahrála perfektně. Jim Belushi jako Humpty tomu dodal humor a dvojka Justin Timberlake a Juno Temple mě moc nezaujali. Nechápu proč Timberlake jako plavčík Mickey film celou dobu vypráví a na konci zápletku neuzavře. Vizuálně byl film velmi zajímavý. Legenda kamery Vittorio Storaro vytvořil velmi poutavý a rychlý styl kamery, u kterého někdy nestíháte sledovat snímané místo, protože je ihned pryč. Pro scény na pouti, ale skvěle pasovalo. Ta rychlost tam sedí. Kostýmy a výprava moc hezké. Bohaté a nešizené. Vybraná hudba filmu dodala atmosféru. Kolo zázraků je zajímavé komediální drama ze života s lehkou nadsázkou a myslím, že není důvod se nepodívat. Film se sice Allenovi docela vleče, ale někdo v něm rozhodně najde zalíbení. Myslím, že se to mistru romantiky Woodymu povedlo. Nejlepší scény jsou s mafiány a finální scéna. U mě hezké čtyři hvězdičky. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejbarevnější Woody všech dob, a to rozhodně není kompliment. Proč radši netočí lehké letní komedie, a pouští se do těchto dusných vztahových dramat? Kate hrozně zestárla, bylo mi jí líto, a ani jedna postava nedokázala získat sympatie. Woody sice dlouhou stopáž dlouhodobě neznává, ale tohle bylo i tak dlouhé. Ani jako retro tentokrát nic, kamera je naprosto hrozná. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Až zhlédnu stý Allenův retrofilm bude ta nostalgie trochu otravná. Nyní k tomu dodávám, že magie 50. let s ruským kolem a woodyho dixielandem do sebe nějak nezapadá. Škoda že Woody Allen netuší kdo je to Elvis, soundtrack mohl být stylový. Jinak toto hořkosladké drsné milostné drama se solidním výkonem Kate Winslet není špatný film. Jen to nebude to nejlepší co mistr natočil. Celkový výsledek je totiž silně oslaben ohranými motivy, jednorozměrnými postavami, divadelními strnulými dialogy a nevyrovnanou dynamikou vyprávění. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Woody nám v posledních letech značně senilní a jeho poslední kousky tak nejsou ničím co bych musel vidět opakovaně (v případě Cafe Society něco bych bych musel vidět vůbec).U Wonder wheel to ale kupodivu/naštěstí neplatí a i když se nezařadí po bok jeho klasických kousků,mě osobně tahle spíš divadelní hříčka bavila.Retro look je prima,dialogy jsou fajn a obsazení funguje.Nejlépe to zvládá Justin Timberlake,ale mě osobně hodně bavila i KAte Winslet.Woody už pravděpodobně nikdy nenatočí nic z čeho by šel divák do mdlob (pokud po aféře MeToo ještě vůbec něco natočí),ale pokud by tvořil alespoň podobně zábavné jednohubky,asi by mi to až tolik nevadilo...70% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Coney Island je takový skoro až kouzelný místo, který často účinkuje ve filmech, v knihách nebo třeba ve videoklipech. Tady mám ovšem pocit, že Woody Allen vsadil jenom na tu retro atmosféru, na dobovou muziku, na dobový pestrobarevný oblečení, atd... Hezky se na to kouká, ale je to vlastně dost o ničem. Pořád čekáte, kdy se děj konečně někam posune, ale ono to celou dobu jenom tak přešlapuje na místě. Až asi 20 minut před koncem se tam konečně něco stane, ale stejně to nemá ani žádnou pointu. Pěkná atmosféra a slušný herecký výkony v naprosto prázdnym filmu. Pocitově za 3 hvězdy, ale vlastně ani nevim, za co ty hvězdy dávám. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)
  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)

Reklama

Reklama