Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Einstein si konečně užívá akademického života, současně však zanedbává rodinu. Je znovu představen své sestřenici Else. (National Geographic)

Recenze (13)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vývoj příběhu zase poskočil o několik let dopředu. Albert stále přemýšlí nad teorií relativity a přestěhoval se do Prahy. Mileva dává neustále najevo, že není se svým životem spokojená. Albertovi úspěchy začínají být věhlasné a tak pomalu začíná zažívat vysněný akademický život. Také se tu vyskytuje flashforward, kdy je ukázán problém s Albertovým synem Eduardem, který je věkově na prahu dospělosti. Pátá kapitola se stále drží vědy a objevům, takže pro laiky stále krapet na této bázi složitější. Dějový vývoj se však drží svého tempa a zájmu. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pád manželství Einsteina se blíží, zatímco on sám se blíží k prokázání k pokroku skrze Astronoma. Všechno je to prodchnuto psychiatrickou léčbou Eduarda Einsteina, který se táhne od právě zmíněného rozvodu. Carl Jung byl zajímavým doplňkem a všechno se mi to líbí Pražské části též potěšili. Kontrast mezi Pierrem Curem a Albertem Einsteinem když přijde na jejich zacházení s manželkou je fantastický. A Elsa jeho sestřenice byla sestřenice. Dobrá epizoda. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do hry opět vstupují dvě časové roviny, aby do vyprávění vnesly trochu neklidného čerstvého vánku - a získávají na významu, neboť nabízejí širší souvislosti a tím pádem i jiný pohled na problematické soužití manželů Einsteinových ... a jejich dětí. Střídají tak optiku současnou a budoucí ... nebo snad minulou ? Podle toho, jak se to vezme. Takže jsme zpátky i u teorie relativity - tentokrát obecné ... skrze komplikované soukromí rodiny, kde nikdo nemá na růžích ustláno. ()

Meev 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když je výjimečný každý díl, pak není výjimečný ani jeden. To u tohoto seriálu vůbec pravda. Nejprve mě překvapilo, že se tolik scén natáčeli v Česku. Poté opět skvělá kamera, o hereckých výkonech ani nemluvě a skvělý děj, který se někam posouvá (myslím, že ve třetím díle se nějak zasekl... nebo ve druhém, nevím). Prostě báječné. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potěšil mě Stürgh, Franz Josef. Praha už byla horší. Představit jí jako město tří kast, kde tou hlavní jsou Němci, pak židé a nejníže Češi, bylo podle mě nešťastné. Když už tu filmaři byli, mohli to udělat přece jen správně. Český živel v této době nebyl někde dole, naopak, byli to Němci, kteří ztráceli půdu pod nohama. Ale jinak nemůžu nic říct. A to setkání s Kafkou beru jako takový odlehčující vtip. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama