Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto filmu studio Toho poprvé představilo gigantickou můru Mothru, která dokáže pustošit Japonská města jak v podobě larvy, tak v podobě motýla. Mothra spí hluboko ve skalách na ostrově Infant, jehož pobřežní vody slouží armádě země Rolisica (fiktivní země, zde symbolizující USA) k testování atomových zbraní. Poblíž ostrova ztroskotá japonská válečná loď a trosečníci přežijí radioaktivní záření díky nápoji vyráběnému domorodci. To vzbudí zájem badatelů a tak se na ostrov vydává výprava složená z vědců a novinářů. Nebude dlouho trvat a jejich aktivity probudí rozhněvanou Mothru z dlouhého spánku… (p6qwre)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Název "Mothra" vznikl spojením anglického slova "moth", v překladu můra, a příponou "ra", typickou pro japonská monstra, jako například u Gojiry nebo Gamery. (Kmotr76)
  • Vzhled Mothry je inspirován tropickým motýlem Attacus atlas. (Kmotr76)
  • Jde o první film, ve kterém se Mothra objevuje. Brzy se stala velmi populární a "zahrála si" ještě v dalších devíti filmech. (Kmotr76)
  • Larva je asi dvakrát delší než dospělá můra. Měří 180 metrů, dospělec jen 80. Ve filmu Mosura tai Gojira (1964) je larva mnohem menší a dosahuje délky dospělce. V obou filmech má larva i můra stejnou hmotnost a to 10 000-15 000 tun. (Kmotr76)

Reklama

Reklama