Reklama

Reklama

Godzilla - Útok z neznáma

  • Československo Útok z neznáma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Godzilla se opět musí utkat se zlem. A to s tříhlavým monstrem, kterého chce využít pro své plány na ovládnutí planety - mimozemská civilizace. V pořadí šestý film s Godzillou. Jedna z hlavních inspirací pro ''Mars útočí'' Tima Burtona. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Mol 

všechny recenze uživatele

怪獣大戦争 Ze začátku velice zajímavé science fiction, kde dva astronauti objeví inteligentní život, na planetě x, skryté za Jupiterem. Tu obývají Xanové a ze začátku filmu se tato civilizace zdá být mírumilovnou. Já jakožto divák jsem si to myslel také, pak ale Glenn a Fuji začali brblat o tom, že se jim něco nezdá. Měli pravdu, protože Xanům dochází H2o a jak Fuji trefně poznamenal, jedná se o vodu. Nabídka léku na rakovinu výměnou za Gojiru a Rodana je však silnější. Až později lidstvo zjistí, jak hluboce se mýlilo. To je už ale pozdě, protože kaiju Gojira a Rodan útočí na malé vesničky a drobné podnikatele připravují o živnost, zatím co král Ghiborah strategicky útočí na průmyslovou zónu a přistává na výrobních halách. Lidstvo se již brzy má zlomit a podrobit Xanům. Vše na poslední chvíli zachraňuje vynález na vyplašení úchyláků, v podobě kapesního zrcátka a A-cyklické vlny. Lidstvo 1, Xanové 0. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ono to v prvom rade ani veľmi nie je o Godzille a ak by ju aj ostatné monštrá vyškrtli zo scenára, ostalo by samo o sebe celkom obstojné campy sci fi béčko. Príbeh v prvej polovici je dosť ubíjajúci, keďže je v podstate totožný ako predošlý diel, no aspoň sa väčšina odohráva na Planéte X. V polovici filmu nastáva zvrat a príbeh je hneď zaujímavejší, i keď stále je to prvoplánová zábavka. Navyše doteraz najviac family friendly - samotná Godzilla sa úplne inak pohybuje, skôr pôsobí ako nejaké 8 ročné dieťa. A v jednej scéne predvádza akýsi tanec šťastia! ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Na tomhle zábavném zábavném béčkovém dílku mě asi nejvíc překvapily propracované a často i mechanické kulisy a rekvizity a záběry letu lodi vesmírem vypadaly kupodivu velmi realisticky. Příběh je neuvěřitelně překombinovanej, herci toporní a nějaký hlášky naprosto stupidní, ale jako celek to překvapivě funguje. Naprosto mě odrovnal vtípek(?) s obrácením lodi o 180 ° ve stavu beztíže při prvním letu na planetu X :-D No a pak ten ochránce dam, svíjející se Xané, geniální monstra v čele s Gojirou a jejich bránici cupující bitky… Perfektní! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro šesté pokračování se režisér Ishiro Honda rozhodl spolupracovat s americkými kolegy, kteří měli dopomoci Japoncům vylepšit již „zastaralé“ triky a povznést tuto „Gojira sérii“ na lepší úroveň. No záleží na úhlu pohledu, ale já si myslím, že mělo zůstat raději všechno při starém i vzhledem k tomu jakým směrem se následující pokračování začali ubírat. Po trikové stránce se sice dostavilo mírné zlepšení (hlavně tedy po té vizuální), ale naštěstí ani tentokrát nechyběli různé modely vojenské i jiné techniky, ani papundeklové baráčky a mosty. Zábava se tak mohla rozběhnout naplno, i když tentokrát v dosti odlišném hávu. Mimozemská zápletka mi totiž není zrovna dvakrát pochuti, ale vzhledem k dalším dílům jsem si musel začít zvykat. Již v minulém díle mi přišlo, že z mé oblíbené monster série začali tvůrci dělat jakousi variaci na komedii a ani tady s tím nepřestali. Především pak moje oblíbená Gojira již vůbec nepůsobila zlověstným dojmem (tak jako tomu bylo v prvních dvou dílech), ale spíše se tu chovala jak cvičená opička. Někoho to možná rozesměje, ale já se popravdě moc nebavil. Japonci jsou však na podobné blbosti přímo vysazení a tak se hororová podstata začala díl od dílu pomalu vytrácet stále víc a víc. Naštěstí to tvůrci celé zachránili povedeným závěrem, který probíhal pěkně postaru. 55% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Šiesty "godzillí" príbeh režírovaný krstným otcom série Iširó Hondom postavil pred Godzillu trojhlavé monštrum, ktoré využila mimozemská civilizácia na ovládnutie našej planéty. Popularita podobných filmov rástla nielen v krajine pôvodu, v našich kinách sa snímok objavil v roku 1971. Očakávané hororové prvky však vystriedal humor, film sa našťastie neberie vážne, inak by to bolo kontraproduktívne. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Tento film je v chronologickom poradí šiestym filmom s tematikou Godzilly. (dyfur)
  • S výnimkou Mothry má tento film rovnaké obsadenie monštier ako predošlý. Taktiež ich hrajú rovnakí herci. (MerlinPolcic)

Reklama

Reklama