Reklama

Reklama

Génius

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2024), 30 h 10 min (Minutáž: 43–75 min)

Předloha:

Walter Isaacson (kniha)

Hrají:

Antonio Banderas, Cynthia Erivo, Johnny Flynn, Geoffrey Rush, Samantha Colley, Alex Rich, Seth Gabel, Kelvin Harrison Jr., Aaron Pierre, Clémence Poésy (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Génius je antologická séria zameraná na osobné a profesionálne príbehy najvplyvnejších géniov sveta. Prvá sezóna rozpráva o živote Alberta Einsteina, geniálneho nemeckého fyzika. Druhá sezóna nás zavedie do Španielska medzi obrazy Pabla Picassa. V tretej sezóne nazrieme do života Arethy Franklinovej - kráľovnej soulu. (Disney+)

Zajímavosti (26)

  • Diváci mohou seriál vidět ve 171 zemích v 45 jazycích. (PP66)

Génius - Einstein (2017) (série) (S01)

  • Štáb se skládal z více než dvou stovek českých filmových profesionálů, kteří pracovali bok po boku s 20 zahraničními filmaři. V seriálu si pak zahrálo okolo 5 tisícovek českých komparzistů. [Zdroj: Českátelevize.cz] (me116)

Génius - Einstein (2017) (série) (S01)

  • První řada seriálu se natáčela 94 natáčecích dní od srpna 2016 do března 2017. Natáčelo se na více než 95 unikátních lokacích. V interiérech liberecké radnice natočili filmaři Einsteinovu pracovnu a z obřadní síně se na čas stala univerzitní aula, ve které Einstein přednášel. Exteriéry nemocnice u Apolináře v Praze si zahrály univerzitu Princeton, kde Einstein po své emigraci do USA působil. Točilo se také v Průhonicých, Jablonci nad Nisou, na zámku Sychrov, v Brně, Plzni nebo Lokti. Další prostředí vznikla v ateliérech na Barrandově.  Natáčení probíhalo i na státním zámku Hrádek u Nechanic. [Zdroj: Českátelevize.cz] (me116)

Génius - Einstein (2017) (série) (S01)

  • Tabule s matematickou a fyzikální látkou, jež se v seriálu vyskytují, navrhoval Prof. RNDr. Jiří Podolský, CSc., DSc. z Matematicko-fyzikální fakulty Karlovy Univerzity (MFF UK). Návrhy jsou založeny na důkladném studiu dobových pramenů. Kaligraf MgA. Ladislav Kouba tyto návrhy realizoval tak, aby co nejvíce odpovídaly rukopisu zobrazované osoby. Za návrh a realizace fyzikálních experimentů zodpovídal Doc. RNDr. Stanislav Daniš, Ph.D., taktéž z MFF UK. (Subjektiv)

Génius - Picasso (2018) (série) (S02)

  • Herec Antonio Banderas si kvůli ztvárnění role Pabla Picassa v seriálu musel oholit vlasy a obočí, aby mu na obličeji lépe držela maska s malířovým výrazným nosem a vystouplými kruhy pod očima. (raininface)

Génius - Kapitola první (2017) (epizoda) (S01E01)

  • Škola, o kterou Albert usiluje, je Polytechnika v Zürichu, ale ve skutečnosti je na záběrech Severočeské muzeum v Liberci. [Zdroj: Filmovamista.cz] (Wladi.mir)

Génius - Kapitola první (2017) (epizoda) (S01E01)

  • Člověk může dobře sledovat, kde všude v České republice byl seriál natáčen. Ve scéně, kde se Einsteinova rodina stěhuje z Mnichova je vidět radnice v Liberci, budova Univerzity v Heidelbergu, kde vyučuje profesor Lenard je ve skutečnosti Rudolfinum, lze tu i zahlédnout v pozadí obry Pražského hradu. Jako městečko Arau posloužil Loket. Jako místo berlínského obchodu s tabákem bylo užito pražského Senovážného náměstí. Lze zahlédnout i malostranský chrám sv. Mikuláše ve scéně, kde Einstein opouští rodinu v Miláně. (Cheeter)

Génius - Kapitola osmá (2017) (epizoda) (S01E08)

  • Scéna se Synagogou v New Yorku se natáčela v Plzni. Scéna, kdy jdou ze svatby po chodech dolů, se natáčela v Plzeňském muzeu. (e_Fox)
  • Make-Up Artists and Hair Stylists Guild 2022: Cena za najlepšiu štylizáciu dobového účesu (3. sezóna Aretha, ceny pre Louisa V. Anthony, Tracey Moss, Victor Paz). (Arsenal83)
  • NAACP Image Awards 2022 pre "farebných hercov": Najlepší herec vo vedľajšej úlohe v televíznom filme, limitovanej sérii alebo dramatickom špeciáli (Courtney B. Vance). (Arsenal83)
  • The ReFrame Stamp 2021: Ceny za prezentáciu rodovej rovnosti pre 3. sezónu - Aretha. (Arsenal83)
  • Seriál je prvou dramatickou sériou podľa scenára National Geographic. (Arsenal83)

Související novinky

Z DiCapria bude da Vinci

Z DiCapria bude da Vinci

14.08.2017

Leonardo DiCaprio si konečně vybojoval Oscara, vůbec to ale neznamená, že by opustil ambiciózní projekty. Jeho další rolí by totiž měl být Leonardo da Vinci, jehož si zahraje v adaptaci nové… (více)

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama