Americká divočina

Dobrodružný

USA, 1997, 106 min

William Dear

Joel McNeely

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,342,923Tržby Celosvetovo $-(14.5.2010)

„Prečo?“ – Musel som.“ – „To je všetko?“ – „Áno.“ Tak toto je snáď prvý film, ktorý by som chcel zažiť. Je to, ako keby sa stretli Ernest Hemingway, Stephen King a Timothy Treadwell. Herci sú len postačujúci a niektoré zábery vedome či nevedome pripomínajú slabší dokument, ale napriek tomu je to silných 60%. Traja mladí bratia prehovoria chudobných rodičov ku kúpe kvalitnej videokamery a na niekoľko týždňov sa sami traja na vlastnú päsť vrhnú do americkej divočiny, nakrútiť dokument o dravcoch, aby v ňom okrem reality zhmotnili aj svoje sny, ktoré ak nezhmotníme, môže byť raz neskoro. Keby chcel niekto pôvabnej AMERICKEJ DIVOČINE vyčítať predvídateľný scenár, nech vie, že snímku v roku 1997 nakrútil kanadský režisér William Dear (HARRY A HENDERSONOVCI/1987) na základe skutočných udalostí, všetci traja bratia v neskorších rokoch pomerne výrazne žiarili na poli prírodopisnej tvorby a postavu rozprávača snímke, ktorú bratia vtedy napriek útokom všetkého možného i nemožného (medveďov, sobov, štrkáčov) nakrútili, v skutočnosti naozaj nahovoril Robert Redford.(28.6.2008)

Docela zábavný snímek,který se ale místy neuvěřitelně vleče a hlavní hrdinové mi také nebyli příliž sympatičtí.Navíc,kdo by ten závěr nečekal?(6.2.2006)

Jako malá jsem ten film milovala... a víte co? .. to, že je výbornej si myslim doteď.. Marty, Mark a Marshall ( po kterym sem mimochodem pojmenovala i kocoura :D ).. navíc scénu s tym losem, nebo co to bylo, jsem málem smíchy nevydržela :D(31.7.2007)

Jo taky sem to jako malej hltal nejvic sem se tešil na závěr s medvědama.(6.4.2009)