Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé ztraceného podmořského kontinentu Mu se rozhodnou získat zpět svou zašlou slávu kolonizací suchozemského světa. Země z celého světa se musí spojit a vytvoří obrovskou válečnou loď. Zachrání lidstvo? (Kmotr76)

Recenze (7)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

No, film svým naivním představením nebezpečí mírně konvergoval :-) k odpadu, ale docela mě bavilo zapojení kontinentu Mu. Nicméně stačilo by nedělat z nich divošské karikatury neodpovídající technické vyspělosti a postavit děj vážněji, a mohlo jít o drama o přežití typu Války s mloky. Takhle zůstane jen dojem totální genocidy cizí civilizace na japonský způsob z II. sv. války... ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Honda nám za svou kariéru ve svých filmech představil tři různá etnika. 1. Mimozemšťani - ti byli vždycky zlí, chtěli ovládnout zemi atd. Prostě úhlavní nepřátelé. 2. Domorodci - to byli dobráci, které často ohrožovalo nějaké monstrum a snažili se s lidmi většinou spolupracovat. Jaký to rozdíl například oproti King Kongovi. Třetí etnikum, které podobnně jako předchozí dvě můžeme v různých variacích vidět v několika dalších filmech jsou řekněme podzemní národy. Prostě národy, které jsou staletí ukryty na Zemi (pod vodou, ve skalách, pod povrchem atd.) a nyní se objevují na porvrchu. V míře škodlivosti je lze zařadit po bok emzáků, i když ty jsou řekl bych ještě ničivější. Tento film hodně opisuje z Čapkovi Války s mloky. Podvodní lidé vystupují na povrch, unášejí lidi, potápějí lodě atd. Všemu má zabránit jedna ponorka, která je skryta na ostrově u bývalých námořníků z 2. světové války. Samozřejmě tomu nemůže chybět monstrum, které je naprosto nevýrazné a celkem i zbytečné. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Kaitei gunkan“ je celkem standardní film, který zas až tak nevyniká zápletkou, ale hlavně dobrými efekty, které propojují technické vynálezy s „živými“ monstry. Tohle je něco, co se později objevovalo ještě častěji. Japonci tak jen pokračují v tom, co byla tehdy jejich síla, a o co byl tehdy zájem. Je to místy docela naivní, ale pořád je to ucházející zábava. Ani v rámci kaiju ale snímek příliš nevyniká. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Solidní kaiju, slabší Honda. I když se monstrum Manda ukáže sotva na minutu a není nijak oslnivé je to celkem zábava. Pořád se něco děje, zbytečné kecací pasáže téměř chybí. Tradičně slušné efekty (pobavil modýlek Kremlu, potěšily scény s ponorkami) a výborná Ifukubeho hudba (i když jen stále rozvíjí hudební motiv z Godzilly, pořád je působivá). Co ale film sráží je nevydařené ztvárnění světa a obyvatel kontinentu Mu. Působilo to na mě jako patlanina kombinující prvky polynéských domorodců, starověkého Egypta a moderního světa. A růžové paruky tomu moc nepřidaly - ble! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak si niekto myslel, že len Amerika je ´´simlpy the best´´ ( iba tam pristáva UFO, iba táto veľmoc sa dokáže vyporiadať s hrozbou ohrozujúcou svet, iba ona má najlepšie technológie ), mali by ste mrknúť na japonskú ,,zábavnú,, kinematografiu 50.-70. rokov minulého storočia. A nech si hovorí kto chce, čo chce, ja som tým šikmookým frajerom niekedy v detstve fandil. A pre fanúšikov len poviem, keď sa ukáže logo spoločnosti TOHO a do toho zavrčia ´´gojirovské´´ noty od Akiru Ifukubeho, budete doma. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Anglický název Atragon vznikl spojením slov "Atomic" a "Dragon." (Kmotr76)
  • Film je inspirován stejnojmennými romány od japonského spisovatele Shunrō Oshikawy, který se inspiroval mimo jiné Julesem Vernem. (Kmotr76)
  • Film zastupoval Japonsko na Filmovém festivalu Science Fiction v Terstu v roce 1964. (Kmotr76)

Reklama

Reklama